CHP’nin Bilal Şahin Kültür Merkezi’nde gerçekleşen kongresinde iki aday yarıştı. Adaylardan Sebahat Nurdoğdu 42 oy alırken, Abdullah Yaşar ise 55 oy aldı. Sakin başlayan kongrenin sonunda bazı partililerin gerilim dolu söylemleri polisin araya girmesi ile  kavgaya dönüşmeden önlendi. 
Kongrenin divan başkanlığını CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, ile üyelikleri Çayıralan Belediye Başkanı Çakmak Çetin ile Boğazlıyan  eski ilçe belediye başkanı Veli Şahin üstlendi.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan ve CHP’ye uzun yıllar emek vererek, hizmet etmiş bir isim olan Ali Keven, delegelere ve partililere birlik, beraberlik vurgusu yaparak görevini teslim ettiğini ve seçilecek isime başarı dilediğini söyledi. Akabinde partinin mali raporu ve faaliyet raporunu okuyan Keven, konuşmasını bu şekilde sonlandırdı.

Kongrede daha sonra bazı partililer de söz alarak kürsüde birer konuşma yaptı. Seçim öncesi kürsüye gelen adaylardan Sebahat Nurdoğdu, CHP’nin Yozgat’ta yaklaşık 30 yıldır hiçbir seçimi kazanamadığını, partinin başarısız olduğu gibi Yozgat’ta faaliyet gösteren STK’ların başında dahi bir CHP’linin bulunmadığını ve her yerden silindiğini söyledi. 


Sebahat Nurdoğdu “Bu olumsuz tabloyu yeniden olumlu yöne çevirmek adına bende aday olma kararı aldım” dedi. İş kadını olduğunu belirten Nurdoğdu, bilgi ve birikimli bir CHP’li olduğunu ve kazanması durumunda Yozgat’taki tüm hanelere girerek CHP’yi anlatacağını aktardı.
Nurdoğdu’nun ardından kürsüye gelen diğer aday Abdullah Yaşar ise yapılacak kongrede tek kazananın CHP olacağını ifade etti. Abdullah Yaşar, Yozgat’ı karış karış bilen bir politikacı olarak göreve seçilmesi durumunda, Yozgat’ın her yöresindeki CHP’lileri bulup, üye profillerini yeniden güncelleyerek, partiyi yeniden eski gücüne kavuşturacağını söyledi. 

Abdullah Yaşar, “Evimde seçim sonuçları izlerken ailemle birlikte yaşadığım hüsranı bir kez daha yaşamak istemiyorum. Kendim yaşamak istemediğim gibi, Yozgat’taki partililerimizin de yaşamasını istemiyorum. Bunun için el ele vererek, Yozgat’ta yeniden kaybedilen belediyelerimizi, İl Genel Meclisi üyeliklerimizi ve beldelerimizi tekrar almak zorundayız” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından oylamaya geçildi. Yozgat’ta 99 parti delegesi bulunan CHP İl Kongresi’nde sandıklar saat 16.00 itibariyle açıldı. Kongrede 99 delegeden 97 delege oy kullanırken, 55 oy Abdullah Yaşar, Sebahat Nurdoğdu ise 42 oy aldı. 
Sonuçların ilanının ardından Sebahat Nurdoğdu’yu destekleyen bazı partililer salonu karıştırmak istese de partililerin sağduyulu davranmaları ve polisin araya girmesiyle olay büyümeden sonlandı.


Abdullah Yaşar, rakibi Sebahat Nurdoğdu’yu da sahneye davet ederek kimsenin kazanmadığını, kazananın CHP olduğunu yineleyerek rakibini tebrik ve teşekkür etti.

CHP’nin yeni il başkanı Abdullah Yaşar, partisinin daha önce Osmanpaşa Belediye Başkanlığını yapmış, genç yaştan bu tarafa partinin farklı kademelerinde aktif görev almış bir isim. 

Editör: TE Bilişim