BBP kadın kolları teşkilatı başkanı Memduha Doğangönül, Allah yolunda canını feda eden bir Müslüman’ın şehit olacağını hatırlatarak; “Şehitlik, İslâm'da en büyük mertebedir. Şehidlerin Allah katında kadir ve kıymetleri pek yücedir. Âhirette en büyük rütbenin peygamberlikten sonra şehidlik olduğu belirtilmiştir. Bunun içindir ki, şehidlerin bütün günah ve kusurları Allah tarafından af edilmektedir” dedi. 
Müslümanları, düşmanlarına üstün kılan en mühim esaslardan biri "Ölürsem şehidim, kalırsam gazi!.." inancıdır hatırlatmasında bulunan Doğangönül, şunları söyledi: 
“Bu durum, ayette "iki güzelden biri"şeklinde ifade edilmiştir. (Tevbe, 9/52) Yani, mü´min için savaşta iki güzel neticeden biri vardır: Ya galip gelecek, ya şehit olacaktır.
Halid b. Velid´in İran komutanına söylediği şu sözler, şehitlik kavramının Müslümanlara neler kazandırdığını gösteren güzel bir misaldir:
"Sizin, hayat ve şarabı sevdiğiniz kadar, ölümü seven bir orduyla size geldim."
Hz. Peygamber (asm), Uhud´da hayatını kaybeden yetmiş şehitle ilgili olarak şunu bildirmiştir:
"Kardeşleriniz Uhud´da şehit olunca, Allah onların ruhlarını yeşil kuşların cevfine koydu. Cennetin nehirlerinden içerler, meyvelerinden yerler. Arşın gölgesinde asılı altından kandillerde yerleşirler. Yiyecek, içecek ve istirahatlerinin güzelliğini görünce,
"Keşke, derler Cennette hayatta olup, rızıklandırıldığımızı biri dünyadaki kardeşlerimize haber verse. Ta ki, cihaddan geri kalmasınlar, savaş esnasında kaçmasınlar." 
Tarihimiz kahramanlıklarla doludur bu inanç üzere verdiğimiz mücadeleler neticesinde Şehid olan ecdadımızın Ruhu şad olsun. Onlar ki canlarından, mallarından hatta ve hatta evinden barkından ailesinden geçmişler Allah mekânlarını Ali eylesin… 
Allah bizleri o güzel insanların şefaatine mazhar eysin… Başta Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa Sallahu aleyhi ve selem olmak üzere ehli beytine, ashab-ı kiramına, bütün peygamberlere, Evliyalara ve şehit lider Muhsin Yazıcıoğlu olmak üzere bütün şehitlerimizin Ruhuna El-Fatiha. Allah yapmış olduğumuz ve okumuş olduğumuz Yasin-i Şeriflerin ve bu günün sevabını İzzetinde kabul buyursun… Âmin…”

Editör: TE Bilişim