Pazar günü Büyük Sinema Kültür ve Sanat Merkezi’nde MHP İl Başkanlığı olağan kurultayını gerçekleştirdi.
Kurultayın divan başkanlığını MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz üstlenirken, divan heyetinde Sarıkaya Belediye Başkanı Ömer Açıkel, MHP Merkez İlçe Başkanı Tekin Irgatoğlu ve MHP Sorgun İlçe Başkanı Yusuf Kutlusoy’da yer aldı.
Kurultay Divan Başkanlığı adına partililerine seslenen Sadir Durmaz, MHP’nin 41 ilde kurultay yaptığını ve dimdik ayakta olduğunu vurgulayarak, “Tüm kurultaylarımız partimize ve ülkemize hayır ve uğur getirsin” diye konuştu.
Kurultayda il başkanlığının faaliyet ve mali raporu okunarak oylamaya sunuldu.
Kurultayın tek adayı, mevcut il başkanı Ethem Sadef de kürsüye gelerek partililerine seslendi.
Ethem Sadef, 2 yıl önce aldığı görevi hiçbir halel getirmeden ve ülküdaşlarının emanetine sahip çıkarak, ülkücü ve ülküdaşlık bilinciyle yerine getirdiğini belirtti.
MHP’li Sadef, “Allah sizlerden razı olsun. Partimizi en üst seviyede temsil etmeye çalıştık. İlçelerimizde ve beldelerimizde ‘ülkücü ülkücünün öz gardaşıdır’ anlayışıyla çalıştık” diye konuştu.
MHP’li Sadef, ülkesini, partisini ve ülküdaşlarını canından çok sevdiğini de dile getirerek, “Yüce rabbim sizlerin yokluğunu göstermesin, sizleri başımızdan eksik etmesin. Sizlerin sevgisinden bizleri hiçbir zaman mahrum etmesin.
Bu ülkenin teminatı Türk Milliyetçileri’dir. MHP Türklüğün son kalesidir. Bu davaya ihanet edenler ve bu hareketin bedduasını alanlar hiçbir zaman iflah olmamışlardır” şeklinde konuştu.
Sadef, yeni dönemde de yılmadan ve usanmadan çalışarak, MHP’nin ve Türk Milliyetçileri’nin iktidarı için canla başla çalışacaklarını sözlerine ekledi.
Konuşmaların ardından seçimlere geçildi 535 delegeli seçimde, kurultaya katılım gösteren tüm delegelerin oyunu alan Ethem Sadef, yeniden il başkanlığına seçildi.

Editör: TE Bilişim