15 Haziran Çarşamba günü,  üç hafta öncesinden hemşerimiz Cemil Çiçek’in “Meclis Başkanı” olacağını, Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ’ın ise Adalet Bakanı olarak Bakanlar Kurulu Kabinesi’ne gireceğini duyuran İleri Gazetesi yine yanıltmadı. Hemşerimiz Bekir Bozdağ Başbakan Yardımcısı olarak 61’inci hükümet kabinesinde görev aldı.

Ak Parti Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, 61’inci hükümette başbakan yardımcılığına getirildi. Cemil Çiçek’in Meclis Başkanı olmasının ardından bir Yozgatlı’nın yeni kabinede yer alması büyük coşkuyla karşılandı. Tüm Yozgatlıları gururlandırdı.

            Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 61. Hükümet'te, Bekir Bozdağ'ın başbakan yardımcılığına getirildiğini açıklamasının ardından hemşerilerimiz Yozgat Cumhuriyet Alanı'nda toplandı.

            Davul zurnaların çalınıp, halayların çekildiği Cumhuriyet Alanı'ndaki kutlamalara Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, meclis üyeleri, AK Parti il ve ilçe teşkilatının bazı yöneticileri de ve halk katıldı.

BAŞER; “ÇOK SEVİNDİK”

            Vatandaşlarla birlikte halay çeken Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, yaptığı açıklamada, Yozgat milletvekili Bekir Bozdağ'ın Başbakan Yardımcılığına getirilmesine çok sevindiklerini, bugüne kadar kente yaptığı hizmetlerin bundan sonra da Başbakan yardımcısı olarak devam edeceğine yürekten inandıklarını söyledi.  Yozgat halkının bütün seçimlerde AK Parti'ye tam destek verdiğini belirten Başer, ''Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, Bekir Bozdağ'ı başbakan yardımcılığına diğer hemşehrimiz olan Kayseri Milletvekili Taner Yıldız Bey'i de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına getirerek Yozgat'ı ödüllendirmiştir'' dedi.

AÇIKGÖZ; “YOZGATLI BUNU HAK ETTİ”

            Ak Parti İl Başkanı  Avukat Fahri Açıkgöz de açıklamasında yeni kabinenin ülkeye, vatana, milletime, Yozgat’a hayırlı, uğurlu olması temennisinde bulundu.

            Açıkgöz Yozgatlı’nın hak ettiği gelişmelerin yaşandığını belirterek şöyle konuştu: “Seçim çalışmaları sırasında Yozgatlı hizmete desteğini verdi, ilerlemeye, gelişmeye, demokrasiye yüzde 67 gibi bir destek verdi. Yüzde 67 gibi desteğin Yozgat’a hizmet olarak yansımasını söylüyorduk. Cemil Çiçek Bey’in meclis başkanı olarak, Bekir Bozdağ’ın Başbakan Yardımcısı olarak getirilmesi ile Başbakanımız Yozgatlı’nın bu desteğini karşılıksız bırakmadı. Bundan sonra Yozgat’a çok büyük hizmetler gelecektir. Bu gelişmeler inşallah yeni kabinenin Yozgat’a hizmet olarak yansıyacağının bir göstergesidir. Yozgat bunu fazlasıyla hak etti. Yozgat’ta da çok büyük bir heyecan yaşattı, inşallah bunu hizmet olarak göreceğiz.”

ÖZIŞIK; “YOZGAT’IN MENFAATİNE”

            Öte yandan Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Özışık da Bekir Bozdağ'ın Başbakan Yardımcılığına getirilmesinden gurur duyduklarını dile getirerek, yeni görevinde başarılar diledi.

            Özışık, Bozdağ'ın grup başkanvekilliği görevindeyken Yozgat'ın menfaati için çalıştığını belirterek, ''Yozgat ile ilgili projelerimizi hayata geçirme noktasında katkıları olacağında eminiz. Kendilerine yeni görevlerinde, odamız ve üyelerimiz adına muvaffakıyetler diliyoruz'' diye konuştu.

Editör: TE Bilişim