Ayrıca Ankara’daki Yozgatlı bürokrat nüfusunun artırılması noktasında da Bozdağ, Cemil Çiçek ve Taner Yıldız’a da önemli sorumluluklar düşüyor.

Tarihi 1 Kasım erken genel seçimleri AK Parti’ye yüzde 49.2 ile Türkiye’de iktidarı Yozgat’ta da yüzde 64.8’le 4 vekilin tamamını getirdi. Yozgat’tan 2011 seçimlerinin ardından önemli bir başarı ile çıkan AK Parti’den başta ekonomik yatırımlar olmak üzere beklentiler de arttı. Yozgat’ta yapımı devam eden ve planlanan kalıcı yatırımların bir an evvel tamamlanması yönünde beklentiler artarken, Ankara’daki Yozgatlı bürokrat nüfusunun da artırılarak yatırımların hızlandırılması ve önünün açılması adına ciddi adımların atılması bekleniyor. 
BOZDAĞ BAŞARIYLA ÇIKTI

Türkiye genelinde AK Parti’ye gösterilen yoğun teveccühün Yozgat’a da yansımasının yanı sıra partisinin seçim işlerinden sorumlu genel başkan yardımcılığı görevi ile de önemli bir sınavdan geçen Bekir Bozdağ’ın Ankara’daki eli de güçlenmiş oldu. Tarihi bir seçim virajından partisinin başarıyla geçmesinden önemli bir rol üstlenen Bozdağ, ile birlikte Ankara siyasetinde Cemil Çiçek ve Taner Yıldız gibi Yozgatlı isimlerin de önümüzdeki süreçte önemli sorumluluklar üstlenmesine muhtemel gözüyle bakılıyor. 
YOZGAT’IN ALTIN ÇAĞI OLMALI
Yozgat’ın gerek Ankara’daki siyasi nüfus, gerekse Yozgat’a yapılacak yatırımlar noktasında altın çağ dönemi olması bekleniyor. Başta savunma sanayi olmak üzere hızlı tren, havaalanı gibi kalıcı yatırımlar noktası beklentiler artarken yatırımların Ankara’dan Yozgat’a taşınmasında Yozgatlı bürokratların sayısının artırılması önem taşıyor.  
Yozgatlıların Anakara’da önemli pozisyonlarda yer alması Yozgat’ın geleceği adına büyük önem arz ediyor. Yetişmiş donanımlı Yozgatlıların iyi pozisyonlara getirilmesi, başta eski milletvekilleri olmak üzere bürokraside Yozgatlı nüfusunun artırılması devam eden yatırımların hızlandırılması açısından da önem arz ediyor. 
4 YIL HIZLI GEÇİYOR
Tek başına AK Parti’nin önünde 4 yıllık bir süreç bulunuyor. Yatırımlar noktasında 4 yıllık zamanın siyasal anlamda yetersiz kaldığı gerçeğini göz ardı etmeden Yozgat’ın yeni süreçte yatırım seferberliği ilan etmesi en önemli beklentiler arasında. AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bekir Bozdağ başkanlığındaki Yozgat Milletvekilleri Abdulkadir Akgül, Ertuğrul Soysal ve Yusuf Başer yeni  süreçte Yozgat adına önemli bir sorumluluk üstlendiler. 
BİRLİKTE DAHA GÜÇLÜ YOZGAT!
Yeni süreçte AK Parti’nin başka kendi içinde olmak üzere toplumun tamamını kucaklayan yapının tesisi noktasında Yozgat’ta birlik ve beraberliğin müsebbibi bir siyasi kimlikle Yozgat’a sahip çıkması bekleniyor. 

Editör: TE Bilişim