Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 2. sıra Milletvekili Adayı Mehmet Ali Çakır, seçim çalışmaları çerçevesinde ziyaret ettiği ilçelerde moral depoluyor. Çakır son olarak gittiği Sarıkaya’da esnaf ve vatandaş tarafından büyük ilgiyle karşılandı.

            Milliyetçi Hareket Partisi Yozgat Milletvekili Adayı Eczacı Mehmet Ali Çakır, seçim çalışmalarına Sarıkaya'da devam etti. Sarıkaya İlçe Merkezi'nde Ata Sanayi esnafını ziyaret eden Çakır, esnafın yoğun ilgisi ile karşılaştı.

            Bütün işyerlerini tek tek dolaşan, zaman zaman sohbet etme imkanı bulan Çakır'a sanayi esnafı, AKP iktidarı döneminde hizmet alamadıklarını, mevcut sanayi sitesinin de MHP'nin de ortağı olduğu koalisyon hükümeti zamanında yapıldığını ifade ettiler.

            Ayrıca son yıllarda ülke genelinde yaşanan ekonomik sıkıntıdan kendilerinin de ziyadesiyle etkilendiğini ve birçok çalışanlarını bu sebeple işten çıkarmak zorunda kaldıklarını belirten sanayi esnafı, daha fazla tahammül edecek güçlerinin kalmadığını,kazanabilirlerse onu da bankalara kredi faizi olarak ödemek zorunda kaldıklarını söylediler.

            Milliyetçi Hareket Partisinin seçim beyannamesinde esnaf ve sanatkara yönelik projelerini anlatma fırsatı bulan Çakır, MHP'nin üretimden ve üretenden yana bir politikaya sahip olduğunu, bu anlamda küçük sanayi sitesi esnaflarına her türlü desteğin kendi iktidarlarında verileceğini söyledi.

KÖYLERDE MORAL BULDU

            Öğle yemeğini sanayi esnafıyla birlikte yiyen Çakır, Sarıkaya'daki seçim programına köy ziyaretleri ile devam etti.

            Sırasıyla Çıkrıkçı, Ürkütlü, Ramadanlı, Erbek, Kadıgüllü, Kemallı, Yazıkaplan ve Koçcağız köylerini ziyaret eden ve köylü vatandaşlarla sohbet eden Çakır, 12 Haziran seçimleri için destek talebinde bulundu.

            Tarımla uğraşan yöre halkı, özellikle son dokuz yılda buğday ve pancar fiyatlarının artmaması, buna mukabil mazot, gübre ve ilaçta yaşanan fiyat artışları sebebiyle para kazanmaktan öte sadece tarlalarını boş bırakmamak adına ekip biçtiklerini ve zarar etmezlerse kendilerini mutlu saydıklarını söylediler.

            Çiftçiye 2002 yılında verilen dönüm başına 17 TL olan desteğin bugün 6-7 TL olarak, üstelik taksitler halinde verildiğini ifade eden Çakır ise, MHP'nin çiftçi dostu bir parti olduğunu, iktidar olmaları halinde bu desteklerin arttırılarak verileceğini,daha önce olduğu gibi Türk çiftçisinin yüzünü yine Milliyetçi Hareket Partisi'nin güldüreceğini söyledi.

Editör: TE Bilişim