İl Genel Meclisi Başkanvekili Halil İbrahim Coşkun başkanlığında toplandı. Oturumda, Plan Bütçe Komisyonu tarafından okunan rapor görüşülerek, oylaması yapıldı. Özel İdare’ye bağlı müdürlükler ve kurumların 2018 yılı gider bütçesi tek tek okunup, meclis üyelerine yoklama usulüyle oylama yapıldı. Oylamada AK Parti Grubu’nun tüm üyeleri gider bütçesi oylamasına kabul oyu kullandı. Mecliste bulunan 2 CHP’li meclis üyesi de, AK Partililerle birlikte kabul oyu verdi. MHP’li üyelerin bir kısmı ret, bir kısmı kabul oyu kullanmayı tercih etti. MHP Grup Sözcüsü Ümit Şahbaz, meclis üyelerini oylamada serbest bıraktıklarını, bundan dolayı bazı MHP’li üyelerin kabul oyu verdiğini söyledi. Şahbaz, kendilerinin ret oyu verme sebebini, “Çünkü gider bütçesinde bazı kalemlerde kaydırma yapmışlar. Yani bir kalemdeki parayı alıp, öbür kaleme aktarmışlar. Taslak hazırlanırken böyle bir durum söz konusu değildi. Bilgimiz dışında, bize sorulmadan sonradan yapılan tahsis değişikliklerine red oyu verdik” diyerek, açıkladı.
Oturumda CHP’li üye Ramazan Aslan da söz alarak, “Neye kabul oyu verdiğimizi bilmiyoruz. Şu okunan raporların bir nüshası da biz üyelere dağıtılsaydı da inceleme şansına sahip olsaydık” diye konuştu.
MHP’li Şahbaz, CHP’li Aslan’a, “Neye oy verdiğini bilmiyorsan neden kabul oyu veriyorsun, oylama bittikten sonra öğrensen ne olacak?” diye yanıt verdi. Araya giren meclis başkanvekili Halil İbrahim Coşkun, üyeleri rapor hakkında aydınlattıktan sonra oylamayı sürdürdü.
 

Editör: TE Bilişim