Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak partisinin ülke genelinde ve Yozgat’taki seçim çalışmalarını yürüten Bekir Bozdağ, seçim öncesi tahmin yürüten tek AK Parti kurmayı olarak siyasi öngörüsünü ortaya koymayı başarırken, AK Parti İl Başkanı Harun Lekesiz de öngörünün gerçekleşmesinde teşkilatları ile bir kez daha zorlu bir sınavdan başarıyla geçmesini bildi. 
30 Mart Mahalli İdareler Yerel Seçimleri’nin Yozgat’taki sonuçlarını doğru tahmin eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bekir Bozdağ, 1 Kasım’da da doğru tahmin yürüten tek AK Parti kurmayı oldu. 

AK Parti teşkilatlarının nabzını çok iyi tutan isimlerden biri, seçimden 5 gün önce Başbakan Davutoğlu’nun cep telefonuna ‘319 vekil çıkaracağız’ mesajı atarak sonucu bildi.

1 Kasım’daki seçimde yüzde 49.5 oy oranıyla 317 milletvekili kazanan ve yeniden tek başına iktidar olan AK Parti’nin başarısı, başta anket şirketleri olmak üzere pek çok kişiyi ters köşeye yatırdı. Öyle ki, bazı AK Partililer de “Bu kadarını biz bile beklemiyorduk” dedi. Ama aslında 1 kişi, bu ‘zafer’i, hem de seçimden 5 gün önce çok küçük bir sapmayla tahmin etmeyi başardı.

ÇARŞAMBA AKŞAMI WHATSAPP’TAN YAZDI
AK Parti’nin Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olan ve parti teşkilatının nabzını çok iyi tutan Bekir Bozdağ, seçimden 5 gün önce, yani çarşamba gecesi Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun telefonuna bir WhatsApp mesajı gönderdi. Bozdağ mesajında, “parti tabanından aldıkları izlenimlerle yaptıkları hesaplama sonucunda AK Parti’nin 319 milletvekili çıkaracağını” yazdı. AK Parti teşkilatında seçim sonuçlarına ilişkin olumlu beklentiler olmasına rağmen, Bozdağ’ın “319” tahmini Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu dahi şaşırttı.

‘ANKETÇİLER FİYASKO, AK PARTİ TAM İSABET’

Bu detaya ulaştıktan sonra, Bekir Bozdağ’ı aradım. Tüm anket firmaları yanılırken, sonucu nasıl bu kadar ‘yakın’ bildiğini sordum. “Anketçilerin sizden öğrenecekleri var” dedim. Bozdağ, “Anketçiler fiyasko ama AK Parti tam isabet” dedikten sonra hesaplamayı nasıl yaptıklarını anlattı: “Anketleri inceledik, teşkilatlarımızın görüşünü aldık. Kesin milletvekili çıkaracağımız illerden kaç alacağımızı, mevcut vekil sayısına bir iki ilave edip edemeyeceğimizi hesapladık. Vekil çıkarmamız muhtemel ve kuvvetle muhtemel olan illeri değerlendirdik. Ortaya 319 rakamı çıktı. Anket firmaları tahminler konusunda uzmanlar ve işlerini yapıyorlar. Biz ise arazideyiz. Bazen onlar isabetli söyler, bazen biz. Ama seçimden önce hesapladığımız rakam, teşkilatlarımızın halkın nabzını doğru tuttuğunu, vatandaşlarımızın eğilimlerini doğru analiz ettiklerini gösteriyor. Sonuçta, AK Parti teşkilatları seçim sonucunu yüzde 99 isabetle, yani vekil sayısını 2 sapmayla tespit etmiş oldu.”

Bozdağ’a, milletvekili sayısının yanı sıra AK Parti’nin aldığı yüzde 49.5’lik oy oranını, MHP ve HDP’deki düşüşü tahmin edip etmediklerini de sordum. “Oy oranına girmedik. Sadece ‘kaç vekil çıkarıyoruz’a baktık. Tüm iller değerlendirme yaptığında ve gelen anketleri de analiz ettiğimizde, sonuçların örtüştüğünü, o artış trendini gördük. MHP ve HDP’nin ne oy alacağını teşkilata hiç sormadık. Ancak hesaplamalarımızda hepsinin barajı geçtiğini de gördük” dedi.

