AK Parti İl Başkanı Harun Lekesiz, gündeme ilişkin İleri’ye özel açıklamalarda bulundu. ‘Hükümet kurma çalışmaları’, ‘DAEŞ ve PKK’ya yönelik operasyonlar’, ‘Peşpeşe gelen şehit acıları’ gibi gündemin sıcak konularını değerlendiren Lekesiz, Türkiye’nin şuan içinde bulunduğu durumu uluslar arası güçlerin oyunu olarak nitelendirdi. 

TÜRKİYE’Yİ DEĞİŞTİRMEK İSTİYORLAR

Akdeniz sahiline kıyısı olup da yönetimi değişmeyen birkaç ülkeden bir tanesinin Türkiye olduğuna dikkat çeken Lekesiz; “Bunlardan biri İsrail, biri Suriye, biri Türkiye. Suriye’nin yönetiminin değişip değişmediği önemli değil. Herkesin kendinde sınırlar çizdiği bu sınırlar içerisinde kendine göre silahlı mücadele verdiği yapılar oluşmuş, devlet olsa ne, yönetim olsa ne? 
Türkiye’yi değişim halkasının içerisine eklemek istediler. Yıllardır bunun mücadelesini veriyorlar. Ancak Türk milletinin basireti, feraseti, güçlü, dirayetli iktidar, yönetim anlayışı bunların karşısında dimdik durdu. Yıllardır bekledikleri fırsat onlar açısından baktığında doğdu” dedi. 

HDP’NİN BARAJI GEÇMESİ BİR PROJEDİR

HDP’nin 7 Haziran’da barajı geçmesinin Türkiye üzerinde karanlık amaçları olan uluslarası güçlerin projesi olduğunu öne süren Lekesiz, seçim öncesinde her fırsatta bu gerçeği dile getirmeye çalıştıklarının altını çizdi. 
Seçim öncesi tasvir edilen HDP ile bu günkü söylemlerinin bir birinden farklı olduğunu kaydeden Lekesiz, şöyle devam etti: 
“Barışçıl, demokratik yollarla hak mücadelesi veren bir arayış içerisinde olan parti olarak takdim edilen, cici çocuklar olarak milletin önüne sürülen HDP’li yöneticileri bu gün şiddet çığırtkanlığı yapıyor, halkımız silahlansın diyor. Bu ne demek? Oy isterken bunu demiyordun. Aynı olayı 6-7 Ekim olaylarında da yaptılar. İnsanımızın ölmesi ile sonuçlanan olayları başlattılar ve bu gün de aynı çığırtkanlığı yapıyorlar. Dolayısıyla HDP bir projeydi. 
Elhamdülillah Türkiye’de şuanda yönetimde bir zafiyet yok. Bu ülke bu gün ekonomik krizlerle boğuşmuyorsa, siyasi bir istikrarsızlık içerisinde değilse –ki Kuzey Irak’ta PKK’ya yönelik müdahale DAEŞ mevzilerine yapılan müdahale güçlü dirayetli bir hükümetin, yönetimin güçlü olduğunun göstergesidir.”

AK PARTİ-MHP KOALİSYONU?

Hükümetin kurulması ile ilgili AK Parti yetkili organlarının gerekli çalışmaları yaptığını ifade eden İl Başkanı Harun Lekesiz, tabanda AK Parti-MHP koalisyonunun kabul gördüğüne dikkat çekti. 
Parti olarak hükümetin kurulması için ne gerekiyorsa yapıldığını söyleyen Lekesiz; 

