Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde, önceki dönemlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) çatısı altında halkın temsilcisi olarak görev yapmış, yaklaşık 600 eski milletvekili ile iftar sofrasında bir araya geldi. 23. dönem Yozgat Milletvekili ve Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri Genel Müdürü Dr. Osman Coşkun’un da katıldığı iftar yemeği Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda gerçekleşti. İftarın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, davetlilere hitaben bir konuşma yaptı.

AŞK İLE ÇALIŞAN YORULMAZ, DARILMAZ!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasında millete hizmet yolunda aşkla çalışanın ‘yorulmasının’ da ‘darılmasının’ da olmayacağı hakikatine vurgu yaptığını söyleyen Coşkun; 
“Sayın Cumhurbaşkanımız konuşmasında merhum Muharrem Ertaş’ın –Aşkınan çalışan yorulmaz’ sözünden hareketle ‘Biz de aşk ile çalıştığımız aşk ile hizmet ettiğimiz için dimdik ayaktayız’ mesajı verdi. Bu mesaj iftara katılan tüm eski milletvekilleri için çok kıymetli anlam taşıyor.

Millete hizmet yolunda duyulan aşkın sonu olmayacağı gerçeğini vurgulayan Sayın Cumhurbaşkanımız, milletvekilliğimizin ömrümüzün sona kadar bize sağladığı imtiyaz ve yetkiyi yine millet nazarında kullanmanın hakikatine dikkat çekti.  

Millete hizmet yolunda her zaman bu anlayışı düstur edinmenin doğruluğunu bir kez de milletin nazarında her zaman kıymet bulmuş cumhurbaşkanımızdan duymak hizmet yolculuğunda güç verdi. İnşallah aşkla çalışmanın verdiği güçle dimdik ayakta olmaya, hizmet etmeye devam edeceğiz” diye konuştu. 

MİLLETE HİZMET YOLUNDA EMEKLİLİK OLMAZ

Osman Coşkun, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın şu ifadelerine de dikkat çekti: “Millete hizmet yolunda emeklilik veya atıl durumda kalmak olmaz. Allah ömür ve sağlık verdikçe, bedenimiz ve zihnimiz çalışmaya devam ettiği sürece hizmet kervanında yer almaya hep birlikte devam edeceğiz.

Ülkesi ve milleti uğrunda aşkla çalışanın yorulması da, darılması da olmaz.”

Sayın Cumhurbaşkanımız bu sözleri, Yozgat’a, Türk milletine hizmet noktasında, her zaman savunduğu, düstur edindiği ‘Milletin oyları ile elde ettiği ve ömrünün sonuna kadar sahip olacağı milletvekilliği vazifesini yerine getirme gerçeğinin bir hatırlatması’ olduğunu vurgulayan Coşkun; 

 “Bu güne kadar kendimi Yozgat’ımıza, milletimize hizmet noktasında vazifeli, borçlu hissettim. Ve şu gerçeği her fırsatta dile getirdim; milletimizin oyları ile şahsıma tevdi edilen milletvekilliği hak ve imtiyazlarına ömrümün sonuna kadar sahip olacağım. Yani ömrünün sonuna kadar milletvekilliği görev ve sorumluluklarım bitmeyecek. Hala milletvekili haklarına sahip olmam, milletime hizmetle görevlendirilmiş olduğum gerçeğinin açık bir göstergesidir. Milletvekiliyim ve bu görevim ölünceye kadar bitmeyecek. O yüzden millete hizmet noktasında, insanlara faydalı olma düsturundan hiçbir zaman kopmadım. Dün TBMM çatısı altındaki görevim ne ise bu gün ki görevim de odur” dedi.

Büyük bir samimiyet ve içtenlikle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ni, milletin evini açan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önemli bir birlikteliğe vesile olduğunu kaydeden Coşkun; “Allah’ın izni, milletimizin iradesi inşallah birlik ve beraberliğimizin kuvvetlenerek artmasını, hizmet kervanında ortaya konulan emeğin güçlenerek artmasını sağlayacaktır. İftar sofrasında sağladığı birliktelikten ve samimi ev sahipliğinden dolayı Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkürü bir borç biliyor, saygılarımı sunuyorum” ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilişim