AK Parti AR-GE Başkan Yardımcısı Dr. Osman Coşkun'un, 17'inci Siyaset Akademisi programını değerlendirdi. AK Parti AR-GE'den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar'ın İzmir'de ilk dersi ile başlayan ve halen Antalya'da devam eden akademinin Türk siyasi hayatına katkılarına değinen Coşkun, tüm illerde bu eğitimlerin düzenlenmesi gerektiğini belirtti.
Coşkun, AK Parti tarafından düzenlenen Siyaset Akademesi'nin birincisinde de bulunduğunu hatırlatarak; "Türk siyasetinin geleceği adına önem taşıyan böylesine kıymetli bir programın ilk gününde ve 17'ncisinde yer almaktan mutluluk duyuyorum" dedi.

28 İL, 4 İLÇEDE DÜZENLENECEK
17'nci Siyaset Akademisi'nin 28 il, 4 ilçede düzenleneceğini kaydeden Coşkun, şunları söyledi:
"17'nci Dönem Siyaset Akademisi Büyük Güç Türkiye Eğitim Programı 28 il, 4 ilçede planlandı. İlkini İzmir'de başlattığımız akademi amacına uygun bir şekilde faydalı gerçekleşiyor. 8 haftalık takvim diliminde 32 bir birinden değerli akademisyen hocamız illerde akademiye katılan vatandaşlarımızla bir araya gelecek. Dünya çapında marka olmuş bilim insanları, bilgilerini paylaşacaklar. Tüm illerde bu eğitimlerin açılması Türk siyasi hayatının geleceği adına çok faydalı."

EĞİTİM ORDUSU İŞ BAŞINDA
Eğitim programları hakkında bilgi veren Coşkun, 32 bilim insanı, ünlü sanatçı, gazeteci, bakan ve genel başkan yardımcısından oluşan bir eğitim grubunun akademiye katıldığını söyledi.

Coşkun; “Her ile 8 haftalık eğitim programı kapsamında bilim insanları, gazeteci, sanatçı, siyasetçi ve bakandan oluşan eğitim ordusu katılımcılar ile buluşuyor. 100 katılımcı oluşturan her ilde siyaset akademisini açıyoruz. 18’inci sezonda da eğitimler devam edecek. Yozgat’ın da bu imkandan yararlanmasını arzu ediyorum. İlçelerde de açılan bu eğitim programının ilimizde açılması sevindirici olur. Sayın Genel Başkanımız Binali Yıldırım, ‘Siyaset Akademisi’ katılım belgesinin gelecekte görev verilirken önemli bir kriter olacağını her zaman vurguluyor. Bu anlamda Yozgat’ımızda geleceğin eğitimli siyasetçilerinin yetişmesi mutluluk kaynağımız olur” ifadelerine yer verdi.

ÇOK GÜZEL PAYLAŞIMLAR OLUYOR

Coşkun, akademinin 2008 yılında başladığında da ekibin içerisinde yer aldığını hatırlattı.
Aralık ayının ilk haftası Siyaset Akademisi'nin 17'nci sezonunu tamamlayacaklarını kaydeden Dr. Osman Coşkun, eğitimin ülke genelinde uygulanması gerektiğini vurguladı.
Böyle bir eğitim dünyada bir tane, başka bir ülkede bulunmadığına dikkat çeken Coşkun, akademinin içeriği hakkında şunları anlattı: "Bu eğitim herkese açık. Her partiden insan katılabiliyor. Şuanda kabul edilen güzel faaliyetlerden bir tanesi. Hedefimiz 81 ilde siyaset akademisini açmak. Çok güzel paylaşımlar oluyor, faydalı geçiyor. İnşallah ülkemizin geleceği adına hayırlı olur." 

YENİKAPI RUHU VURGUSU…

Coşkun, eğitimlerde 15 Temmuz gecesi Türkiye’yi karanlığa bürümek isteyenlere karşı ortaya konulan milli ruhun buluşma adresi olan Yenikapı ruhunun da yaşatıldığını ifade etti.
Her zamankinden daha çok millet olarak birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulduğunu kaydeden Coşkun; “Farklılıklarımız millet olarak her zaman zenginliğimiz olmuştur. Her insan birey olarak en az kişinin kendisi kadar saygıya, hürmete, ilgiye layıktır. Siyaset Akademisi çerçevesinde gerçekleştirilen eğitimler bu anlamda farklıların buluşma adresi olmuştur” dedi.

DUALAR ŞEHİT VE GAZİLER İÇİN

Eğitimlerde vatanın birliği, bütünlüğü için canlarını seve seve feda eden kahraman şehitler ve gazileri dualarla andıklarını hatırlatan Coşkun; “Onlar gibi Çanakkale’de, Dumlupınar’da, İzmir’de, Kars’ta, Kahramanmaraş’ta, 15 Temmuz’da İstanbul’da, Ankara’da, Yozgat’ta ülkemizin her karış toprağında canları pahasına destan yazdılar. Şehitlerimizin, gazilerimizin, milletimizin ortaya koyduğu o büyük ruhu hiçbir zaman unutmadık, unutturmayacağız” diye konuştu.

ÇOK ÖNEMLİ BİR SÜREÇTEN GEÇİYORUZ

Türkiye üzerinde kurulmak istenilen karanlık planların 15 Temmuz’da bozulduğu gerçeğine işaret eden Coşkun, şunları söyledi: “Ülke olarak çok önemli bir süreçten geçiyoruz. Her zamankinden daha çok çalışmaya, hoş görüye, eğitime ihtiyacımız var. Bu anlamda AR-GE’ler kurum ve kuruluşların, ülkelerin gelişimi adına her zaman beyni olmuştur. Ülkemizin gelişip kalkınması için herkesin beyin gücünden, bilgisinden yararlanmak gerekiyor. Projesi, bir fikri olanların projelerini tüzüğümüz gereği ilgili bakanlık ve kurumlara sunarak ülke ekonomisine kazandırmalarını sağlayarak, daha somut gelişmeler ortaya çıkarmak için  bir çok uzmanla çalışma yapıyoruz” diye konuştu.  

80 MİLYON ŞEHİT VE GAZİ OLMAYA HAZIRIZ

Şemdinli’de düzenlenen alçak saldırıyı kınayan Coşkun, hiçbir zaman terörün amacına ulaşamayacağını söyledi.
Coşkun, tepkisini şu sözlerle ifade etti: “Şemdinli’deki şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize ise şifalar diliyorum. Ülkemize saldıran düşmanlara, alçaklara bir önerim var. Türk milleti bir kez daha 15 Temmuz’da göstermiştir ki 80 milyon şehit ve gazi olmaya hazırdır. Bu gün bu görev bizimse de seve seve vatanımız için can vermeye hazırız” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim