Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın danışmanlık görevini yürüten Burhan Güvenç, 7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimlerde Yozgat’tan milletvekili olmak istediğini ve bugün itibariyle görevinden istifa ederek AK Parti Yozgat Milletvekili Aday Adayı olduğunu belirtti.. Burhan Güvenç, bu güne kadar Bekir Bozdağ ile birlikte Yozgat’a hizmet ettiğini ifade ederek, bundan sonraki süreçte ise bu hizmeti Yozgat Milletvekili olarak sürdürmek istediğini söyledi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde kurulan AK Parti’nin Yozgat’ta kurucuları arasında yer aldığını söyleyen Güvenç, AK Parti’nin Yozgat’ta Kurucu İl Başkan Yardımcılığı görevini yürüttüğünü ve 2002 seçimlerinden sonra ise Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın danışmanlığı görevine başladığını kaydetti. AK Parti Yozgat Milletvekili Aday Adayı Burhan Güvenç açıklamasını şöyle sürdürdü “12 senedir Sayın Bekir Bozdağ’la beraber çalışıyorum. 
Meclisteki danışmanlığının ardından, Başbakanlıkta Özel Kalem Müdürlüğünü, son olarak da Adalet Bakanlığı’nda Müşavirliğini yaptım. Bu süre zarfında gitmediğim kurum, görüşmediğim makam ve bürokrat kalmadı. Tüm kurumları tanıdım, mevzuatlarını öğrendim.  Birçok bürokrat tanıdım. Dostluklar, arkadaşlıklar kurdum. Nereden ve kimden neyi nasıl isteyeceğimi iyi biliyorum. 
7 Haziran 2015 Milletvekili Genel seçimlerinde AK Partiden Yozgat Milletvekili aday adayı olmak için bugün kamudaki görevimden istifa ettim. Milletvekili olmadığım için yasama faaliyetlerinde bulunmadım ama diğer bütün görevleri yaptım. Onun içindir ki Ankara’da görüştüğüm bürokrat arkadaşlar bana 'Yozgat’ın fahri milletvekili, seçilmemiş vekili' derlerdi. 
Bugüne kadar milletvekilliğini vekaleten yaptım. Artık asaleten yapma zamanı geldi diye düşünüyorum. AK Parti’den Yozgat Milletvekili aday adayı olduğumu açıklıyorum. Hemşehrilerimin desteği ve katkılarıyla kaldığımız yerden yeni bir güç, yeni bir heyecanla başlamak istiyorum" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim