AK Parti Yozgat Milletvekili Aday Adayı Ayhan Çelik, İstanbul Yozgatlılar Federasyonu Başkanı Ahmet Yılmaz’ı ziyaret ederek bir süre sohbet edip projeleri ve yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Çelik, Yozgat ve Yozgatlıya hizmet etmek için bu yola çıktığını belirterek, “Yozgatlı iş bulmak aş bulmak için doğduğu toprakları terk etmiş ve başka illerde yaşamak zorunda kalmıştır. Yozgat dışında yaşayan 700 bine yakın hemşehrimiz bulunmaktadır. Bu kadar büyük göçün sebebi yatırımların olmayışı ve dolayısıyla işsizliktir” dedi.
Milletvekili seçildikleri takdirde Yozgat’ta yaşayan ve yaşamayan şekilde kesinlikle bir ayrım yapmayacaklarını dile getiren Çelik, “Bütün Yozgatlılara hizmet etmek için aday adayı oldum. Biz
Birlikten güç doğar prensibi ile hareket edip, il dışındaki hemşehrilerimizle dernek ve odalarımızla irtibat halinde olacağız. Yozgat’a yatırım yapılması il dışında yaşayan Yozgatlıların doğduğu topraklara bağını koparmaması için çaba sarf edeceğiz” diye konuştu.
Özellikle göçün tersine çevrilmesi için mücadele edeceklerini vurgulayan Çelik, “Göçün tersine çevrilmesi için de yatırım yapılması gerekir. Yatırım için ise verilen teşvikler çok önemlidir. Bir sanayici olarak teşviklerin ne anlama geldiğini çok iyi biliyorum. Yozgat’ın güney doğu illeri gibi en avantajlı teşvik bölgesinde yer alması gerekiyor. Şuanda 5’inci teşvik bölgesindeyiz, Yozgat’ın 6’ıncı teşvik bölgesine alınması gerekiyor” şeklinde konuştu.
İstanbul Yozgatlılar Federasyonu Başkanı Ahmet Yılmaz’da ziyaretlerinden dolayı Çelik’e teşekkür ederek başarılar diledi.

Editör: TE Bilişim