Yaklaşık bir haftadır Yozgat ve ilçelerinde yaptığı ziyaretlerle insanlara 12 Eylül'de oylanacak yeni anayasa paketi değişiklikleri hakkında bilgiler veren Ak Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, İleri Gazetesi'ne önemli açıklamalarda bulundu.
ANAYASA MAHKEMESİ'NDE KİMLER YARGILANIYOR?
    Bozdağ, muhalefetin kendilerini yargılayacakları mahkemeyi hazırlıyorlar şeklindeki iddialarına sert bir dille karşı çıktı.
    Bozdağ; “Anayasa Mahkemesi Yüce Divan sıfatı ile kimleri yargılıyor? Anayasa Mahkemesi başkan ve üyelerini yargılıyor. İnsanlar diyor mu, başkan ve üyeleri yargılıyor arkadaş arkadaşı yargılıyor. Yargıtay başkan ve üyeleri Anayasa Mahkemesi'nde Yüce Divan sıfatı ile yargılanıyor. Yargıtay üye seçiyor mu Anayasa Mahkemesi'ne. Hiç kimse diyor mu 'Yargıtay üyeleri kendilerini yargılayacakları mahkemeyi ayarlıyor.'
    Danıştay başkan ve üyeleri görevleri ile ilgili bir suç işlediğinde Yüce Divan sıfatı ile onlar da Anayasa Mahkemesi'ne. Askeri Yargıtay, Askeri Yüksek İdari Mahkemesi, onlar da üye seçiyor.
    Kimse diyor mu ki Yargıtay, Danıştay, Askeri Yüksek İdari Mahkemesi kendini yargılayacakları seçiyor, kendine mahkeme arıyor, demiyor. Peki kaç üyeden oluşuyor 17. Bunun kaçını meclis seçiyor 3 tanesini. Bunun 2'sini Sayıştay seçiyor. Her boş yer için üç tane aday, onlardan bir tanesini meclis seçecek. Bir tanesini de Baro başkanlığı seçecek.
    Onların seçtiklerinin arasından bir tanesi meclis. 7 kişiden 3'ünü meclis seçecek o da doğrudan seçme yetkisi yok, dolaylı bir seçim var. Oradan kalkıp diyor ki, kendilerini yargılayacak mahkeme ayarlıyor. Bu tamamıyla konuyu çarpıtmaktır. Farklı bir noktaya çekmektir.
    Bizim mahkemelerden endişemiz yok. Yani siyasetçi alnı açık, başı dik. Bütün hepimiz öyle, mahkemeler karşısında alnımız ak” dedi.
ABDESTİMİZDEN ŞÜPHEMİZ YOK
    “Abdestimizden şüphemiz yok, o yüzden namazımızdan da şüphemiz yok. Her yerde hesap vermeye hazırız” diyen Bozdağ; “Hesaptan da korkmadık, çekinmedik, çünkü biz yanlış işlerin hem karşısında olduk, hiçbir zaman da yanında olmadık. Buna milletimiz de şahit, zaten sandıklarda atılan oylar da her zaman bunu ortaya koyuyor. Ama bu noktada çarpıtıyorlar, başka bir yola götürüyorlar” şeklinde konuştu. 
YOZGAT MEYDANINDA DİPCİK YEMEYEN VAR MI?
    12 Eylül döneminin Yozgat'ını anımsatan Bozdağ; “12 Eylül döneminde Yozgat Cumhuriyet Meydanı'nda gezip de bir tane dipçik yemeyen yoktur. Bunun ızdırabını, sıkıntısını çekmeyen kimse yok. Bunun faturasını millet ödedi. İlk defa bu millet darbe yapanlarla hem de demokratik bir yöntemle hesaplaşma imkanı buldu. Hem Menderes'i asanlarla, hem 12 Mart'ı yapanlarla, hem de 12 Eylül'ü yapanlarla milletimizin hesaplaşma imkanı buldu.
    Türkiye vereceği evet oyu ile hem onları yargılayacak hem de demokratik yöntemle mahkum edecek” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim