MHP genel başkan adaylarından, eski Gümrük ve Tekel Bakanı Gün Sazak’ın oğlu iş adamı-politikacı Süleyman Servet Sazak, Pazar günü Yozgat’a gelerek partililerine seslendi.  Kültür Müdürlüğü salonunda konuşan Servet Sazak, aday olma gerekçelerini partilileriyle paylaştı.

 “VATANA HİZMET ETTİK”

 Süleyman Sazak Yozgat’ta yaptığı konuşmada ilk olarak siyasi geçmişini ve ailesini Yozgatlılara tanıttı. Sazak sülalesi olarak vatana hizmet ettiklerini ifade eden Süleyman Sazak, “Dedelerim Milli Mücadele’ye katılarak vatana hizmette bulundu. Rahmetli babam yine vatan ve millet adına görevden kaçmadı, görev aldı ve şehit edildi. Bende aynı şekilde MHP’den hiç kopmadan, siyasi kulvarda MHP çatısı altında bunun dışında ise iş adamı olarak memleketime hizmet etmeye çalıştım” dedi.

 “BİRLİKTELİK İSTEDİM”

Süleyman Servet Sazak, MHP’den 1994 yılında Başbuğ Alparslan Türkeş’in isteğiyle milletvekili adayı olduğunu ancak o dönem seçimlerin iptali sonucu tekrar edilen seçimlere katılmadığını söyledi. Daha sonra Alparslan Türkeş’in vefatının ardından Bahçeli’ye çağrıda bulunduğunu dile getiren Sazak, “1999 yılında Sayın Bahçeli’ye partide birlik ve beraberlik görüntüsünün şart olduğunu hatırlatarak, bu kapsamda Sazak soyadını taşıyan birisi olarak aday olmak istedim. Sayın Bahçeli’de bu tespitimin doğru ve yerinde olduğunu ifade ederek, beni kontenjan adayı yapmak istedi. Ancak ben bunu reddettim ve ön seçime girdim, ön seçimde ise birinci sıra adayı oldum” diye konuştu. Sazak, böylece MHP’den milletvekili seçildiğini ve sırasıyla MYK ve Başkanlık Divanı’nda görev aldığını belirtti.


“ÜLKE ŞARTLARI ZORLADI”


MHP Genel Başkan Adayı Süleyman Servet Sazak, 2002 yılında aday olmadığını çünkü daha önce Devlet Bahçeli ile yönetim tarzlarının farklı olduğunu bizzat gördüğünü ve anladığını belirtti. MHP Genel Başkan adayı olmasında ülkenin içinde bulunduğu şartlar ve MHP’nin bu şartlar içindeki rolünden kaynakladığını ifade eden Sazak, Türkiye’nin bir ateş çemberi içinde bulunduğunu ve dört yandan kuşatıldığına şahitlik ettiğini vurgulayarak, bu gidişe son verebilmek adına yola çıktığını söyledi.

 “YARINLARA KÖPRÜ OLACAĞIZ”

MHP Genel Başkan Adayı Sazak, politikacı kimliğinin yanı sıra iş dünyasının içinden gelen birisi olduğunu söyleyerek, MHP’nin genel başkanı olması durumunda bilgi ve akıl ile yarınlara köprü kuracaklarını ifade etti. Seçilmesi durumunda önce MHP’ye demokrasi ve adalet getireceğini daha sonra ise Türkiye’nin demokrasi ve adalet ile buluşacağını söyleyen Sazak, “Töre meclislerimiz yeniden hayat bulacak. MHP olarak kadim kültürümüzle yeniden buluşacağız” dedi.

MHP ile ilgili proje ve hedeflerini partililerine aktaran Süleyman Servet Sazak, daha sonra partililerden gelen sorulara içtenlikle cevap verdi. Buradaki programını tamamlayan Süleyman Servet Sazak, daha sonra Türkiye Kamu Sen Yozgat İl Temsilciliğini ziyaret ederek, sendika mensupları ile bir araya geldi.

Editör: TE Bilişim