MHP’li merhum bakanlardan Gün Sazak’ın oğlu olan MHP Genel Başkan adayı Süleyman Servet Sazak, Yozgat’ın MHP açısından önemli bir vilayet olduğunu ve mevcut MHP’nin iddiasız bir konumda bulunmasından dolayı Yozgat’tan istediği desteği alamadığını ifade etti. Genel Başkan adayı Süleyman Servet Sazak, iddialı bir MHP’ye Yozgat’ın her zaman destek vereceğine inandığını da vurguladı.

“DEDEMİN HATIRALARINDAN TANIRIM”

MHP Genel Başkan Adayı Süleyman Servet Sazak, Yozgat’ı dedesinin anlatmış olduğu Milli Mücadele hatıralarından tanıdığını ve Yozgat’ın Milli Mücadele ile adının yan yana geldiğini  söyledi. Dedesinin Milli Mücadele’ye katılmış bir Kuvayı Milliye mensubu olduğunu kaydeden Sazak, “ Benim için Yozgat’ın önemi şu anlamdadır. Benim dedemin hatıralarında milli mücadele sırasında hepimizin bildiği gibi Ankara başkent, düşman Polatlı’ya kadar gelmiş, bizim Eskişehir’de arazilerimizi, koyunlarımızı, mallarımızı yok etmiş, biz Ankara’ya çekilmişiz. Dedem Kuvayı Milliyeci ve ailesiyle elinde ne kaldıysa Ankara’ya gelmişler Polatlı’ya düşman gelince Ankara’ya da geleceği endişesiyle Yozgat yedek başkent olarak düşünülmüş. Yozgat denilince akla Milli Mücadele gelir, Allah yardım etti ve geri çekilmedik Ankara ebedi başkentimiz kaldı. Anadolu’nun derinliği içerisinde önemli bir yerdir Yozgat. Bende Yozgat’ı böyle hatırlar böyle bilirim” dedi.

“KAYGILAR VAR”
MHP Genel Başkan Adayı Süleyman Servet Sazak, MHP’nin son yıllarda Yozgat’ta istenilen başarıyı elde edemeyen ve eski gücünü yitiren bir siyasi parti konumuna gelmiş olmasıyla ilgili yöneltilen soruya da  cevap vererek, çözüm reçetesi sundu. Süleyman Servet Sazak, Yozgat’ın daha önce MHP Genel Başkanı Alparslan Türkeş’i meclise taşıyan bir vilayet iken bugünkü konumuna gelmesinden dolayı üzüntü duyduğunu dile getirdi. Sazak, bugünün Türkiye’sinde ve dünyasında insanların milli ve manevi duygularının diğer bir tarafına iş ve aş noktasındaki kaygılarını koyduğunu belirterek, “Böyle bir süreç içerisinde bu anlamda insanların böyle bir kaygılarının olduğu sistem içerisinde iddialı olmayan MHP’nin bu tip konularda kaybetmesi normaldir” dedi. Servet Sazak, MHP’nin insanların karnını doyurabilecek politikalar üreterek, ülkenin yönetimine talip olduğunu ve bu konuda iddialı olduğunu vatandaşa göstermesi durumunda Yozgatlıların MHP’ye tekrar sahip çıkacağını söyledi ve “Bu konularda iddialı olan bir MHP’ye Yozgat tekrar sahip çıkacaktır diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“YOZGAT İLE SAZAK BİRDİR”

Süleyman Servet Sazak, Yozgat ile Eskişehir arasında coğrafi, kültürel ve sosyal anlamda bir fark olmadığını ve bundan dolayı Yozgat’a geldiğinde kendisini memleketi Sazak’ta hissettiğini söyledi. MHP için akıl ve bilgi ekseni içerisinde hazırlamış olduğu projelerle genel başkanlık yoluna çıkan Sazak, “Bende Eskişehir’in Sazak Köyü’nden, topraktan gelmekte olan biriyim. Köylüyüm yani. Benim emsallerim burada da var. Birbirine yakınlık bakımından Türkiye’de Eskişehir ile Yozgat vardır, birkaç vilayetimiz daha vardır. Bundan dolayı buralar bana çok yakın geliyor. Kendi memleketimde gibiyim. Yani Sazak ne ise benim için Yozgat’ta odur. Dağıyla, taşıyla, yoncasıyla, ekiniyle, meyvesiyle bizim Sazak ile Yozgat aynıdır. Aynı şeyleri hissederek geldim zaten Yozgat’a” diye konuştu. Yozgat’ta gerçekleştirdiği toplantıya katılım gösteren ve samimi ve içten duygularla kendisini ağırlayan ülküdaşlarına teşekkür eden Gün Sazak, ülkücülüğün Ergenekon’da yanan meşalenin ülkü ocaklarına taşınması süreci olduğunu vurgulayarak, bu meşalenin hiçbir zaman sönmeyeceğini de sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim