24. Dönem Genel Seçimlerinde yüzde 50’lik bir oy yüzdesi ile iktidardaki üçüncü döneme merhaba diyen Ak Parti’nin kuracağı yeni hükümette hemşerimiz Cemil Çiçek’in ismi TBMM Başkanlığı, Bekir Bozdağ’ın ki de Adalet Bakanlığı için konuşuluyor. Bu isimlerin yeni kabine için gündeme gelmesi Yozgat’ta ve Ankara’da geniş yankı uyandırdı.

            Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni kabinesi için şimdiden kamuoyunda öngörüler yer almaya başladı. Bir çok ismin konuşulduğu yeni kabine için Ak Parti’nin ağır toplarından Cemil Çiçek ve Bekir Bozdağ’ın isimlerinin konuşulması heyecan uyandırdı.

            Sadece AKP'ye oy verenlere değil Tüm Türkiye'ye barışçıl mesajlar veren Başbakan Recep Tayyip Edoğan’ın yeni kabine çalışmalarına ara vermeden başladığı bildirildi. 23. dönem Ak Parti hükümetinde Başbakan Yardımcılığı yapan Çiçek ve Grup Başkanvekili Bozdağ’ın isimlerinin yeni listede yer alacağı yönünde kulislere düşen haberler Yozgatlıların beklentilerini artırdı.

            Ak Parti’ye her zaman en büyük desteği veren ilk on il arasında yer alan Yozgatlı, Ankara’ya gönderdiği temsilcilerini en iyi yerlerde görmek istiyor.

            Ak Parti hükümetine verdiği desteğin karşılığını siyaset ve hizmet noktasında almanın hesaplarını bu güne kadar yapmayan, karşılık beklemeyen Yozgatlı, Cemil Çiçek’in TBMM Başkanlığına, Bekir Bozdağ’ın da Adalet Bakanlığı görevine ehil iki isim olarak görüyor.

            Ak Parti’nin Yozgat ve Türk siyasetindeki başarısında şüphesiz önemli rolleri bulunan Çiçek ve Bozdağ’ın, iktidarın son yıllardaki reformlarında etkin rol oynaması yeni kabinedeki durumlarını da kuvvetlendiriyor.

Editör: TE Bilişim