MHP’li Durmaz, MHP’yi karıştırmak isteyen isimlerin 15 Temmuz’dan yıllar önce MHP’yi bölme hamleleri ve bunun karşılığında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin tutumlarını sıraladı.
MHP’li Sadir Durmaz, FETÖ firarisi Şerif Ali Tekalan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasında 2009 yılı öncesi yaşanan bir diyaloğu da aktardı.
Sadir Durmaz, o dönem FETÖ’nün Türkiye’de iki numarası olarak bilinen Şerif Ali Tekalan’ın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye “Hizmet hareketine mesafeli duruyorsunuz. Yaptığımız birçok hayırlı hizmetlere mesafelisiniz, bize neden destek vermiyorsunuz?” sorusunu yönelttiğini belirten Durmaz, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin herkesin ‘Hoca Efendi’ diye hitap ettiği bir dönemde, Şerif Ali Tekalan’a “ Türkiye’de Türkçe olimpiyatları, Kuzey Irak ve Erbil’de Kürtçe olimpiyatları yapıyorsunuz, buna mı destek vereyim? Sabahtan akşama kadar sahip olduğunuz televizyonlarda eski solculara, kızıl komünistlere zehir kusturuyorsunuz, milletin aklını karıştırıyorsunuz buna mı destek vereyim? Abant toplantıları tertipleyerek sözüm ona ülke için yol haritaları çıkarıyor, bununla ülkeyi bölünmeye götürüyorsunuz buna mı destek vereyim? Aklınızı başınıza alın, bu kafayla giderseniz bir gün ülkücü hareketle karşı karşıya gelmeniz kaçınılmaz olacaktır” diye cevap verdiğini belirtti.
Sadir Durmaz bunun üzerine FETÖ firarisi Şerif Ali Tekalan’ın MHP lideri Bahçeli’ye “Haftaya Pensilvanya’ya gideceğim. Bu konuşmayı Fethullah Hoca’ya anlatabilir miyim?” sorusunu yönelttiğini ve MHP lideri Bahçelinin ise “Ben size bunları ona anlatın diye söylüyorum” cevabını verdiğini ifade etti.
MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, bu diyaloğun ardından FETÖ’nün 2009 yılında MHP’ye operasyon için düğmeye bastığını ve hızla MHP liderini dinden uzak, Cuma namazlarına dahi gitmeyen bir kişilik olarak yansıtılmaya çalıştıklarını partililerine hatırlattı.
Sadir Durmaz, 15 Temmuz gecesi MHP genel merkezine yaşananları da bir kez daha partililerine aktararak “ Türk Milliyetçileri olmasaydı 15 Temmuz’da memleket bölünmüştü. Ortada kimseler yokken uçaklar sonik patlamalar yaparken ve FETÖ’cü yaver genel başkanı arayıp ‘komuta kademesi darbenin arkasında. Açıklamanızı geri çekin’ diye telefon ederken genel başkanımız ‘Kimden gelirse gelsin, kim yaparsa yapsın her türlü darbeye karşıyız. Buradayız’ diyerek tepkisini koydu” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim