Yapılan yazılı açıklamada; “Son günlerde bazı yayın organlarında ve bazı internet sitelerinde çıkan haberlerle ilgili olarak sanki Büyük Birlik Partisinde kongre sıkıntısı olduğu ima edilmektedir. Partimizde ne kongre ne de başka hiçbir sıkıntı, problem yoktur. Partimizde kongremiz gerektiği şekilde kanun ve tüzüklere uygun olarak zamanında yapılacaktır” dedildi.
    Büyük Birlik Partisi il ve ilçe teşkilatları ile genel merkezi ile kendisine yüklenen, tarihi misyonu yerine getirme azmi ve gayreti içerisinde millete dönük, toplumun bütününü kapsayan politikalar geliştirmenin gayretinde olduğu belirtilen açıklama şu şekilde oldu: “Ülkemizin geçtiği bu hassas dönemde özellikle halk iradesi ile vesayetçi bürokratik iradenin karşı karşıya geldiği bu günlerde BBP içerisinde bir sıkıntı varmış ve bu nedenle kongre yapılması isteniyormuş gibi bir anlayış doğru değildir, kabul edilemez.
    Referandum öncesinde daha öncede DP, SP gibi partilerde yapılmak istenen şeylerin BBP'de de  yapılmak istendiği anlaşılmaktadır. Partimiz genel merkezine Büyük Kurultay talebi için verilen imzaların pek çoğunun geçersiz olduğu, delege olmayan kişilerin ve daha önce BBP'den ayrılmış ve başka partilerde bulunan kişilerin imza verdiği, pek çok kişinin de  gerçek durumu anlayınca imzalarını geri çektiği bilinmektedir.
    BBP bütün teşkilatları, Genel Başkanı ve Genel Merkezi ile millete hizmet yolunda dimdik ve tek vücut halinde yoluna devam etmektedir. Kamuoyuna ve Yozgat Halkına saygı ile duyurulur.”
Editör: TE Bilişim