CHP Kadın Kolları Başkanlığı adına Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülay Aydın basın açıklaması yaptı.  CHP İl Örgütü’nde gerçekleşen basın açıklamasında konuşan Gülay Aydın, müftülere nikah kıyma yetkisi ile hukuk devleti olma ilkesi, kanun önünde eşitlik ilkesi, devrim yasalarının değiştirilmemesi ve laikliği koruma ilkesinin ihlal edildiğini savundu. Söz konusu tasarının kabulüyle anayasa suçu işlendiğini söyleyen Aydın, “Cumhuriyet bir hukuk devrimine dayanmaktadır. Cumhuriyetin kuruluşunun harcında hukuk vardır ve kadınların özgürlüğü, eşitliği, birey olmaları cumhuriyetle teminat altına alınmıştır” dedi.
Cumhuriyet kadınlarının hukuku savunarak, devrim yasaları ve Mustafa Kemal Atatürk’ü savunup yollarına devam edeceklerini vurgulayan Gülay Aydın, “Ülkemize getirilmek istenen İslam devleti olma dayatmasına karşı, kadın yurttaş kimliğimiz ile mücadelemizi asıl iş olarak önümüze koyacağız” diye konuştu.
Müftülere resmi nikah kıyma yetkisi verilmesinin toplumda yaratılmak istenen kutuplaşmayı daha artıracağını, toplumsal yaşamda nikahını belediye veya müftülükte kıyanlar olmak üzere yeni bir ayrımcılık ortaya çıkacağını bildiren Aydın, “Oysa resmi nikah yurttaş olmanın, kanun önünde eşit olmanın teminatıdır” şeklinde konuştu.
CHP Yozgat Kadın Kolları Başkanlığı olarak meclis komisyonundan geçen tasarının kabul edilemez olduğunu her yerde haykıracaklarını dile getiren Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülay Aydın, “Bu tasarının meclisten geçmesi demek laik, hukuk devletinin ortadan kalkması demektir. Ülkemiz çok karışık günlerden geçmektedir. Bu konuyla meşgul olmamızı anlamak mümkün değildir. Ekonomimiz altüst olmuş durumdadır. Bu tasarı yaşanan krizlerin üzerini kapatmaktır” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim