Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Başbakanlık makamına Yozgat’ın yetiştirdiği başarılı siyasetçi Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın isminin geçmesi Yozgat kamuoyunu büyük bir heyecana sevk etti. STK başkanları İleri Gazetesi aracılığı ile Ankara’ya şu ortak mesajı gönderdi: “Yozgatlı bir başbakanın olmasından gurur duyarız.”

AK Parti’de 22 Mayıs’ta yapılacak olağanüstü kongre ile Ahmet Davutoğlu’nun ardından hem yeni parti genel başkanı hem de Türkiye Cumhuriyeti’nin başbakanlık makamına oturacak ismi seçilmiş olacak. Bu süreçte ismi kamuoyunda kuvvetli bir şekilde yer bulan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın başbakan olma ihtimali Yozgat’tan destek buldu. Sorumlu gazetecilik örneği sergileyen İleri Gazetesi, “Türkiye Cumhuriyeti’nin başbakanlığı makamında Yozgatlı bir siyasetçiyi görmek ister misiniz” diye sivil toplum örgütü başkanlarına sordu.

STK başkanlarının ortak yanıtı Yozgat kamuoyunun da bir yansıması oldu. STK başkanları Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a olan desteklerini şu şekilde ifade ettiler:

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Özışık: Siyasi kimliğimiz ne olursa osun iktidar partisinde böyle bir süreç yaşıyorsak Bekir Bozdağ’ın bu süreçte başbakan olma ihtimali varsa Yozgatlı bir ismin başbakan olması bizi ancak mutlu eder.

Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Latif Altın: Memleket adına sevindirici bir olay. Sonuna kadar destekliyorum. Bu iş siyaset üstü, memleket meselesi.  Memleketimizden bir başbakanın olması bize gurur, mutluluk verir. Ve şunu da özellikle belirtmek istiyorum bu anlamda üzerimize düşen ne görev varsa her zaman yapmaya da hazırız.

Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erkekli: Adalet Bakanımız Sayın Bekir Bozdağ’ın başbakan olması Yozgat için büyük bir şanstır. İnşallah  bu şekilde vukuu bulursa gönlümüzden geçen olur. Yozgat tarihinde ilk defa başbakanımız olmuş olur.

Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Uğur Bektaş: Memleketimiz için hayırlı olur diye düşünüyoruz. Yozgat’ın medarı iftiharı bir siyasetçimiz. Yozgat’tan bir başbakanın çıkması  Yozgat’ımız için hayırlı olur inşallah.

Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İlhami Bakıcı: Sayın Bakanımızın başbakanlık koltuğuna oturmasından ancak gurur duyarız. İnşallah olur da Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanı Yozgat’tan çıkar. Siyasi görüşü ne olursa olsun gurur duyarım. Sevdiğimiz hürmet ettiğimiz bakanımızın bin 500 şoför esnafımız ile her zaman yanında ve destekçisiyiz. 

Yozgat Sanayici İşadamları Derneği Başkanı Mehmet Saygı: Yozgat’tan bir başbakanın çıkacak olması bizleri mutlu eder. Yozgat için tarihi bir şans. Kalbi duygularla destekliyoruz.

TÜMSİAD Yozgat Şube Başkanı Ali Çatar: Sayın Bakanımız Bekir Bozdağ'ın Başbakan olması bizim için de büyük bir şeref kaynağı olacaktır. Yiğidin harman olduğu Yozgat'tan çıkan bir yiğidin Başbakanlık koltuğunda oturması hem kentimiz adına hem de ülkemiz adına hayırlara vesile olacaktır.

Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Çelebi Altuntaş: Yozgat’ın yetiştirdiği kıymetli siyasetçi, devlet adamı Sayın Bakanımız  Bekir Bozadağ’ın isminin başbakanlık makamı için konuşuluyor olması bizleri ziyadesiyle memnun etti. Yozgat siyasetinden yetişmiş kıymetli bir ismin başbakan olması bizleri de mutlu eder. Her zaman sayın bakanımızın yanında ve destekçisiyiz.

TÜGVA İl Temsilcisi Kazım Emiroğlu Şimşek: Türkiye Cumhuriyeti’nin başbakanı kim olursa şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Fakat ülkemizin başbakanının Yozgatlı bir siyasetçi olması bizleri mutlu eder. Sayın Bakanımız  Bekir Bozdağ’ın başbakan olmasından gurur duyarız.

Yeniyer Belde Belediyesi Konsey Başkanı Durak Arıkan: Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı’nın Yozgatlı bir siyasetçi olmasından büyük gurur var mıdır? Bu anlamda sayın bakanımız Bekir Bozdağ, başbakanlık görevini hak eden bir siyasetçidir. Duamız ve desteğimiz Sayın Bozdağ’a dır.

Editör: TE Bilişim