İçişleri Bakanlığı’ndaki görevinden istifa ettiğini belirten Osman Güneş, devletin üst düzey değişik kademelerinde uzun süre görev yaptığını ve son olarak memleketi Yozgat’a hizmet etmek için görevinden istifa ederek AK Parti’den milletvekili aday adayı olduğunu beyan etti. 
Osman Güneş’in AK Parti İl Başkanlığı’nda düzenlediği toplantıya AK Parti İl Başkanı Harun Lekesiz ve partililer katıldı. Osman Güneş, kaymakam olarak başladığı devlet hizmetine valilik ve son olarak bakanlık ve bakan yardımcılığı görevleriyle devam ettiğini bildirdi. 
Güneş, uzun yıllar devlet kademesinde edindiği bilgi, birikim ve tecrübeleri milletvekili olduğu zaman Yozgat için kullanacağını ifade etti. 
Güneş, “AK Partimizde hizmete devam edebilmek için kamu görevime, memuriyet görevime son verip bu kutlu yola teşebbüs etmiş, başvurmuş bulunuyorum. 7 Haziran'da yapılacak milletvekilliği seçimlerinin hem memleketimize hem milletimize hayırlar getirmesini Cenabı Hakk'tan niyaz ediyorum" dedi. 2007 yılı seçimleri öncesi dönemin başbakanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından İçişleri Bakanı olarak atandığını anımsatarak şöyle konuştu “Daha sonra Bakanlığımız bünyesinde müsteşar olarak çalıştım. 4 yıl bu görevi sürdürdüm ve müsteşarlığımın sonuna doğru 2011 genel seçimlerinde de İçişleri Bakanı olarak atandım. Bu seçimlerin akabinde de bakan yardımcısı olarak atandım. 3 yıl boyunca bakan yardımcısı olarak çalıştım. Bu görevlerimin sonunda edindiğim tecrübelerimi, birikimlerimi memleketimize, yani Yozgat'a hizmete çevirebilme hususunda bir şans olarak, bir fırsat olarak değerlendireyim istedim. Memleketime daha yakından, doğrudan etkili hizmetlere verebileyim düşüncesiyle AK Parti'den milletvekilliği aday adaylığına başvurdum.” 
İl Başkanı Harun Lekesiz ise  Osman Güneş’e çıktığı kutlu yolda başarı dileyerek, aday adaylığının hayırlı uğurlu olmasını temenni etti.

Editör: TE Bilişim