Has Parti'nin Türkiye'de yepyeni bir siyaset sayfası açtığını söyleyen İl Başkanı Şahin Kılınçaslan şimdi yeni söz, yeni siyaset ve yeni bir üslup zamanıdır dedi.

            AK Parti iktidarı döneminde toplumun her türlü haksızlığa ve adaletsizliğe seyirci kalan bir yapıya dönüştürüldüğüne dikkat çeken Başkan Kılınçaslan “Bu yüzden sağ-sol, liberal-muhafazakâr ve benzeri tüm tanımların dışında, Türkiye'nin geçmiş siyasi ve toplumsal tecrübelerini de değerlendirerek, ahlak ve maneviyat temelli yeni bir siyasi merkezi inşa etme iddiasıyla yola çıktık. Türkiye siyasetine yeni ve farklı bir üslup getirmek kararlılığı içersindeyiz” dedi.

            Kılınçarslan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ak Parti iktidarı döneminde toplum, her türlü haksızlığa, adaletsizliğe seyirci kalan ve bunun da ötesinde, kendisi de pastadan pay kapma yarışına giren ve " ne var ki bunda, bugüne kadar başkaları yapmadı mı, biraz da biz yapalım" diyebilen ve bu dünyanın bir de öbür tarafı olduğunu unutan bir toplum haline gelmiştir. Kapitalizmle uyumlu böylesine bir muhafazakârlık ve sözde dindarlığın ülkemizin hayrına olmadığı inancındayız.

            Bu yüzden, sağ-sol, liberal-muhafazakâr ve benzeri tüm tanımların dışında, Türkiye'nin geçmiş siyasi ve toplumsal tecrübelerini de doğru değerlendirerek, ahlak ve maneviyat temelli yeni bir siyasi merkezi inşa etme iddiasıyla yola çıktık. Sözlerine Türkiye Siyasetine yeni ve farklı bir üslup getirmek kararlılığı içerisindeyiz diye devam eden Kılınçarslan, bir başka hususa daha dikkat çekerek şunları söyledi.

            Türkiye'miz bilinçli bir şekilde uygulanan gerilim politikalarıyla iki partili bir sisteme doğru götürülmek istenmektedir. Şiddetli bir kavga ve çatışma görüntüsü içerisinde olsalar da, hem Ak Parti hem de CHP durumlarından aslında memnundurlar. Rollerini iyi oynamaktadırlar. Birbirlerinin değirmenlerine su taşımaktadırlar! Kısacası, ortada tam bir danışıklı dövüş vardır. Sağ benim olsun sol da senin; varılmak istenen netice budur!

            Gerek AKP ve gerekse de CHP, bu şekilde ülkeyi iki partili bir sisteme taşımak istemektedirler. Sürekli kavganın temelinde yatan esas sebep de budur.

            Bu oyunun sonunun milletimiz için iyi neticeler doğurmayacağı, birikmiş meselelere çözüm olmayacağı aşikârdır.”

            Kılınçarslan sözlerini birbirlerinin elini törenler haricinde sıkmamış bulunan ve sekiz yıldır kavga etmedikleri hiçbir konu bulunmayan bu siyasi liderlerin milletimize verecekleri hiçbir şey yoktur diyerek tamamladı.

Editör: TE Bilişim