Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Yozgat ile birlikte milletvekili adaylarını parti üyelerinin oy kullanacağı ön seçimle belirleyecek.  Pazar günü Yozgat ile birlikte 14 ilçede ön seçim için sandık kurulacak.

   CHP İl Başkanı Onur Kaytan, daha önceden de açıkladıkları ile Yüksek Seçim Kurulu hakimleri huzurunda milletvekili adaylarını belirlemek için, 7 aday adayı arasında ön seçime gideceklerini söyledi.

    Kaytan, Ergin Ersoy, Ali Keven, Selahattin Koştan, Burhan Sarıarslan, İlker Taşdemir, Turan Ata, Ali Ayık’tan oluşan milletvekili aday adayları arasından 4’ünün Pazar günü yaklaşık 3 bin 300 parti üyesinin kullanacağı oylarla belirleneceğini ifade etti. 

    Yozgat’ta Sakarya İlköğretim Okulu’nda yapılacak oylamanın sabah saat 08:00’de başlayıp, akşam 18:00’de sona ereceğini söyleyen Kaytan; “Parti içi demokrasinin en güzel örneklerinden bir tanesi olan ön seçim çalışmasını bu seçim uygulayacağız. 14 ilçede kurulacak sandıklarda oy verecek parti üyeleri, önemli bir demokratik görevi de yerine getirmiş olacaklar” dedi.

   Yozgat’tan çıkacak sonucun Ankara’da parti genel merkezi tarafından aynen kabul göreceğine vurgu yayan CHP İl Başkanı Onur Kaytan, tüm adaylara eşit mesafede oldukları gerçeğini bir kez daha yenilerken, CHP üyesi partililerden Pazar günü sandığa giderek demokratik görevlerini yerine getirmelerini istedi.

Editör: TE Bilişim