Göreve seçilmesinin ardından oluşturduğu  il yönetimi ile birlikte görev dağılımını gerçekleştiren Ethem Sadef  gazetemize bir nezaket ziyareti gerçekleştirdi. MHP’nin Yozgat’ta ki kongre sürecini coşkulu bir şekilde tamamladığını söyleyen İl Başkanı Ethem Sadef, parti olarak Haziran ayında yapılacak genel seçimlere yoğunlaştıklarını belirtti.

Gazetemiz Genel Yayın Müdürü Erhan Kayhan ve Genel Yayın Yönetmeni Yasin Nazım Kayhan’ın  ev sahipliğinde gerçekleşen  ziyarette Ethem Sadef Yozgat’ta MHP’nin önümüzdeki dönemde izleyeceği yol haritası ve politikası hakkında da bilgiler aktardı.  

Yozgat ve Yozgatlının  gönlünde MHP’nin ayrı bir yeri olduğuna dikkat çeken İl Başkanı Sadef ‘Tek bir küskün dahi bırakmayacağız’ dedi.

Haziran seçimlerine kısa bir süre kaldığını hatırlatan Ethem Sadef  “Bu kısa sürede gece gündüz demeden çalışacağız ve bu kapsamda da ilk olarak öyle ya da böyle partimizden ve bizlerden uzaklaşmış, hemşerilerimizi, ülküdaşlarımızı yeniden baba ocağında MHP çatısı altında buluşturacağız” şeklinde konuştu.  

Haziran ayında yapılacak olan seçimlerin Yozgat açısından ayrı bir önemi olduğuna değinen Ethem Sadef  “12 yıllık AKP iktidarı dönemi boyunca hak ettiğini alamayan, birçok yatırımı ve projesi yarım bırakılan, kaderine terk edilen bir Yozgat var. Bugün  Yozgat’ta hayata geçen yatırımların geçmişine bakarsanız orada bizim partimizin ismini görürsünüz. O günlerde başlayan başta Bozok Üniversitesi olmak üzere MHP’nin döneminde ilimiz için hazırlanan proje ve hizmetlerin geçmişinde, tabanında ve temelinde  MHP var. Bugün Yozgat’ta milliyetçilik, Diyarbakır’da Kobani’ye selam gönderen bir anlayış var. Ülkenin genel durumunun haricinde biz MHP Yozgat İl Teşkilatı olarak Yozgat’ın üstünde duracağız ve Yozgat için politikalar ve yapıcı muhalefet anlayışı geliştireceğiz” ifadelerinde bulunan Ethem Sadef; 

Yozgat’ın milli ve manevi kimliğini koruyan şehirler arasında öncü olduğuna da vurgu yaptı ve “Yozgat’ta yapacağımız siyasette asla kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Bunun yanı sıra CHP’lisi, AKP’lisi hepsi bu memleketin insanı. Kardeşlik bağlarımızı unutmadan yapıcı ve kucaklayıcı bir siyaset anlayışını Yozgat’a yeniden egemen kılacağız” açıklamasını yaptı.
EN DEMOKRAT KONGREYİ YAPTIK
MHP’nin Yozgat’taki kongre sürecini de değerlendiren  İl Başkanı Ethem Sadef  partisinin Yozgat’ta yaptığı tüm kongrelerde en güzel birlik ve beraberlik örneği sergilediğini ve son yapılan İl kongresinde de bunu taçlandırdıklarını ifade etti.  

İl Başkanı Sadef MHP’nin Yozgat’ta yaptığı kongrelerin büyük bölümünün birden fazla adaylı geçtiğini ancak buna rağmen ülküdaşlık şuuruyla hareket eden ülkücü camianın kongrelerde MHP’ye güç kattığını söyledi.

Son yapılan İl kongresinin tam bir demokratik hava içerisinde geçtiğine vurgu yapan Ethem Sadef  “Birileri gözünü kongremize dikmiş ve fırsat beklemekteydi. Ancak gördüler ki ülkücü hareket en coşkulu ve en demokratik kongreyi gerçekleştirdi. Hiçbir vekilimiz, genel merkez yöneticilerimiz kongreye müdahil olmadı, direktiflerde bulunmadı” dedi.

Ethem Sadef  AK Parti İl Kongresi’nde yaşanan olaylara atıfta bulunarak “Bizimde kongremize Genel Başkan  yardımcılarımız katıldı, Sadir  Durmaz başkanımız oradaydı. İl kongremizde rakibimiz AKP’de olduğu gibi eski bir ilçe başkanımızdı. 
Ancak hiçbir yöneticimiz adaylara karşı bir tavır yada yanlı tutum almadı. Taraf gözükmedi, tarafsızlıklarını korudu  ve neticede biz kongrede ülküdaşlık ruhuyla birbirimizi kucaklayarak, sarılarak Yozgat’ın en demokratik kongresini gerçekleştirdik” şeklinde konuştu.

Ethem Sadef bundan sonraki süreçte Yozgat basınıyla daha fazla bir araya geleceklerini ve MHP’nin politikalarını toplumun her kesimine ulaştıracaklarını söyledi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Gazetemiz Genel Yayın Müdürü Erhan Kayhan ve Genel Yayın Yönetmeni Yasin Nazım Kayhan’da Ethem Sadef ve MHP’nin yeni yönetim kurulu üyelerine hayırlı olsun temennisinde bulunarak çalışmalarında başarılar diledi.
Editör: TE Bilişim