Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde daha çok kadın görmek istiyorum’ çağrısına kayıtsız kalmayan Mali Müşavir Sibel Yıldırım, Ak Parti’den milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.

            Yozgat’ta Ak Parti’nin tek bayan milletvekili aday adayı olan Sibel Yıldırım, dün parti binasında düzenlediği basın toplantısı ile resmen adaylığını açıkladı. Kalabalık bir vatandaş topluluğunun katılımı ile gerçekleşen basın toplantısında coşku hakim oldu.

            Ak Parti İl Başkanı Avukat Fahri Açıkgöz, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Türkmen, Kadın Kolları Başkanı Hülya Sarıaslan ve çok sayıda vatandaşın katıldığı basın toplantısı ile adaylık başvurusunu resmen açıklayan Sibel Yıldırım; “Bu seçimde, her Türk vatandaşı gibi seçme-seçilme hakkımı kullanarak, Ak partinin kurulduğu günden beri il başkanlığında başkan yardımcılığı ve  Kadın Kolları Başkanlığını yaptığım AK Parti’den Yozgat Milletvekili Aday Adayı olmaya karar verdim” dedi.

            Milletvekili aday adayı olmasındaki nedenleri açıklayan Yıldırım; “Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk kadınlarına tanıdığı çağdaş hakların biz Türk kadınlarına sağladığı imkanlar, bu imkanlara rağmen bugüne kadar Yozgat’tan bir kadın milletvekili adayı bile çıkmamış olması, bu olumsuzluğu giderme adına, Başbakanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde daha çok kadın milletvekili görmek istiyoruz” çağrısı ve bu yöndeki teşviki, birlikte siyaset yaptığımız arkadaşlarımın ısrarı ile her zaman desteğini yanımda gördüğüm ailem ve aile büyüklerimizin onayı Yozgat halkının göstermiş olduğu teveccüh üzerine olmuştur” dedi.

            “Şunu da hemen belirmek isterim ki; kadınlarımızın hak etmediği taciz, şiddet ve cinayet haberlerinin yürekleri kanattığı bir ortamda, milletvekili aday adayı olmam, bu sorunun çözümüne katkı sağlama bakımından da bir sorumluluk yüklemektedir omuzlarıma” diye devam eden açıklamasında Yıldırım, şunları söyledi:

            “Milletvekili aday adayı olabilmek için AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı görevimden ayrıldıktan sonra tüm ilçeleri, parti teşkilatlarımızı, sivil toplum kuruluşlarını, basın-yayın organlarını ziyaret ettim.

            Bu ziyaretler sırasında gördüğüm ilgi ve destek, aday olarak gösterilsem de gösterilmesem de her zaman büyük bir minnetle, şükranla anacağım güç ve moral verdi şahsıma. Sadece AK Partili değil, diğer partili ’li kardeşimin de “Yanındayız, aday adayı ol; aday olursan desteğimiz sana” demesi gücümü arttırdı, moralimi yükseltti.

            Sorumluluğu, vebali yüksek bir karar aldığımın bilinci içinde; bugün, Yozgat’ın ilk kadın milletvekili adayı ve Allah’ın izniyle ilk kadın milletvekili olmak için AK Parti’den Yozgat Milletvekili Aday Adayı oluyorum. Niyetimiz hayr, akıbetimiz de hayr olur inşallah…

            Bu duygu ve düşünceler içinde; sizlere ve tüm Yozgatlı hemşerilerime saygı sunuyor, benim gibi aday adaylığı kararı alan tüm arkadaşlara başarılar diliyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun.”

Editör: TE Bilişim