Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları Başkanı Özgür Karslıoğlu, eğitimin bir ülkenin can damarı olduğunu belirterek; “Gençlerde geleceğimizdir. AKP hükümeti gençlerin gelecekleriyle ve umutlarıyla oynuyor. Yıllarca çalışıp geleceklerine bir sınavla yön vermeye çalışan gençlerimizin umutlarını çalışıyor hayatlarıyla oynuyor” dedi.

                Üniversite yolunda ilk basamak sınavına giren öğrencilerin yaşadığı şifreli kopya iddiasına bir tepki de CHP Yozgat Kadın Kolları Teşkilatı’ndan geldi. CHP Kadın Kolları Başkanı Özgür Karslıoğlu, hükümetin görevinin gençlerin eğitimle geleceği hazırlamak, gelecekteki mesleklerini buna göre sağlamak olduğunu söyledi.

                Sınavlardaki şifre iddialarına tepkisini yaptığı açıklamayla ortaya koyan Karslıoğlu, hükümeti de eleştiriye tuttu.

                Karslıoğlu şunları kaydetti: “Türkiye'nin ekonomik koşullarının ne kadar zor olduğunu söylemeye gerek yok. 8 yıldır bu hükümet esnafı, çiftçiyi, işçiyi, memuru perişan etmiştir. Buna rağmen biz anne babalar çocuklarımızın geleceği için kendi maddi imkanlarımızın çoğunu çocuklarımızı sınava hazırlamak için kullanıyoruz. Okul masrafları, dershane masrafları yetmiyor özel ders gibi ÖSYM ise bizim ve çocuklarımızın emeklerini bir çırpıda silerek kendi yandaşlarına şifre vererek sınavı kazanmasını sağlıyorlar. Allah'ın adını ağızlarından düşürmeyen hükümet yetkilileri kul hakkı yemekten çekinmiyorlar. Önce polis okulları sınav cevapları verildi yandaşlara sonra KPSS sınavı şimdide ÖSS sınav cevapları veriliyor. Bu hükümet halka hizmet etmek yerine yandaşlarına hizmet ediyor ve toplumu bizdensiniz bizden değilsiniz diye ikiye bölüyor. Kendi yandaşlarınızı işe aldınız, müdür, bakan yaptınız sıra kendi yandaşlarınızın çocuklarına mı geldi sayın başbakan?

                Şifre olayını protesto eden öğrencilere soruşturma açılıyor. Başbakan 10 bin tanede ben karşıt öğrenci göndereyim diyor. Bu nasıl zihniyettir!!! Sınava giren tüm öğrenciler adına protesto gösterisi yapan bu gençlerin karşıtı da sınavda şifre verdiğiniz öğrenciler midir sayın başbakan?

                Başka ülkelerde olsa bu kadar peş peşe gelen eğitim skandalının üzerine başta milli eğitim bakanı olmak üzere ösym başkanında istifa etmesi gerekir. Bizim çocuklarımızın geleceğiyle oynadınız. Cumhuriyet halk partili anneler olarak bunu kınıyoruz.”

Editör: TE Bilişim