MHP İl Kongresi için Yozgat’a gelen Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya ve Sadir Durmaz burada yaptığı konuşmada iktidara yönelik sert eleştirilerde bulundu.İl Kongresinin Divan Başkanlığı görevini de yürüten Mevlüt Karakaya kongrede seçimler öncesi yaptığı konuşmada başta AK Parti’nin ekonomi politikaları olmak üzere birçok konuda eleştiride bulundu. Mevlüt Karakaya Türkiye’nin dünyada en fazla faiz oranlarına sahip ülke konumunda olduğunu hatırlatarak

“Bugün faiz oranları yüzde onların üzerinde seyretmektedir. Ülke her geçen gün faiz batağına saplanmakta, dış borçlanma alıp başını gitmektedir. MHP kadroları az önce okunan mali raporda olduğu gibi kendi cebinden ve gönüllülük esasıyla faaliyet sürdürürken, iktidar mensuplarının evlerinden, ayakkabı kutularından deste deste dolarlar çıkmaktadır” dedi.

Mevlüt Karakaya MHP’nin ülkeyi yönetmek için her konuda projelerini ve politikalarını belirlediğini ve bunların hazır olduğunu da hatırlattı. Karakaya “Partimizin projesi bulunmadığını iddia edenler yanılmaktadırlar. MHP’nin ekonomiden sosyal hayata, eğitimden dış politikaya, iç güvenlikten dış güvenliğe kadar her konuda politikası ve projesi mevcut ve hazırdır. Vatandaşlarımızın alnının teriyle kazanıp evini geçindireceği istihdamı artıracak ve hür teşebbüs imkanlarını kuvvetlendirecek politikamız ile 2015 yılında iktidara talibiz inşallah” şeklinde konuştu.

Mevlüt Karakaya’nın ardından kürsüye gelen MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz’da iktidara sert sözlerle yüklendi. Sadir Durmaz Yozgat’ın göç vermeye devam ettiğini ve il genelinde 6 bin 748 esnafın kepenk indirdiğini söyledi. Durmaz “Ülkemizde kadına şiddet her geçen gün artmakta, AKP döneminde uyuşturucu kullanımı en yüksek seviyeye çıkmakta, esnaf ve çiftçi buhran yaşamaktadır. Yozgat’a 2009 yılında hızlı tren 2012’de tamamlanacak diyen iktidar halen hemşerilerimi kandırmaya devam etmektedir.

Ülke tarihinde en büyük yolsuzluğa bulaşan iktidar ünvanını taşıyan AKP bakanları Yüce Divan’a gönderememekte, bunları aklamaya çalışan isimler arasında da maalesef hemşerimiz bir vekil orada yer almaktadır. İlimizde çiftçimizin, esnafımızın geldiği durum ortadadır. Cumhurbaşkanı’nın Özel Kalem müdürlüğü görevini yürüten Ahmet Davutoğlu Fransa’da terörü telin yürüyüşüne katılarak, burada terörü lanetlediğini söylüyor. Ancak ülkemizde teröristlerle müzakere ediyor. Bir yanına Papa’yı bir yanına Apo’yu alan iktidarın aile fotoğrafı çektirmesini öneriyorum” ifadelerinde bulundu.
Editör: TE Bilişim