Başer, il binasında Merkez İlçe Başkanı Mustafa Türkmen, İl Kadın Kolları Başkanı Sibel Yıldırım ve Gençlik Kolları Başkanı Süleyman Sarıca ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, ''İl Değerlendirme ve İstişare Kurulunun'' bugün saat 14.00'da Yimpaş Kültür Merkezi salonunda toplanacağını bildirdi.
     Başer, ''AK Parti İl İstişare Kurulu toplantısına başta Devlet Bakanımız, Başbakan Yardımcısı Sayın Bülent Arınç olmak üzere AK Parti Yozgat milletvekilleri, il ve ilçe belediye başkanları, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi Üyeleri katılacaktır. Başbakan Yardımcısı, Devlet Bakanımız Sayın Bülent Arınç referandum süreciyle ilgili çok önemli açıklamalar yapacaklardır'' dedi.
     12 Eylülde Türk demokrasisi için önemli dönüm noktası yaşanılacağını vurgulayan Yusuf Başer, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     ''Yaklaşık bir ay sonra aziz milletimiz önüne konan sandıklarla daha özgürlükçü, daha demokratik bir anayasaya sahip olmamız için son kararını verecektir. Bu değişiklikler gerçekleşirse önümüzdeki yıllarda yepyeni bir anayasa yapılmasına da milletimiz onay vermiş olacaktır. Yok, aksi bir karar çıkar da anayasa değişiklik paketi reddedilirse yeni bir anayasa ümidimiz tamamen sönecek, Türkiye bir otuz yıl daha bu darbe anayasasının cenderesine boğulmak zorunda kalacaktır. Referandum sadece paketin akıbetiyle sınırlı bir karar anı değil; Türkiye'nin değişim ve daha iyi bir demokrasi talebiyle de sınavıdır. Eğer bu düzenleme halkın onayını alırsa, hem hukuk sistemimiz daha fazla demokratikleşecek, hem de çağın gerektirdiği bir kısım özgürlükçü adımlar hayata geçmiş olacaktır.''
     Yapılacak toplantının AK Partinin dokuzuncu kuruluş yıl dönümünün kutlandığı bir toplantı olacağına işaret eden Yusuf Başer, ''Adalet ve Kalkınma Partisinin 8 yıllık iktidarının ülkemize kazandırdığı en önemli şey, milletimizin huzuru, ülkemizin istikrarıdır. Bu huzur ve istikrarın teminatı da sizlersiniz. İnşallah aynı ruh ve şuurla, geleceğe de hep birlikte yürüyeceğiz; maddi- manevi nice adalet, demokrasi ve kalkınma hamlelerine yine hep birlikte imza atacağız'' diye konuştu.
BAŞBAKAN YARDIMCISI ARINÇ İFTARI
SORGUN'DA YAPACAK
    AK Parti İl Danışma Kurulu toplantısına katılmak üzere yarın Yozgat'a gelecek olan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, iftarını Sorgun ilçesinde yapacak.
     Bakan Arınç, Yozgat'ta Yimpaş Kültür Merkezi Salonunda düzenlenecek toplantı sonrasında Sorgun ilçesine giderek, saat 17.30'da Sorgun Belediye Düğün Salonunda düzenlenecek toplantıya katılıp konuşma yapacak. Arınç, toplantı sonrasında iftarını Sorgun ilçesinde yapıp, teravih namazı sonrasında ilçeden ayrılacak..
Editör: TE Bilişim