CHP İl binasında gerçekleştirilen toplantının basına açık bölümünde konuşan İl Başkanı Yaşar, Aralık ayı içerisinde kongreleri gerçekleştirmeyi planladıklarını dile getirdi. Yaşar, tüzükleri gereği her iki yılda bir kongre gerçekleştirdiklerini ifade etti. Şuanda ilçe başkanları ile birlikte ilçelerin kongre takvimlerini belirleyeceklerini dile getiren Yaşar, parti çalışmalarına buna göre yön vereceklerinin altını çizdi.  Yaşar, Türkiye gündemine yönelik açıklamalarda da bulunarak, ülkenin iyi yönetilemediğini vurguladı. Türkiye’nin yaklaşık 16 yıldır AK Parti iktidarı döneminde her geçen gün her anlamda, her alanda Türkiye’nin geriye gittiğini anlatan Yaşar, ‘’Türkiye’de ekonomi, işsizlik, iç politika, dış politika tamamen bir keşmekeşlik içerisinde. Ortak akılın olmadığı, her şeyi ben yaparsam olur, ben söylersem kabul edeceksiniz denilen bir ülkede bu sonuçta tabiki kaçınılmaz. Bu süreçten en çok etkilenen, zarar gören de Yozgat. Maalesef göçte de, geri kalmışlıkta da Türkiye’de en öndeki iller arasındayız’’ dedi. 
Yaşar, Türkiye’nin Avrupa’da ve dünyada gelişmiş ülkeler arasında yada gelişmekte olan ülkeler arasında her gün geriye gittiğini, Yozgat’ın ise Türkiye’de geriye giden illerden birisi olduğuna dikkat çekti. Yaşar, ‘’AKP döneminde yaşanan krizler genç nüfusta işsizlik, ekonomide daralma, göç ilimizi çok ciddi şekilde tehdit etmektedir. Üretime dayanmayan bir ekonomide tabiki kalkınma olmaz. Dökme suyla değirmen dönmez. Eğitim de geldiğimiz noktada Milli Eğitim Bakanı dahil, eğitimciler dahil ne olduğunu ne bittiğini hiç kimse bilmiyor. TEOG’u kaldırdık diyorlar, yerine en kısa zamanda söylenecek diyorlar bizler bekliyoruz. Üniversite de sınavı kaldırdık diyorlar değişiklik uygulamaya girmeden, bu değişikliği de değiştirdik diyorlar. Tam bir karamizah. Ülkede devlette sağlam yürüyen bir şey koymadılar. Toparlayamıyorlar, başa dönecekler yav yapamadık diyecekler ama onu da diyemiyorlar’’ diye konuştu. 
TARIM ÇALIŞTAYI 
Geçtiğimiz günlerde CHP tarafından yapılan tarım çalıştayı hakkında da bilgi veren CHP Yozgat İl Başkanı Abdullah Yaşar, ‘’Tarım çalıştayı ile ilgili şuanda kitapçıklar yazılıyor. Önümüzdeki hafta içerisinde Türkiye’de partimizin de programı çok yoğun bir çok illerde çalışmalar yapılıyor. Kitapçıklar basılacak önümüzdeki hafta sonuna doğru. Basıldıktan sonra Yozgat’a gelerek milletvekillerimiz, genel başkan yardımcılarımız gelecek ve burada bunu kamuoyuyla paylaşacağız. Ayrıca Yozgat’ın sorunları ile ilgili partimiz soruşturma önergesi hazırlıyor Yozgat’ın hiçbir sorununu es geçmiş, unutmuş değiliz partimizin, genel merkezimizin Yozgat’a bakış açısı, Yozgat’ın sorunları ile ilgilenmesi açısından her geçen gün ilimize biraz daha yaklaşıyorlar bu konuda en ufak bir gevşeme yok, bunu önümüzdeki günlerde paylaşacağız’’ ifadelerini kullandı. 

Editör: TE Bilişim