AK Parti Yozgat İl Teşkilatı’nda düzenlediği basın toplantısında konuşan Fetin Rüştü Yıldız, Yozgat’ın Sarıkaya İlçesi’nden olduğunu ve askeri okullarda yetişen bir tıp doktoru olduğunu söyledi.

İl Teşkilatı’nda aday adaylığını kamuoyuna ilan eden Fetin Rüştü Yıldız, Işıklar Askeri Lisesi ve Gülhane Askeri Tıp Fakültesi’ni başarıyla bitirdikten sonra yurdun değişik bölgelerinde askeri hekimlik yaptığını ve daha sonra istifa ederek serbest hekimlikle devam ettirdiği mesleki hayatında AK Parti dönemiyle birlikte yeni bir sayfa açtığını ve Türkiye’de sağlık alanında hayata geçirilen birçok projenin içerisinde yer aldığını belirtti.

Uzun bir süre Diyarbakır Devlet Hastanesi’nin başhekimlik görevini yürüttüğünü ifade eden Fetin Rüştü Yıldız, daha sonra ise İstanbul Okmeydanı Hastanesi ve son olarak İstanbul Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde başhekimlik görevleri yürüttüğünü açıkladı. Başhekimlik görevinden istifa eden Doç.Dr. Fetin Rüştü Yıldız 7 Haziran’da yapılacak olan seçimlerde Yozgat Milletvekili adayı adayı olduğunu ve bundan sonraki hizmetlerine seçilmesi durumunda Yozgat Milletvekili olarak devam etmek istediğini söyledi. AK Parti İl Başkanı Harun Lekesiz’de Yıldız’a çıktığı yolda başarı dileyerek aday adaylığının hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.
FETİN RÜŞTÜ YILDIZ KİMDİR ?
1966 yılında Yozgat Sarıkaya’da doğdu. İlk ve Orta öğrenimini  Ankara’da tamamladı. 1984 yılında Işıklar Askeri Lisesi’nden birincilikle mezun oldu. Aynı yıl girdiği Gülhane Askeri Tıp Fakültesi’ni 1990 yılında ikincilikle bitirdi. 2003-2008 yılları arasında Diyarbakır Devlet Hastanesi’nde 2008-2011 yılları arasında Kocaeli Seka Devlet Hastanesi’nde 2012-2014 yılları arasında İstanbul Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 2014-2015 yılları arasında İstanbul Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde başhekimlik yaptı. 2011-2012 yılları arasında İstanbul İl Sağlık Müdür Yardımcısı, 2013-2014 yıllarında ise Kamu Hastaneleri Kurumu Başkan Yardımcısı olarak çalıştı. Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Mütevelli Heyet üyesi olarak görev yaptı.

Editör: TE Bilişim