TBMM’de devam eden bütçe görüşmeleri kapsamında söz alarak kürsüye gelen MHP Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz meclis kürsüsünden Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı’na bir dizi sorular ve eleştiriler yöneltti. Hükümetin uyguladığı tarım politikalarının tamamıyla iflas ettiğini ve ülke genelinde başta Yozgatlı çiftçiler olmak üzere çiftçiyi mağdur ve perişan ettiğini belirten Sadir Durmaz, hükümetin uyguladığı tarım politakaları yüzünden Yozgat’ta ciddi tarım arazisi kayıpları yaşandığını da aktardı.

Sadir Durmaz meclis kürsüsünde yaptığı konuşmada “Gıda bakanımız katıldığı bir toplantıda dünyada 1 milyar aç insan var yani yerküredeki her 7 kişiden birisi aç ve buralarda gıda güveniği yok. Gıda güvenliğinin olmadığı yerde küresel güven ve küresel barıştan da söz etmek mümkün değil diyor. Kendisi doğru söylüyor. Trafolara kedilerin girdiği, depolara farelerin dadandığı, her gün yeni bir domuz eti, at eti veya GDO’lu ürün vakası yaşandığı tüberküloz, brusellalı bir ülkede gıda güvenliğinden bahsedebilirmisiniz” dedi.

Sadir Durmaz Yozgat ile ilgili yaptığı konuşmasında ise meclis kürsüsünde Yozgat’ta kalan her 4 kişiden birinin yardıma muhtaç ve devletten aldığı yardımlarla geçinen aileler konumuna geldiğini söyledi. Yozgat’ın son 10 yılda iki yüz bin göç verdiğini de dile getiren Sadir Durmaz, 

“2013 yılı itibariyle Yozgat’ta yardım yapılan aile sayısı 30 bin 141’dir. Yozgat’ta ki  toplam aile sayısı ise 110 bin civarındadır. Bence bu durum memleketi idare edenler açısından utanç verici bir durumdur. Yozgat demişken şu konunun da açıklığa kavuşturulmasını hemşerilerim adına yarar olarak düşünüyorum. TÜİK verilerine göre Yozgat’ın 2012-2013 yılları arasında kaybettiği tarım arazileri sayısı 2 milyon 300 bin dekar alandır. Tarım dışında hiçbir kayda değer geçim kaynağı olmayan Yozgat maalesef bu konuda da en ön sırada yer almaktadır. Sayın bakan Yozgat’ın bu kadar tarım arazilerine neler oldu? Yozgat’a sanayi yatırımı yapıldı da biz mi görmedik, farklı yatırımlar yapıldı da bizim mi haberimiz yok. Bu konularda açıklığa kavuşturulmalıdır” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim