Yozgat'ın Özgür Gazetesi İleri Gazetesi 'Vatandaş Seçimi Konuşuyor' köşesi Yozgat’ta yapılan tüm seçimlerde gündeme getirdiği konular ve seçim sonuçlarına dair vatandaş görüşleriyle tam isabet kaydederek, sandık öncesi siyasilere Yozgat adına doğru mesajı ulaştırırken, sandık sonuçlarını da seçimden önce ilan etmeyi başararak, bir araştırma şirketi gibi anketörlük görevini de objektif şekilde yürütmüş oldu.

 7 Haziran seçimleri öncesi Vatandaş Seçimi Konuşuyor köşemizde yer alan vatandaş beyanları ve seçim öncesi yansımalara bazı siyasi isimlerden ve siyasi kanatlardan bir takım eleştiriler gelse de tıpkı önceki seçimlerde olduğu gibi 7 Haziran’da da sonuçların ilanıyla önceden dile getirdiğimiz hususları Yozgatlı vatandaşlar sandıkta verdiği karar ile bir kez daha onayladı ve tepkisini sandıkta demokrasiyle gösterdi.

Erken seçim rüzgarlarının estiği şu günlerde Yozgatlı vatandaşlara mevcut siyasi tabloyu, koalisyon sürecini ve erken seçimi sorduk. Samimi cevaplar veren Yozgatlı vatandaşlar şimdiden siyasi parti liderlerine ve ülkeyi yönetmeye talip olan isimlere açık ve net mesajlar gönderdi. Köylü, işçi, emekli, esnaf, seyyar satıcı, ev hanımı, öğretmen gibi çeşitli mesleklere sahip değişik profildeki Yozgatlıların yaşanan süreç ile ilgili mesajları, görüş ve eleştirilerinde öne çıkan ise tüm liderlerin aciz duruşu ve aciz kalışıydı.


“ANLAŞMALARI GEREKİYORDU”

ÖZCAN- İşçi: Anlaşmaları gerekiyordu. CHP ile olsun, MHP ile olsun bir anlaşma sağlamaları gerekiyordu. Bu konuda bir kapris veya keskin çizgiler olmaz. Erken seçim kötü bir olaydır. Olan bizim gibi vatandaşlara, garibanlara olur. Erken seçim onlara bir şey kaybettirmez vatandaşa zarar verir. Koalisyon noktasında CHP ile de olurdu MHP ile de olurdu. CHP ile tabanları zıt diyenler çıkıyor. Ancak bu noktada onlar bir kenara bırakılmalı ve bir anlaşma sağlanmalıydı. Söz konusu ülke ve vatandaşın geleceğiydi çünkü. Bu süreç kötü bir süreç. Bakın MHP  milliyetçiyim diyor ancak hiçte öyle bir tavır sergilemiyor. Kapıları kapatıyor. Sandıkta az çok tablo belli zaten 7 Haziran’da ortaya çıkmıştı tablo. Çok değişik bir netice olmaz, bazıları geriye düşer ama yükselme olmaz.

YÜKSEL CEYLAN- Esnaf: Her şey meydanda millet her şeyi görüyor ve fark ediyor. Seçim olunca ne olacak ki. Kime faydası dokunacak ki. Olan yine bize gariban vatandaşa olacak. Dolar yükselecek, altın yükselecek altında kalan bizim gibi gariban esnaf olacak. İstikrar git gide bozuluyor. Oturup anlaşmaları gerekirdi. Zordu ve en başından belliydi, hepsi işi yokuşa sürdü. Vatandaş ölmüş-kalmış, sıkıntıya düşmüş hiç birinin umurunda değildi. Hepsi kendi politik menfaatlerini düşünerek hareket etti. Her gün şehit cenazesi gelmiş kimin kulağı duyar. Hepsi gariban çocuğu değil mi ? Meclisten şehit cenazesi gelen bir isim var mı ? Hangisinin bağrı yanıyor hiç birinin.

