Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Ergin Çınarer, bazı siyasi ve dini grupların emperyalistlere teslim olduğunu söyledi. Dini siyasete iktidar edenlerin başında AKP'nin geldiğini ileri süren Çınarer, devlet imkanların kullanarak referanduma evet kampanyası yürüten AKP'nin kendini ve yandaşlarını adaletin elinden kurtarmanın gayretinde olduğunu ileri sürdü.
    MHP İl Başkanı Ergin Çınarer, yaptığı yazılı açıklama ile AKP'yi yerden yere vurdu. Ağır eleştirilerde bulunan Çınarer, AKP'yi dini siyasete alet etmekle suçladı, referandum sürecini ise tamamen yargıyı ele geçirme planı olarak gösterdi.
    Çınarer, Müslüman olduğunu iddia eden bir takım siyasi ve dini grupların emperyalistlere teslim olduğunu iddia ederek başladığı açıklamasında şunları söyledi:
    “Bu gün Müslüman olduğunu iddia eden bir takım siyasi ve dini gruplar emperyalistlere teslim olmakta onlardan emir ve icazet almakta, onlarla dost ve içli dışlı olmaktadırlar.
    Ülkemizde de dini siyasete ve maddi menfaate alet edenlerin başında AKP gelmektedir.
    Oysa günümüzde her fırsatta dindar olduklarını iddia eden kadroların ve evet kampanyasını devletin imkânlarını kullanarak yürüten iktidarın, devletin memurunu ve devletin malzemelerini kendi çıkarları için kullanmak istemesi ne kadar dinidir.
    Hakkında yolsuzluk, ihaleye fesat karıştırmak başta olmak üzere çok sayıda dosya bulunan iktidar yandaşlarının ve temsilcilerinin Yüce Divan'da yargılanmaktan kurtulmak ile Anayasa değişiklikleri arasında da direk olarak bir ilişki vardır.
    Kendi ordusunu oluşturma gayreti içerisinde olan AKP aynı zamanda da Anaysa değişiklikleri ile kendi yargısını oluşturma peşindedir. Milletimizin bu sahte gözyaşlarının arkasında yatan fitne ve fesatı iyi görmesi gerekir.”
    “Türkiye'de yaşayan ve Türk milletini oluşturan insanlarımızın "Din, kültür, örf adet, tarih, coğrafya ve menfaat birliği" gibi ortak değerlerini bir kenara iterek, onların etnik kökenlerini ön plana çıkararak, ayrıştırmak, bölmek fitneye sebebiyet verir.
    Fitne hem Kur'an-ı Kerim'de hem de hadislerde lânetlenmiştir” diyen Çınarer; “Maalesef dindar geçinen bir kısım yandaşlar Allah ve resulünün lânetlediği işi yapmakta, bilerek ve ya bilmeyerek fitneye sebep olmaktadırlar.
    İlk genel seçimde iktidardan uzaklaşacağını bilen AKP iktidarı, Anayasa referandumunu bir kurtuluş çaresi olarak görmekte ve ayet, hadis, fıkıh, kelam, tefsir ne kadar mukaddes değerimiz varsa istismar etmektedir.
    İktidarı 'Hayır' korkusu sarmıştır. 'Evet' için tehdit, şantaj, gerçeğe aykırı beyanlar kullanılmaktadır. Milleti tehdit etme, baskı uygulama ön plana çıkmaktadır.
    Millete tepeden bakan, 'Evet'e zorlayan zihniyete karşı mücadeleyi MHP her zaman sürdürecektir.
    PKK'nın ve siyasi uzantılarının küstahça yaptığı ikinci bayrak talebi, Türk ifadesinin anayasadan çıkarılması ve bağımsızlığa giden aşamanın ilk durağı olan özerklik taleplerinin iktidar tarafından sessizce izlenmesi bizleri ayrıca düşündürmektedir.
    AKP-PKK arasındaki derin işbirliği ve ortaklığın gün ışığına çıkmış olmasının, milletimizin 12 Eylül 2010 tarihinde yapılacak referandumdaki tercihlerini bir kez daha düşünmeleri için tarihi bir fırsat olacağı ortadadır.
    İnancımız o dur ki, büyük Türk milleti bölünmeye, ayrılmaya, ihanete, yıkıma, PKK ile işbirliğine "Hayır" diyecektir.
    Ve 12 Eylül'de vatana ihanet edenlere ve buna yeltenenlere asla unutamayacakları tarihi bir ders verecektir” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim