İstanbul, Kayseri, Ankara ve daha pek çok ilde AK Parti başta olmak üzere, diğer siyasi partilerde çok sayıda Yozgatlı milletvekili aday adayı olarak seçim meydanlarına indi. O isimler arasında İstanbul’da İsmail Durak Ünlü, Fatih Kablan, Kayseri’de Kuddusi Erkılıç, Faik Işık, Ankara’da Zühdü Acun gibi başarılı isimler siyaset arenasında dikkatleri üzerine çekiyor. 
Türkiye genelinde yaklaşık 1 milyon  Yozgatlı’nın yaşıyor olması Yozgatlı adayların şansını daha da artırıyor. Bu isimlerden İstanbul milletvekili aday adayı İsmail Durak Ünlü, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na yakınlığı ile biliniyor. BBP’den istifa ederek son anda  aday adaylığını açıklayan Ünlü, İstanbul bölgesinin dikkat çeken isimlerinden. Ünlü, BBP’nin merhum genel başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun vefatının ardından yaptığı ‘Bilinçli yapılmış operasyon’ yorum dikkat çekiyor.
Yine İstanbul’dan milletvekili aday adayı Yozgatlılar arasında Fatih Kablan da yer alıyor. İstanbul 1. Bölge Milletvekili aday adayı olan Kablan’ın şanslı isimler arasında. Kablan aslen  Yozgat’ın Sorgun İlçesi Araplı Beldesi doğumlu.  
Kayseri’de dikkat çeken Yozgatlı milletvekili aday adayları arasında Prof. Dr. Kuddusi Erkılıç ve Faik Işık dikkat çekiyor. 
Erkılıç, Türkiye’nin tanınmış göz hastalıkları hocalarından. Kayseri Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve aynı zamanda Kayseri Yozgatlılar Dernek Başkanı da olan Prof. Dr. Kuddusi Erkılıç, yaklaşık 34 yıldır yaşadığı, öğretim hayatının tüm basamaklarını sürdürdüğü Kayseri’ye milletvekili olarak hizmet etmek için siyaset yarışında yer alıyor. 
Kayseri’nin dikkat çeken diğer bir ismi ile Faik Işık. 
Ankara’dan milletvekili aday adayı olan isimler arasında Sorgun eski belediye başkanlarından Zühdü Acun yer alıyor. Bu dönem milli görüş kökenli isimlere öncelik verileceği Ak Parti kulislerinde yer alırken, bu çerçeveden bakınca Acun’un ismi ön plana çıkıyor. 

Editör: TE Bilişim