Siyaseti büyük fedakarlıklarla yürüttüklerini ifade eden Şenliler; BBP hareketini yıllardan beri  büyük bir özveri  ile yürüten İl Teşkilatlarının; her türlü  tehdide, aba altından sopa gösterilmesine, medya  ambargosuna  rağmen;  bir ibadet aşkı ile davalarına sahip çıktıklarını ifade ederek;  
“Biz esas  mesele ülke ise, esas mesele  vatan ise, esas mesele  mukaddesatımız ise gerisi teferruattır diyen, bir siyasi hareketiz. Türkiye’nin emniyet sibobuyuz.  Biz BBP olarak  siyaseti bir geçim kaynağı olarak gören değil, siyasetten geçinenler değil,   siyasete seviye  katmaya çalışan ve bunu da  çocuklarının  sürt parasından  keserek yürüten; fedakar, cefakar, çilekeş azimli ve kararlı  dava adamları;   Türk-İslam Ülkücüleriyiz.”  Dedi.
Ülkenin içinde bulunduğu durumu değerlendiren Selahattin Şenliler
 “Bazı   İktidar  yetkilileri; Güneydoğu Anadolu bölgesinde bazı şehir ve ilçelerin terörist lerden  temizlenmesi aşamasında  buraları tekrar vatan toprağı yapacağız diye  demeç vermektedirler . Buralar daha evvel vatan toprağı olmaktan çıkmış mıydı da , şimdi tekrar  vatan toprağı yapılmaya çalışılıyor.  14 Senedir  İktidarda olanlar ,  biz çözüm süreci denen melanet  hareketinin;  akil adamlar denilen  ihanet  davranışlarının  ülkeyi bölünmeye; ayrışmaya götürdüğünü, teröristlere  cesaret   verdiğini  söylerken,  bizlere  kandan besleniyorsunuz,  tabutlardan gelen şehit cenazelerinden  siyaset yapmaya çalışıyorsunuz,  analar ağlamasın diyoruz diyenlere sesleniyorum. ;  Son altı ayda Kıbrıs savaşında  verdiğimiz şehit sayısından daha fazla  şehit verilmiştir.  Ve her gün anneler ağlıyor, bunun siyasi sorumlusu mevcut iktidardır” diye konuştu.
“Türkiye’de siyasette lider tıkanmışlığı, lider alternatifsizliği  yaşanmaktadır, siyasetin önünün açılması gerekir.” diyen Şenliler;  sağ siyasette yeni oluşum arayışlarına karşı  da BBP’yi adres göstererek şunları söyledi:
 “Buyurun gelin… İşte Büyük Birlik burada…  Burada 23 yıldır  elleri hiçbir yolsuzluğa bulaşmamış,  28 Şubat döneminde önlerine altın tepsi ile  konulan bütün imkanları; “parayla makam sattılar”  dedirtmemek için elinin tersiyle  iten  Muhsin Yazıcıoğlu’nun  yol arkadaşları sizi bekliyor.   Büyük Birlik Partisi  çatısı burada. Gelin Türkiye meselelerine karşı çözüm teklifleriniz varsa  birlikte  yan yana çözüm üretelim” diyerek  Türkiye’de yeni oluşum  arayışlarına karşı  BBP’yi adres  gösterdi. 
Büyük Birlik Davasının kendilerine bir emanet olduğunu; ifade eden Şenliler;  “kendilerine yeni çatı arayan milli ve yerli düşünen insanlara sesleniyorum,  mazisi tertemiz  insanların; önce ülkem ve milletim diye Alperenlerin  iktidarında  Türk- İslam Coğrafyasının nakus talihi  de değişecektir.  Sizleri  BBP’de,   Helal siyasete davet ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim