CHP Yerköy İlçe Başkanı Sancak Yılmaz, yaptığı açıklamada CHP İlçe Başkanı olarak, 5 yıl meclis üyeliği, 4 yıl gençlik kolları başkanlığı görevlerinde bulunarak, CHP’ye hizmet ettiğini söyledi. Sancak Yılmaz, “Parti ve  kurumlar  hiç kimsenin şahsi yerleri değildir. Bu görev  bir nöbet devridir. Önemli olan  bu  görevi alınca görevi namus ve şerefinle yapmaktır. Ben görev yaptığım süre boyunca Atatürk’ün emaneti olarak gördüğüm ve inandığım CHP’yi layıkıyla temsil ettim. Hiç bir zaman ne  partimi küçük düşürdüm nede partililerimin başını öne eğecek bir iş yapmadım. Her zaman partimin onuru hep önde oldu. Ben adamcı değilim ben CHP’liyim her zamanda  CHP’li olarak kalacağım partimin başarısı için gücüm oranında katkı sunmaya hazırım” dedi.
Sancak Yılmaz istifa etmesinde CHP Yozgat Milletvekili adayı Hasan Aslan Nurdoğdu’nun önemli bir etken olduğunu iddia ederek, istifaya gitmesinde Nurdoğdu’nun tavrı, yaklaşımları ve seçim çalışmalarına katılmamasının etkili olduğunu belirtti. Adayların gelip geçici, kurumların kalıcı olduğunu bildiren Sancak Yılmaz, “Parti adayların değil örgütündür örgüt kalıcıdır. Yerköy de birçok zayıf karakterli, kişiliği, benliği oturmamış kişi demeye utandığım kendini  sokakta  CHP’li gibi solcu gibi Deniz Gezmiş  gibi gösteren şahsiyetler sandık başına gidince seçimlerde partisine oy vermemiş ihanet ve ahlaksızlık yapmışlardır. Her seçimde bir bahanenin ardına alçakça sığınarak ‘Partimiz CHP kazanamaz nasıl olsa’  diye hep başka partilere oy vermişler ama gelip tekrar CHP’yi eleştirmişler az oy aldığımızı söylemişlerdir. Amaçları da zaten parti az oy alsın Sancak Yılmaz gitsin idi. Ey kendini solcu sanan hain kişiliksiz şahsiyetler sen oy vermeyince tabi ki parti az oy  alacaktır” diye konuştu.
CHP Yerköy İlçe Başkanlığı görevinden istifa eden Sancak Yılmaz, istifa açıklamasını şöyle sürdürdü “Namuslu, ahlaklı CHP kültürü almış hiç bir kimse genel başkan da dahil olmak üzere hiç bir parti yöneticisine kızıp küsüp bir başka  partiye  oy verme hakkı yoktur. Partiden istifa eder işte  o zaman hangi partiye verirse verir kimsede  bir şey diyemez. CHP terbiyesi almış bunu özümsemiş hiç bir kimse partisini satmamalı ihanet etmemelidir. Benimle birlikte uzun yıllar yöneticilik yapan yol arkadaşlarıma partim adına teşekkür ediyorum. CHP üyesi olmak benim için bir onurdur. Her zaman partimin, örgütümün emrinde olduğumu her ne görev verilirse yapmak istediğimi söylemek isterim buda bir parti terbiyesi ve ahlakıdır.
Cumhuriyet Halk Partisi Yozgat örgütüne emek veren sevgili yol arkadaşlarım. Beni bu süreçte üzen,  kitabında ‘Cumhuriyet Halk Partisi kapatılıp, vakıf olmalıdır’ diyen. Sayın genel başkanımızın Cumhuriyet Halk Partisi’nin başına gelişini Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidar olmasını engelleme projesi olarak gören milletvekili adayının ve ailesinin partimizin iç işlerine karışarak örgütlere müdahale etmesi ve beni görevden aldırması. Bu anlayışında genel merkezimizce kabul görmesi ve eski tarih ile MYK üyelerinin haberi olmadan bir yöneticinin insiyatifi ile görevden alınmak beni üzmüştür. CHP’de yeni bir anlayışın şekillendiğini üzülerek ifade ediyorum. Maalesef Yozgat’ta örgüt hiyerarşisi ve disiplini kendisini her şey sanan bir ailece  örselenmiştir. Umarım ve dilerim bu anlayış başka örgütlerimize sıçramaz. Bu anlayışı öfke ve nefretle kınıyor bu durumu Yozgat Cumhuriyet Halk Partisi ailesine duyurmayı bir görev kabul ediyorum.”

Editör: TE Bilişim