MHP’li Durmaz 7 Haziran seçimlerinde her türlü elverişsiz şartlara rağmen millet iradesinin sandıkta tezahür ettiğini ve Türk milleti’nin kurgulanan dayatma, karartma ve aldatma mekanizmalarına rağmen hür iradesini sandıkta gösterdiğini söyledi.
“Şimdi Türkiye’de yeni bir siyaset tablosu belirmiştir.7 Haziran Milletvekilliği Genel Seçimlerinin ilk sonucu, hiçbir partinin tek başına hükümet kuracak bir sayısal çoğunluğa ulaşamamasıdır” diyen Sadir Durmaz,

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin yaklaşık 13 yıldır süren tek başına iktidarını kaybettiğini ve AK Parti için sonun başlangıcının göründüğünü iddia ederek “Türk milleti kutuplaşma simsarlarını açıkça ikaz etmiştir” dedi.

MHP’li Durmaz, “Gerilim ve gerginliğe dayalı siyaset anlayışı bugün ağır bir yenilgi almıştır.
Dahası milli iradeyi karartmaya, demokrasiyi çarpıtmaya dönük her türlü algı operasyonunun tutmayacağı artık net olarak anlaşılmıştır. Şurası inkar edilemeyecek bir gerçektir ki, AKP 7 Haziran seçimlerinde devletin tüm imkanlarını pervasızca kullanmıştır. Devlet kanalı TRT, yandaş medya AKP’nin siyasi kampanyası için seferber edilmiştir.Valiler AKP’ye çalışmıştır.Hazine kaynakları AKP’nin emrinde ahlaksızca israf edilmiştir” ifadelerini kullandı.

“HAK HUKUK GÖZETMEDİLER”

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz, ülke genelinde olduğu gibi Yozgat’ta da seçim çalışmaları boyunca AK Parti’li eski bakan ve milletvekilleriyle birlikte devletin tüm imkanlarının seferber edildiğini, hak ve hukuk gözetmeksizin seçim çalışması yapıldığını söyledi. MHP’li Durmaz, Yozgat Valisi’nin de bu çalışmalara ön ayak olduğunu ve kurumlara yazılı talimatlarda bulunarak adeta AK Parti İl Başkanı gibi çalıştığını iddia eden Durmaz, “Yapmış olduğumuz uyarılar da dikkate alınmamıştır” dedi. MHP olarak kendi imkanlarıyla seçim çalışmalarının sürdürdüklerini beyan eden Sadir Durmaz, “Hemşerilerimize gerçekleri anlatmaya çalıştık.

13 yıllık AK Parti iktidarı döneminde Yozgat’a hiçbir yatırım yapılmamıştır. Yapılmayan yatırımlar sanki yapılmış gibi gösterilerek hemşerilerimiz kandırılmaya çalışılmıştır. 2011 yılı seçiminde Yozgatlı hemşerilerim AKP’ye yüzde 66.6 oranında destek vererek 171 bin 840 oy, Milliyetçi Hareket Partisine ise yüzde 18.3 oran ile 47 bin 285 oy destek vermiştir. 2015 seçimlerinde bütün olumsuzluklara ve engellemelere rağmen Yozgat Halkı Milliyetçi Hareket Partisine yüzde 28 oran ile 66 bin 958 oy sayısı ile destek vermiş, AKP’nin oylarını yüzde 58.31 oran ile, 140 bine kadar düşürmüştür. Bizim için oy oranımızdaki bu artış memnuniyet verici olmasına rağmen hemşerilerimizin AKP yalanlarına hala destek veriyor olması üzücü bir durumdur” açıklamasını yaptı.
Sadir Durmaz, Yozgatlıların seçimini yaparak iradesini ortaya koyduğunu yineleyerek, ortaya çıkan iradeye herkesin saygı göstermesi gerektiğini vurguladı. MHP’li Durmaz açıklamasını şöyle sürdürdü 

“Bütün bu gerçekler ışığında Yozgatlı hemşerilerim seçimini yapmış iradesini ortaya koymuştur. Ortaya çıkan bu iradeye hepimizin saygı göstermesi gerektiğin belirtmek istiyorum. Türk milleti AKP’den tamamen kurtuluş sürecini başlatmış, tercihini yapmıştır. Bütün olumsuzluklar ve engellemelere karşı Milliyetçi Hareket Partisi 12 Haziran 2011 Genel Seçimlerine göre oyunu yüzde 33 arttırmıştır. Kim ne söylerse söylesin, partimiz 7 Haziran seçimlerinden başarıyla, alnının akıyla çıkmıştır. Milliyetçi Hareket Partisi adım adım hedefine ilerlemektedir.
Milletimizin dirliğe, birliğe ve sağduyuya ihtiyacı vardır. Ülkemizin toparlanması ve yüklerinden kurtulması acilen temin edilmelidir. Türkiye’yi kimseye teslim etmeyecek milliyetçi irade TBMM’de etkin bir şekilde temsil edilecektir.

Milliyetçi Hareket Partisi aziz milletimizin varlığını idame ettirme, tarihsel haklarını savunma, birliğini koruma ve güvenceye alma konusunda her zamankinden daha çok azimlidir. Bu vesileyle siyasi kampanyamız boyunca üstün bir mücadele kararlılığı sergileyen fedakar teşkilat mensuplarımıza içtenlikle teşekkür ediyorum.
Partimize oy veren, dua eden, açık hava toplantılarımıza katılan ve desteklerini esirgemeyen değerli hemşerilerime, muhterem dava arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum.Seçim sonuçlarının ülkemize, milletimize, Türk siyasetine ve demokrasimize hayırlı olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum”

Durmaz düzenlediği basın toplantısının ardından partilileriyle birlikte Yozgat Adliyesi’ne giderek burada seçim mazbatasını aldı ve vekilliği bir kez daha tescil edildi.

Editör: TE Bilişim