AK Parti’nin Yozgat’ta kurucu üyelerinden ve aynı zamanda eski belediye başkan aday adaylarından olan işadamı Hasan Doğruyol, neden milletvekili adaylığına talip olduğunu açıkladı. Yazıişleri Müdürümüz Tarık Yılmaz’ın konuğu olan Doğruyol, temayül öncesi süreçte kısa süreli teşkilat ziyaretlerinden çok olumlu sonuçlar aldığını belirtti. 

KISA SÜREDE TÜM TEŞKİLATLARA ULAŞTIK

Doğruyol, kısa süreli çalışmalarda teşkilatlar nazarında çok olumlu tepkiler olduğunu belirterek; “Kendimi, fikirlerimi anlattıkça karşı taraftan destek gördüm” dedi. 
80’den önceki milletvekili profili ile sonrasında milletvekili profilinin değişmediğini ileri süren Doğruyol, şunları söyledi: 

“Öncesinde de avukat, akademisyen gibi kendince kariyer yapan insanlar milletvekilliğine müracaat etmişti, toplumun içindeki işadamları geri planda kaldı. 
Dolayısıyla teşkilat ziyaretinde ilk oturduğumuzda tereddütle çay ikram eden arkadaşlarımız, sonrasında fikirlerimizi tanıdıkça bizi tanıdılar. Nihayetinde aday sayısının fazla olmasından dolayı teşkilatlarda bir yorgunluk da oluşmuş. Kendimizi anlattıkça insanlar anlattı. Kapıyı zor açanlar bizi kapıya kadar yolcu etti. Neden, kendilerinden biri olduğumuza inandırdığımız için hoşlarına gitti.”

ÖNEMLİ OLAN İZLENİM

Teşkilat ziyaretleri sonunda sandığa yansıyan sonucu çok fazla önemsemediğinin altını çizen Doğruyol, kurduğu diyaloglarla çok önemli izlenimler ve tecrübeler edindiğini ifade etti. 
Doğruyol şöyle konuştu: “Denilebilir ki bu durum biranda sandığa yansıdı. Aslına bakarsanız çok önemli değil. Benim aldığım 200’e yakın oy (Öyle söyleniyor) benim için çok büyük bir mesafe.  Ben AK Parti’nin kurucu üyesiyim, belediye başkan aday adaylığımda oldu. Dolayısıyla çok büyük mesafe kat ettiğimi düşünüyorum. Siyaseten büyük kazanımlar elde ettim. İşadamı kimliğim, mücadeleci yapımla Yozgat’a da faydalı olacağımı düşünüyorum. Bir işadamı olarak işçi sigortası yatırmak nedir, maaş ödemek, borçlanmak, ticaret yapmak nedir biliyorum. Şuanda iki küçük firmam var 40 kişiyi istihdam ediyorum, vergi sıralamasına giriyorum.”

İŞADAMI YOZGAT’I TANIR

Milletvekili aday adayı Hasan Doğruyol, milletvekili aday adayı olacak meslekler arasında işadamlarının ön plana çıkması gerektiğini vurguladı. 
“Köylüyü de, işçiyi de, ulemayı da halkın her kesiminden insanını biliyorum. Hiç kimseyi kırıp dökmedim, elimizdeki imkanları insanlarla paylaşıyorum” diyen Doğruyol; 
“Milletvekili aday adaylığımız neticesinde işadamı kimliğimle hizmet talebinde bulunduk. Şuanda AK Parti’nin 4-0 alma şansı yüksek. 1 ve 4’üncü sıradaki adayın tespiti bu anlamda önemli. İyi bir çalışma ile bu başarının elde edileceğine inanıyorum. Partimiz siyaseten insanımızın  kalbine nüfus etmeyi biliyor” şeklinde konuştu. 

DAHA ÇOK ÇALIŞACAĞIM

Teşkilat temayülü yoklamasının tamamlanmasının ardından çalışmaları yoğunlaştırarak sürdürdüğünü kaydeden Doğruyol, şunları söyledi: 

“Bundan sonraki süreçte çalışmalarımız devam ediyor. Her yaptığı işi severek yapan bir insanım, siyaseti de seviyorum. İnsanlar aday adayı olmama rağmen talepte bulunuyor. Yapabileceğim olduğunda o insanın gözündeki mutluluk beni de mutlu ediyor. Bu yaştan sonra karşımdaki insanın mutluluğunu görmek beni mutlu ediyor, gençleştiriyor. Amacım, hedefim Yozgat’ta farklı bir milletvekili profili çizmek. Allah o makamı nasip ederse nasıl farklı illerin farklı milletvekilleri var, bulunduğu şehirle özdeşleşmiş milletvekilleri var ben de öyle bir profil çizeceğim. Yapacaksak Allah o görevi kısmet etsin. Tabi ki her insanın farklı beklentisi var benim de beklentim hizmet edebilmek. 

Yozgat’ın öncelikle kendi işadamını yetiştirmesi gerekiyor. Yozgat’ın işadamları Yozgat’ı tanır. Aydıncık’ından Çayıralan’ına, Yozgat’ına insanın tanır, beklentilerini bilir. Dolayısıyla yeni işadamları yetiştirmemiz gerekiyor. 
Yozgat’ı iki dağın arasına sıkıştırdık. Belediye başkan adayı iken de projelerim vardı. Nasıl ki Türkiye’nin önünde hedefi var, Yozgat’ın da hedefleri olmalı. Bir 2023 hedefimiz olması lazım. Fikir kuruluşları hizmetlerde etkin rol oynamalı.”

YOZGAT’IN HEDEFLERİ OLACAK

Doğruyol, Yozgat’ın önüne koyacak, yolunu belirleyecek hedeflere sahip olduğunu kaydetti. 

Kentin azalan nüfusuna dikkat çeken Doğruyol, şu ifadelere yer verdi: 

“Biz Yozgat’ın önüne hedeflerini koyacağız. Nüfus azalıyor deniliyor hedefsiz kalmış bir ili kim ne yapsın. 
Yozgat’a AK Parti iktidarı döneminde çok büyük işler yapıldı. Fakat Yozgat’a 50 senedir yatırım yapılmadığı için yapılan hizmetlerin çok fazla etkisi görülmedi. 50 senelik sıkıntıları 12 senede atmaya çalışıyoruz. Türkiye’nin durumu ile Yozgat’ın durumu aynı. 
Yozgat’ın önüne hedef konulacak, insanlar bilinçlendirilecek. Üstelik kısa bir sürede yapabilecek bilgi, birikim ve kabiliyete sahibim” diye konuştu. 


Editör: TE Bilişim