AYŞE TEYZE- Çiftçi: Hayırlısı hangisi ise o olsun. Her sene seçim yapılıyor. Ülke bu gidişle batacak. Vatandaşın doğruyu seçmesi ve doğru karar vermesi gerekiyordu. Millet doğruyu seçmeliydi ve bir partiyi tek başına iktidar yapmalıydı. Azınlık ve koalisyon bu memlekette yürümüyor. Türkiye önce iyiydi. Şu anda yine altın fiyatları almış başını gitmiş. Yaşayamıyoruz memlekette. Oyumu ben erken seçimde de yine aynı yere veririm. Tek başına bir iktidar bu memleketi yönetmeli, böyle karmaşa olmamalı.



“KEMÇİK LİDERE OY VERMEM”
SÜNDÜZ TEYZE- İşçi emeklisi- Çiftçi: Seçim çok daha iyi olur. Benim liderlere bir vatandaş olarak tepkim var. Beni iyi dinlesinler ve dikkate alsınlar. Kılıçdaroğlu’nda bir liderlik, ülke yönetecek vasıf yok. Bakın bir liderin dış görüntüsü, hal ve hareketleri de çok önemli. Bedri Ayseli diyor ki “Kara köprü narlıktır, güzellik bir varlıktır”. Güzel duruş, güzel söz söyleme önemlidir. İki kere ikinin dört ettiğini bilmek önemlidir. Mızmız tavırlar, soğuk tavırlar, vatandaş ile samimiyetsiz diyaloglar hayır getirmez MHP lideri böyledir. Diğerine gelince diğeri ise bir gavur münafıktır, vatan hainidir. Askerimizi öldürüyor onlar. Kardeşi de dağda teröristlerin içindeymiş. İnşallah erken seçimde onlarda elenir hep. Koalisyon meselesine gelirsek, anne kızıyla kavga eder. Bunların kavga etmesi zaten doğaldır. Bunlar zaten anlaşamaz. O diyalog yok. Hırlaşıyorlar, anlaşamıyorlar. Kemçik (İtici, soğuk, çekici olmayan, aciz manasında kullanıyor) lidere oy vermem ben. Diğeri de terörist temsilcisi geriye yine AK Parti kalıyor. Esenli Köyü’nde yaşarım ben. Genç yaşta köyümden çıktım İzmir’e gittim orada tütün fabrikasında çalıştım yıllarca ve emekli oldum. Dünyayı dolaştım, gezdim gördüm.



NUMAN KILIÇ Çiftçi: Sonuçlar çok iyi oldu biz zaten AK Partiliydik. Zaten MHP ile koalisyon yapsalardı biz partiyi bırakırdık. İyi ki birleşmedi. CHP ne ise MHP’de o bize göre. Erken seçim güzel olur dört dörtlük olur. Koalisyonda AK Parti çok daha fazla erirdi. Bizim MHP’ye tepkimiz var. MHP bir sağ parti insan yardımcı olmaz mı, formül üretmez mi ? Ama MHP hiç oralı olmuyor, biz MHP liderini başa çıkardık ama o hiç oralı olmuyor, sorumluluk almıyor. Birleşselerdi de olumlu olmazdı beceremezlerdi, yürütemezlerdi. Koalisyon olsa idi tabi ki MHP ile olsun isterdik, CHP’yi zaten kabul etmeyiz. Erken seçim olursa Yozgat’ta 4-0 yapar AK Parti. Bizim oyumuz yine AK Parti’ye gider. 

EROL ARSLAN- Serbest Meslek: İnşallah AK Parti gelir. Erken seçim olmasını isterim. Tek parti iktidarından yanayım ben. Benim oyum AK Parti’yeydi yine AK Parti’ye olur. Suçlu bizi yönetenlerdir. Koalisyon yapılabilirdi ancak yapılacak partiye bağlıydı bu. CHP ile farklı olurdu, MHP ile farklı olurdu. MHP ile yapsa iyi olurdu ama olmadı seçim kaçınılmaz oldu.




Editör: TE Bilişim