MHP Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada “Maalesef son 12 yıl içinde bütün şehirlerimizde çok büyük hamleler söz konusu olurken, İzmir’deki yerel yönetim anlayışı bu gelişmelere ayak uyduramadı ve İzmir hak ettiği yeri bulamadı. Bundan sonra bizzat takip edeceğim. İzmir’i hak ettiği yere getireceğiz inşallah“ gibi ifadelere yer verdiğini hatırlattı. 

Davutoğlu’nun konuşması üzerinden Yozgat’a gerekli desteğin ve yatırımların verilmediğini ileri süren Durmaz, şunları söyledi: 

“Bununla da yetinmeyen Davutoğlu “İstiyoruz ki Marmara’daki üretim yoğunlaşmasını ülkenin her tarafına yayalım. Bu çerçevede de İzmir’e yönelik olarak, ileri teknoloji ihtiva eden projelere beşinci bölge teşviği uygulayacağız.” Demiştir.

Devlet, Yozgat ilimizde kendine ait istihdam kapılarını kapatırken özel sektörün de Yozgat’a yatırım yapması için gerekli teşvikleri vermemekte ve yatırımcının Yozgat’a gelmesi için uygun koşulları da sunmamaktadır.”

Yozgat’ta yaşanan yoğun göçün en büyük nedeni olan istihdam ve işsizlik sorununun giderek derinleştiğine dikkat çeken Durmaz; “Bu sorunların çözümü de yeni kurulacak fabrikalar, işletmeler, atölyeler yani yeni iş alanları ile mümkün olabilecekken, aksine Yozgat çıkarılan teşvik kanunuyla haksızlığa uğramıştır. İzmir’i 12 yıl sonra fark eden AKP zihniyeti Yozgat’ı ne zaman fark edecektir? Daha kaç seçim geçmelidir? Kaç kişi daha işsiz kalmalıdır?Kaç kişi göç etmelidir? Yozgat üvey evlat mıdır? Çantada
Keklik midir? İzmir için bu ifadelerin kullanılmasının nedeni AKP’nin hiçbir seçimde birinci parti olamaması mıdır?
Eğer öyleyse, AKP Yozgat’ta bugüne kadar hak ettiğinden fazla destek almıştır.
Yozgatlı hak ettiği değeri görmek için, kendini önümüzdeki seçimlerde mutlaka fark ettirmelidir” ifadelerine yer verdi. 

Editör: TE Bilişim