“Şu da bir gerçek; seçim sonrası yapılan kamuoyu yoklamalarında toplumun büyük çoğunluğu bir MHP-AK Parti koalisyonuna sıcak baktığı ortaya çıkıyor. Yapılan anketlerde de hem AK Parti hem de MHP tabanının koalisyonu desteklediği gerçeği ortaya çıkıyor. Ama MHP, anlaşılmaz bir şekilde koalisyon içerisinde yer almayacağını ifade ediyor. Bu da ilginçtir geleceksiniz Yozgat Cumhuriyet Meydanı’nda Yozgatlılara bir takım vaatlerde bulunacaksınız, bunları iktidar olursanız gerçekleştirebilirsiniz. Madem iktidar olma gibi bir arzunuz yoktu niye vaat ettiniz? Ben muhalefette kalacağım, ben ana muhalefet olacağım. Çok yaman bir çelişki. Diyalog içerisinde bulunduğumuz seçmenimiz, vatandaşımız MHP’nin bu tutumundan rahatsızlık duyuyorlar. 

Milletimiz AK Parti’yi bu memleketin yönetecek iradenin omurgası olarak görüyor. Yönetim sorumluluk gerektirir. AK Parti kurulduğu ilk günden itibaren bu sorumlulukla ilgili açıklamalarda bulunmuştur. Siyaset arenasında sorumsuzluk yapamazsınız. Hele hele bu gün gibi millet sizi devleti idare edecek hükümetin omurgası olarak belirlemişse asla bu tutum içerisine giremezsiniz. Onun için AK Parti ilk günden itibaren ne söylemişse bu gün de aynın ortaya koyuyor. Koalisyonla ilgili gerekli görüşmeler yapılıyor. İnşallah memleketimiz için hayırlı neticelenir. Oradan bir netice alınamaması durumunda da yeniden bir seçim gerçekleşir. 7 Haziran’da yetkiyi milletimizden aldık yeniden bir seçimle milletimiz kararını verir” diye konuştu. 

ÇÖZÜMSÜZLÜK OLMAYACAK!

Türkiye’nin 45 yıldır terörle mücadele ettiğini anımsatan Lekesiz, hiçbir zaman ne Yozgat’ta ne de Türkiye’nin farklı bir ilinde Türk-Kürt ayrımı yaşanmadığı gerçeğine dikkat çekti. 
“Yozgat’ta da Kürt kökene sahip insanlarımız yaşıyor ama hiçbir zaman onları ayrı bir etnik kimlik olarak tanımlamadık” diyen Lekesiz İleri Gazetesine yaptığı açıklamada; 
“Bizim komşumuzdur, kız alıp kız verdiğimiz hısımlarımızdır, akrabalarımızdır. Çok daha geçmişe gerek yok. Çanakkale’de milli mücadelede omuz omuza verdiğimiz mücadeleyi anlatmaya gerek yok. Dün böyleydi bu gün de böyle. Ama birileri suni bir Türk-Kürt ayrımı oluşturmak suretiyle Türkiye’nin hızını kesmek istiyorlar. Geçmişte de terör örgütünün oluşturulmasının nedeni de budur. Biz Türkiye’yi bu prangadan kurtarmak için büyük bir projeyi başlattık. Geçmişte kısır bir mücadele anlayışından olayı soyutlayarak çözüm odaklı bir yaklaşımla bu işe baş koyduk. Sayın cumhurbaşkanımız, genel başkanımız, başbakanımızken söylediği söz önemlidir; ‘Millet kazanacaksa biz kaybetmeye razıyız.’ Bu yaklaşımla projeyi ortaya koyduk. Siyaseten baktığınızda geçmiştekilerin yaptığı gibi biz de yapabilirdik. Mücadele ediyoruz görünürdük. Devletimiz büyük ve her türlü imkana sahip, yapılabilirdi. Ama bu kısır bir döngüden ibaret olurdu. Sadece topluma, kamuoyuna bir mücadele veriyoruz mesajı verilirdi. Mücadele vermek önemli değil, verdiğiniz mücadelenin sonunda bunun neticesini almak önemlidir. Elhamdülillah Çözüm Sürecinin uygulamaya konması ile birlikte güzel neticeler alındı. Şimdi geldiğimiz noktada Kürt vatandaşlarımızı temsil ettiğini iddia eden siyasi partinin aslında Kürt vatandaşlarımızı temsil etmediği, Kandil’i temsil ettiği, kandilin sözcülüğünü yaptığı, tetikçiliğini yaptığı açıkça ortaya çıkmıştır” dedi.

