12 Eylül 2010 Pazar günü yapılan halk oylamasına Yozgat'ta sandığa giden 257 bin 44 seçmenden 196 bin 355'inin oyu 'Evet', 57 bin 522'sinin ki ise 'Hayır' oldu. Ak Parti Yozgat Milletvekilleri Mehmet Çiçek ve Osman Coşkun, çıkan sonucun daha fazla katılımla yüzde 80'ler seviyesine de ulaşabileceğini belirterek, yüzde 77'lik Evet oranını başarı olarak nitelendirdiler.
ÇİÇEK; “FEVKALADE BİR SONUÇ”
    Telefonla yaptığımız görüşmede gazetemize referandumun Yozgat profilini değerlendiren Ak Parti Yozgat Milletvekillerinden Mehmet Çiçek; “Bizler aşağı yukarı aynı rakamları bekliyorduk. Ben biraz daha yüksek çıkacağını tahmin ediyordum. O da katılımdan kaynaklanıyor. Ben yüzde 80 civarında olur bekliyordum. İleri Gazetesi'ne yaptığım açıklamada da öyle açıklamıştım. Ama Yozgat'tan aldığımız sonuç fevkalade bir sonuç” dedi. 
YOZGAT
ÇOK ŞEY KAZANIR
    Milletvekili Çiçek, referandumda çıkan evet sonucunun Yozgat'a da çok şeyler kazandıracağı görüşünde.
    Çiçek, konuyla ilgili açıklamasında şunları söyledi: “Hem başbakan hem hükümet nezdinde Yozgat hükümete olan güvenini devam ettirdiği sürece biz milletvekilleri olarak bu güne kadar devletten aldığımızın daha fazlasını alırız.
    Oy versin vermesin hizmet esastır. Buna rağmen bir güven söz konusu. Geçmişte yüzde 64 oranında destek veren Yozgatlı referandumda buna yakın bir sonuçla destek verdi. Bu Yozgat noktasında iyi bir sonuç.
Türkiye'de evet oylarının yüzde 75. seviyesini aşan 8'inci vilayet Yozgat. Diyarbakır, Batman'da katılım düşük. Düşük olmasına rağmen oy yüksek. Katılımı, aldığı oy yüksek 5. iliz. Her kapısını çaldığımız Yozgatlıdan ümit ve destek bulduk. Ondan dolayı teşekkür ediyorum. O ümitleri boşa çıkarmayacağız.”
YOZGAT HER ZAMAN SAĞ DUYUNUN YANINDA
    Milletvekili Osman Coşkun da yediden yetmiş yediye referandumda evet diyen tüm Yozgatlılara teşekkür etti.
    Yozgat'ın her zaman sağduyunun yanında olduğunu ifade eden Coşkun; “Yozgat her zaman sağ duyunun yanında olduğu için açıkçası bu sonucu bekliyorduk. Gittiğimiz her yerde de onu gördük. Onu hissediyorsunuz zaten. Bizi şaşırtmadı, sadece daha fazla çalışıp, keşke bu oranı daha yükseklere yüzde 80'lere, 90'lara yükseltseydik. Ama çok güzel bir sonuç Yozgat için” dedi.
    Yüzde 77'lik evet oyları için “Gerçekten olması gereken de buydu, Yozgat'a yakışanda buydu” diyen Coşkun; “Şöyle baktığınız zaman tarih boyunca da Yozgat her zaman sağduyunun yanında olmuştur. Yani doğru olan çok kamuoyu tarafından benimsenen o güzelliklerin her zaman yanında olmuştur, aykırı bir durumda olmamıştır. İnşallah yapılan referandum sonucunda ortaya çıkacak gelişmelerden de Yozgat bundan istifade eder” şeklinde konuştu. 
Editör: TE Bilişim