Bilal Şahin Kültür Merkezi’nde gerçekleşen AK Parti Kadın Kolları 4. Olağan Kongresi’ne AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal, AK Parti Mardin Milletvekili Gönül Berkin Şahkutlubey, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sevda Beyazıt Kaçar, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, İl Başkanı Harun Lekesiz, İlçe Başkanı İskender Nazlı, AK Parti Yozgat Milletvekili aday adayları ve partili hanımlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongrede divan heyeti belirlendi. 
Kongrenin Divan Başkanlığı’na AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Üyesi Serap Yaşar seçilirken, Sibel Yıldırım, Semra Eroğlu Susam, Filiz Açıkel ve Nurhan Yavuz’da divan üyesi olarak görev aldı. Kongreye tek aday olarak giren mevcut başkan İhsaniye Altunok, yaptığı konuşmada bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonrada Yozgatlı ak kadınların fedakarca çalışarak yeni Türkiye yolunda yürümeye devam edeceğini söyledi. “17-25 Aralık sevdamızı ortadan kaldırma girişimiydi. 
Dost bildiklerimiz arkamızdan vurdu” diyen İhsaniye Altunok “AK Parti’nin kurucu genel başkanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Sevdam’ dediği AK Parti’ye bağlılığımız devam edecek ve dün olduğu gibi, bugünde kapı kapı, ev ev dolaşarak bu sevdamızı anlatmaya devam edeceğiz. Gayret ve çabalarımız sürecektir” dedi. AK Parti İl Başkanı Harun Lekesiz ise AK Parti’nin kazandığı onca zafer ve galibiyetlerde hanımların önemli pay sahibi olduğunu dile getirdi. İl Başkanı Harun Lekesiz, teşkilat mensubu hanımların yaptığı çalışmaların yabana atılamayacak türden başarılar olduğunu da söyleyerek “Hamdolsun ki bizde hanımlarımıza haklarını yeniden iade ettik. Başörtüsüyle okullara, meclise, kamuya alınmayan hanımlarımız çok şükür ki bizim dönemimizde bu haklarını elde etti.

Bunun yanı sıra kampüslerin içerisine bizler cami inşa ettik” şeklinde konuştu. AK Parti Yozgat Kadın Kolları Kongresi’nde daha sonra protokol üyeleri ve milletvekilleri de birer konuşma yaptı. Yapılan konuşmaların ardından yaklaşık 600 delegesi bulunan  AK Parti Kadın Kolları Teşkilatı seçimleri gerçekleşti ve seçim sonucu tek aday, mevcut başkan İhsaniye Altunok güven tazeleyerek yeniden AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı’na seçildi. Teşkilatına teşekkür eden İhsaniye Altunok 7 Haziran’da yapılacak genel seçimlerde hedefin dörtte dört olduğunu vurgulayarak bu istikamette çalışmalarına devam edeceklerini bildirdi.

Editör: TE Bilişim