BÜYÜK OYUNLAR OYNANIYOR

Çözüm sürecinin muhatabının Kürt vatandaşları olduğunu söyleyen Harun Lekesiz, çözüm sürecinin meseleler çözümlenmeden bitmeyeceğini söyledi. 
45 yıldır teröre harcanan para 3.2 trilyon dolara ulaştığı hatırlatmasında bulunan Lekesiz, şunları söyledi: 
“Bizim gayri safi milli hasılamız 820 milyon. Gayri safi milli hasılı yemeden içmeden biriktirebileceğiniz, elde edebileceğiniz zenginliktir. O da son rakamlara göre. AK Parti iktidara geldiğinde 220 milyon civarındaydı. Birileri bu zenginliğin millete hizmet olarak dönmesinden rahatsız. Tıpkı faizlerin indirilmesi ile birlikte faiz lobisine akan zenginliğin bu millete hizmet olarak dönmesine rahatsız olanlar var. AK Parti öncesi faizler yüzde 45’ler civarındaydı yüzde 10’lara geriledi. Aradaki fark millete hizmet olarak dönüyor. Yozgat’a duble yol, hızlı tren, şehir hastanesi olarak geliyor. Birileri bundan rahatsız. Hemen istiyorlar ki milletin alın teri bizim cebimize aksın. İçerde müreffeh, insanının zenginleşeceği bir Türkiye’de dışarıda zenginleşeceği bir ülkeden rahatsız olanlar var. Ve güçlendik elhamdülillah. Birçok kişinin oyununu bozduk. Pek çok ülkenin yönetimini değiştirirken Türkiye’yi değiştiremediler, bundan rahatsızlar. Büyük oyunlar oynanıyor, ama milletimiz feraseti ile ülkemiz üzerinde oynanan her oyunu bozduğu gibi bunu da bozacaktır. Geçmişte bozdu yine bozacaktır. Ve Türkiye’nin içerisinde barındırdığı bütün etnik ve mezhebi kimliklerle bir arada yaşayabilmesine kimse mani olamayacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımızın 2008’de Davos’taki Van Münit çıkışı çok ciddi o eski Osmanlı coğrafyasında heyecan uyandırırken Türkiye’nin güçlenmesinden heyecan duyanlara da çok derin endişeler sardı.”

ATEŞ DÜŞTÜĞÜ YERİ YAKIYOR

Türk milletinin yüce ve necip bir millet olduğu gerçeğini dile getiren Lekesiz, geçtiğimiz günlerde ebediyete uğurladığımız Yozgatlı Şehit Mehmet Koçak ve tüm şehitlere Allah’tan rahmet diledi. 
Lekesiz, birlik ve beraberlik mesajı verdiği açıklamasının sonunda devletin şehitlerin kanını yerde bırakmayacağını belirterek; 
“Türk milleti gerçekten yüce ve necip bir millet. Bir şehidimizi Yozgat’ta toprağa verdik. Bu vesile ile bir kez daha baş sağlığı diliyorum. İnşallah şahadeti ile şefaatine nail eyler. Temennimiz bu. Ateş düştüğü yeri yakıyor ama bu Yozgat’ın şehidi. Nüfusuna oranla en çok şehit veren ilimiz Yozgat. Elimiz hep yüreğimizde. Çünkü biliyoruz ki Türkiye’de her beş şehitten neredeyse bir tanesi Yozgatlı. Ama devletimiz büyük. Şehitlerimizin hesabı sorulur, elhamdülillah soruyoruz. Yine PKK kamplarına yönelik Türk Silahlı Kuvvetlerinin müdahalesi oldu. Bunlar devam edecek. Rabbim hayırlısını versin” ifadelerine yer verdi. 

Editör: TE Bilişim