'OYUN SANDIKTA BOZULDU'

1 Kasım Genel Seçimlerinde yüzde 49,5 oy alarak yeniden iktidar olan ve Yozgat’ta da tarihi bir başarıya imza atarak 4 milletvekilinin 4’ünü de TBMM’ye gönderen Ak Parti’nin başarı mimarlarından olan İl Başkanı Harun Lekesiz, seçim sonrası değerlendirmelerde bulundu. 

Yozgat seçmenine teşekkür eden Lekesiz, ‘Türkiye üzerinde oynanan oyunları milletimiz bozdu ve yine aziz milletimiz koalisyonu sandıkta kurdu. Milletimiz huzur, güven ve istikrarın devamı için Ak Parti dedi. Ak Partinin ilimize kazandırdığı yatırım ve hizmetleri ibra eden seçmenimiz daha fazlasının kazandırılması için de bütün sorumluluğu Ak kadrolara yüklemiştir. Ak Parti kadroları bu sorumluluğu layıkıyla taşıyacak ehliyete ve tecrübeye sahiptir. İnşallah Yozgat’ta hizmet kervanı devam edecek’ dedi.

YOZGAT HALKINA TEŞEKKÜR EDİYORUM
1 Kasım Genel Seçimlerinde Yozgat halkının büyük desteği ile Ak Parti büyük bir başarı elde etmiştir diyen Lekesiz, ‘ Bu başarı Yozgat halkının başarısıdır. Hamdolsun Ak Parti olarak bizler Yozgatlılara mahcup olacak bir iş içerisinde hiçbir zaman olmadık olmayacağız. En kutsal ödev bildik ve bundan sonra da bize duyulan güvene layık olmaya çalışacağız. 1 Kasım Genel Seçimlerinde bizleri destekleyen tüm hemşehrilerime kardeşlerime sonsuz teşekkürlerimiz sunuyorum’ diye konuştu.

SORUMLULUKLARIMIZIN FARKINDAYIZ
Yozgat halkının 4 milletvekilini de Ak Parti’den tercih etmesi sorumluluklarımızı arttırmıştır diyen Lekesiz, ’13 yıllık Ak Parti iktidarında Yozgat önemli hizmetler almıştır ve halende almaya devam etmektedir. Halkımız tüm gücüyle bize desteğini sunmuştur ve tek temsilci ilan etmiştir. Bu da bizlerin sorumluluğunu artırmaktadır. İnşallah önceliğimiz devam eden projeleri hızlı şekilde halkımızın hizmetine sunmak daha sonra da şehrin gelişim ve kalkınmasına katkı sunacak daha başka yatırımları kazandırmanın yollarına bakmak olacaktır’ ifadelerini kullandı. 

EHİL KADROLARIMIZİŞ BAŞINDA

1 Kasım Genel Seçim sonuçlarının milletin Ak Parti’ye güveninin de göstergesi olmuştur diyen Lekesiz, ‘Ak Parti kurulduğu günden beri milletten güç alan bir partidir. Halkımızın her geçen gün büyüyen desteği de bunun göstergesidir. İnşallah bu kadrolar huzurun, güvenin ve istikrarın teminatı olmaya devam edecektir. Ak Parti’nin ehil kadroları bu hususta hazırdır’ diye konuştu.

MİLLET OYUNU BOZDU

Milletin koalisyonu sandıkta kurduğunu da ifade eden Lekesiz, ‘7 Haziran Genel Seçimleri sonrası halkın koalisyonda karar kılması sonrasında muhalefetin ülke için eline taşın altına koymak yerine resmen ülkeyi çıkmaza soktu. Böylece 1 Kasım’da erken seçim görüldü. Ülkenin huzur, güven ve istikrarını bozmak isteyen mihrakları yeniden bir koalisyon hedefindeydi. Ama şükürleri olsun aziz milletimiz Ak Parti’ye verdiği güçlü destekle İsrail’i, ABD’yi, paralel yapıyı, Aydın Doğan’ı, muhalefeti kısacası tüm mihrakları sandığa gömerek oyun bozdu. Böylece milletimiz koalisyonu sandıkta kurmuş oldu’ dedi. 

BU SEÇİMİN KAYBEDENİ YOKTUR
Lekesiz son olarak halka seslenirken şu görüşleri yer verdi: ‘1 Kasım seçiminin kaybedeni yoktur. Bir bütün olarak Yozgat kazanmıştır, milletimiz kazanmıştır, Türkiye kazanmıştır. Bundan önce olduğu gibi partizanlık yapmadan, ötekileştirmeden herkesi kucaklamaya devam edeceğiz’

Editör: TE Bilişim