Devlet Demir Yolları Genel Müdürü Danışmanı Mustafa Albayrak, Ak Parti’den ikinci kez milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı. Bürokrat kimliği ile tanınan, Hızlı Tren Projesi’nin bu günlere gelmesinde önemli katkıları bulunan Albayrak, siyaset arenasında Yozgat’ı Ankara’da temsil etmek için aday olduğunu açıkladı.

            Yozgat kamuoyunun yakından tanıdığı simalardan TCDD Genel Müdür Danışmanı Mustafa Albayrak; “Bizim niyetimiz son derece samimi, Türkiye ve Yozgat’a yeni ufuklar açmak, Yozgat’ı şaha kaldırmak, güçlü bir il haline getirmek istiyoruz” dedi.

            Albayrak, AK Parti İl Teşkilatı'na gelerek aday adaylık müracaat formunu İl Başkanı Fahri Açıkgöz'e teslim etti.

            Albayrak, yaptığı konuşmasında Yozgat Merkez Lök Köyü doğumlu olduğunu ve 21 yıllık devlet tecrübesine sahip olduğunu belirterek, "Şuana kadar edindiğimi bilgi ve deneyimlerime, yerli ve köklü değerlerimiz doğrultusunda yön vererek muhafazakar demokrasi anlayışı içinde AK Parti çatısı adlında ülkeme ve hemşerilerime hizmet etmek için bu göreve talibim. Bizim niyetimiz son derece samimi, Türkiye ve Yozgat'a yeni ufuklar açmak, Yozgat'ı şaha kaldırmak, güçlü bir il haline getirmek istiyoruz. Bundan sonra göç şehri değil güç şehri olacağız inşallah." dedi.

            AK Parti Yozgat İl Başkanı Fahri Açıkgöz, tüm milletvekili aday adaylarına eşit mesafede olduklarını söyledi. Açıkgöz, "AK Partiye olan yoğun adaylık başvurusu bizleri fazlasıyla memnun etmektedir.

            Bizler her adayımıza eşit mesafede hiçbir adayımızın yanında ya da karşısında değiliz. Bütün adaylarımıza eşit mesafedeyiz. Mustafa Albayrak, tanıdığımız bir kardeşimiz, bir arkadaşımız, kendisini kutluyor, başarılar diliyorum." dedi.

MUSTAFA

ALBAYRAK KİMDİR?

            1973 yılında Yozgat Merkez Lök Köyü’nde dünyaya geldi.

            İlkokulu Yozgat ve Şefaatli İmam-Hatip Lisesi’nde okudu. Yatılı olarak okuduğu Demiryolu Meslek Lisesi’nden mezun olduktan sonra Demiryollarında işe başladı. 38 yaşında 21 yıllık tecrübesi olan bir bürokrat.

            Şefaatli, Yerköy ve Yenifakılı ilçeleri de dahi bir çok kurum ve kademede görev yaptı.

            Üniversiteyi tamamlayarak vatani görevini yaptıktan sonra Merkez Daire Müdürlüğü, Daire Başkan Yardımcılığı, Özel Kalem Müdürlüğü ve Genel Müdür Danışmanı olarak görev yaptı.

            Evli ve 2 çocuk sahibi.

Editör: TE Bilişim