MHP Kadın Kolları Orta Anadolu Bölge toplantısı, Yozgat, Kırıkkale, Kırşehir, Çorum, Nevşehir ve Kayseri illerinin katılımı ile Yozgat'ta yapıldı.
    MHP Genel Başkan Yardımcısı Ekici, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, anayasa değişik paketi ile ilgili referandumun 12 Eylülde yapılacağını hatırlatarak, ''Bu anayasa referandumu, aslında kendini hukuktan kurtarma çabası içerisinde olan Sayın Başbakanın sarıldığı son simittir, cankurtaran simididir'' dedi. Ekici, hükümetin anayasada değişiklik yapma isteğinin temel sebebinin de ''iktidardan düştükten sonra kendi yandaşları tarafından yargılanmak isteği'' olduğunu öne sürdü.
    ''Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun yapısının değiştirilmesinin altında da aynı temel neden vardır'' diyen Ekici, konuşmasını şöyle sürdürdü:
    ''Geri tarafında makyajdır nema maddesidir. Neymiş efendim (12 Eylülden hesap soracaklarmış). Kenan Evren'den veya 12 Eylülcülerden hesap sorma hakkı sadece ve sadece bu işin çilesini çeken Milliyetçi Hareket Partililere ait bir haktır.
    Biz 12 Eylül içerisinde çile çekerken cebini dolduranlardan, kıyılara köşelere sığınarak o ihtilalin yarattığı fırtınalı ortamdan kendini kurtarmaya çalışanlardan hiçbir şey talep etmiyoruz.
    Ama bir kandırmaca devam ediyor. Bu çıkan anayasanın geçici maddesiyle ilgili 12 Eylül maddelerinin kaldırılmasıyla yargı yolu falan açılmıyor, milleti kandırıyorlar, millete yalan söylüyorlar ve millete yalan söylemekte ısrar ediyorlar.''
POZİTİF AYRIMCILIK AYMAZLIKTIR
    Devleti meydana getiren temel prensipler arasında kadın erkek eşitliğinin esas olduğunu hatırlatan Ekici, konuşmasını şöyle sürdürdü:
    ''Efendim uygulamada bu eşitlik yok, doğru mu? Doğru. Güneydoğu'da hala töre cinayetleri var. Hala kadınlarımızın, genç kızlarımızın küçük yaşta zorla evlendirildiği, genç kızlarımızın intiharlarının yaşandığı bir ülkede miyiz? Evet. Ama kadın erkek eşitliğinin egemen olduğu bir anayasal zemine pozitif ayrımcılık gibi bir kavramı yerleştirmek tam bir aptallıktır, tam bir aymazlıktır. Yani yarın anayasaya ret çıkarsa (ki; ret çıkacak, oylamada. Bütün kalbimle inanıyorum.) biz kadınlarımızı ikinci sınıf mı kabul etmiş olacağız veya şehitlerimizi, sakatlarımızı ikinci sınıf mı kabul etmiş olacağız?.''
    Mehmet Ekici, hükümetin, kendisini kurtarma ve kadrolaşma için anayasa değişikliği yaptığını savunarak, ''Bu anayasa değişikliğinden milletin bir menfaati yoktur. Ekonomik, sosyal menfaati yoktur, Türk demokrasisi adına bir gelişme falan yoktur aslında'' dedi.
    Yapılması gereken işlerin yapılmadığını, tam tersine farklı işlerle uğraşıldığını, bunun hesabının da 12 Eylülde görüleceğini bildiren Ekici, ''Ama o noktada sizlerin çok üstün gayretlerinize ihtiyacımız var. Aldıkları yüksek oyun hakkını vermek bir yana, aldıkları yüksek oyu millete baskı, bir eza, cefa olarak kullanma eğilimine girmiş, demokrasiden uzaklaşan bir parti diktatoryasına doğru giden bir AKP hareketi ile karşı karşıyayız.
    Bunu Türkiye'de durduracak yegane güç MHP'nin gücüdür'' şeklinde konuştu.
    MHP Kadın Kolları Genel Başkanı Şennur Şenel de yaptığı açıklamada, istişare toplantısında güncel tüm konuların ele alınıp, değerlendirileceğini, referandum konusunun da halka en iyi şekilde anlatılması yönünde yapılması gereken çalışmaların değerlendirileceğini bildirdi.
    MHP İl Başkanı Ergin Çınarer de konuşmasında Ak Parti'nin 8 yıllık iktidarı dönemini değerlendirdi.
    Çınarer; “Sanal bir zenginlik ortamının varlığının tekrarlandığı; buna karşılık, yoksulluk ve yokluğun artık gizlenemeyecek kadar açığa çıktığı görülmüştür.
    Geliştik ve refaha ulaştık balonları senelerdir şişirilmek istenmiş; ancak maskelerin birer birer düşerek çaresizlikleri her yanı kaplamıştır.
    Dillerinden hak, hukuk, ahlak ve namus gibi kavramlar düşmemiş; öte yandan millet varlıklarının peşkeş çekildiği, hırsızlığın artarak devam ettiği bir ortam oluşturulmuştur.
    Bir yanda tek milletten, tek devletten bahsederek sözde açılım denilen yıkım projeleri savunulmuş; diğer taraftan ise kardeşliğin sarsılması için ne kadar tahrik gerekiyorsa açıkça sergilenmiştir” dedi.
    Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

Editör: TE Bilişim