Adalet ve Kalkınma Partisi Ankara Milletvekili, hemşerimiz Cemil Çiçek, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) 25’inci başkanı oldu. 375 milletvekilinden 322’sinin oyunu alan Çiçek’in meclis başkanlığı Türkiye ve Yozgat kamuoyu tarafından da memnuniyetle karşılanırken, gözler yeni kurulacak hükümette Bekir Bozdağ’ın ismine çevrildi.

Geçici TBMM Başkanı Oktay Ekşi başkanlığında toplanan Genel Kurul'daki seçimin üçüncü turunda katılan 375 milletvekilinden 322'sinin oyunu alan Hemşerimiz Cemil Çiçek, TBMM Başkanı seçildi. Çiçek’in 3. turda Meclis Başkanı seçilmesinin ardından oluşan olumlu hava Ak Parti Milletvekili Bekir Bozdağ’ın yeni hükümette etkin bir rolde yer alması umutlarını da harekete geçirdi.

            Geçici TBMM Başkanı Oktay Ekşi, üçüncü oylamada, adaylardan birinin Anayasanın öngördüğü üye salt çoğunluğunun oyunu aldığını ifade etti. Ekşi, TBMM Başkanlığına seçilen Cemil Çiçek'i kutlayarak, teşekkür konuşması için kürsüye davet etti.

CEMİL ÇİÇEK'İN ÖZGEÇMİŞİ

            Cemil Çiçek, 15 Kasım 1946'da Yozgat'ta doğdu. 1971 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitiren Çiçek, 10 yıl serbest avukatlık yaptı, daha sonra Yozgat Belediye Başkanlığı görevinde bulundu.

            Anavatan Partisi'nin kurucu üyesi olan Çiçek, 18. Dönem Yozgat; 20, 21, 22. ve 23. Dönem Ankara Milletvekili olarak TBMM'ye girdi. Çiçek, 46, 47 ve 53. Hükümetlerde Devlet Bakanlığı, 58 ve 59. Hükümetlerde Adalet Bakanlığı yaptı. Çiçek, 60. Hükümet'te Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcılığına getirildi, hükümet sözcülüğünü üstlendi.

            24. Dönemde AK Parti Ankara Milletvekili olarak TBMM'ye giren Çiçek, İngilizce ve Fransızca biliyor. Çiçek, evli ve 3 çocuk babası. Cemil Çiçek, TBMM Başkanlığını üstlenen 25. isim oldu.        

DAVUL-ZURNALI KUTLAMA!

            Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Cemil Çiçek’in, TBMM Başkanlığına seçilmesi Yozgat’ta davul-zurna ile kutlandı.

            Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 15. Başkanı olan Cemil Çiçek’in memleketinde bayram havası esti. Cumhuriyet Meydanı’nda Yozgatlılar 3 davul, 3 zurna Çiçek’in başkanlığını kutladı.

            Çiçek’in meclis başkanlığının kesinleştiği saat 16:00 sıralarında Yozgat’ta da bayram havası esti. Yozgatlılar davul-zurna eşliğinde halaylar çektiler. Partili/partisiz Yozgatlılar Çiçek’in meclis başkanı olmasından mutluluk duyduklarını dile getirdiler.

BOZDAĞ’IN BAKANLIĞI KUVVETLE MUHTEMEL

            Hemşerimiz Cemil Çiçek’in TBMM Başkanlığına seçilmesinin ardından gözler Çarşamba günü kurulacak yeni hükümete çevrildi. Türkiye ve dünyanın dört bir yanından Yozgatlılar Ak Parti hükümetinin bir diğer etkili ismi Bekir Bozdağ’ın yeni kabinede Adalet Bakanı olarak yer almasını umut ediyor, bekliyor. 

            Bu arada AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlık ettiği ve basına kapalı olarak yapılan Grup Toplantısı’nda yeni Grup Başkanvekillerini belirledi.

            AK Parti Grup Başkanvekilliklerine Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, İstanbul Milletvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal seçildi.

            Bozdağ’ın isminin yeni belirlenen grup başkan vekillerinin arasında yer almaması bakanlık görevi verileceği ihtimalini de kuvvetlendiriyor. Yozgatlılar Bozdağ’ı yeni kabinede etkin bir rolde bakan olarak görmek istiyor. Ak Parti hükümetine her dönem sınırsız destek veren Yozgatlı, Bozdağ’ın yeni kabinede bakan olması ile kentin önemli kazanımlar elde edeceği beklentisi içerisinde.

Editör: TE Bilişim