Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Ergin Çınarer, ülke topraklarının bütünlüğü için şehit düşen vatan evlatlarına Allah'tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve silah arkadaşlarına baş sağlığı diledi. Çınarer, AKP hükümetinin yanlış politikaları yüzenden şehit cenazelerinin yaşandığını ileri sürdü.
    MHP İl Başkanı Ergin Çınarer, AKP hükümetinin başlattığı açılım sonrası onlarca şehit verildiğini ileri sürdüğü açıklamasında; “Bu açılım safsatası yüreğimizi sızlatmaya, bedeller ödetmeye ve evlatsız anneler, babalar sunmaya devam etmektedir.İktidar şunu açık ve net olarak anlamalıdır; Teröre karşı müzakere olmaz, buna karşı mücadele olur. PKK ile mücadelede AKP iktidarının zaafı bugün akan kanların sebebidir” dedi.
    “Türkiye'nin içeride, dışarıda dengesini sarsan ve sürekli bir kaosun içine sürükleyen bir zihniyetin iktidarında ülke adeta can çekişmektedir” diyen Çınarer; “Türkiye'nin başına yıllardır her türlü belayı musallat edenler, şimdi de yeni yeni belalar getirmeye devam etmektedir. Türkiye'yi, Türk milletinin geleceği, huzuru için yönetmedikleri her yönüyle anlaşılan ve ülkeyi başka ülkelerin menfaatleri için yöneten bu zihniyet artık ülkeyi tamamen raydan çıkarmış durumdadır. Buna eksen kayması, omurgasızlık ne derseniz deyin ama ülkenin her manada tahrip edildiği tek dönem bu iktidar zamanı olmuştur.
    Şehitlerin katilleri ile kol kola gezip, şehitlere sahip çıkanları suçlayan bu zihniyetin alkış gördüğü ülke asla Türkiye olmamalıdır. Ama maalesef bu ülkede, bu zihniyet alkış almaktadır. Nasıl bir devran yaşıyoruz anlamak mümkün değildir.
    MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin "Oyunu görünüz. Bu gidişatla Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığı tasfiye edilecektir. Uyanık olunuz.
     Zalim ile mazlum; katil ile maktul, mağdur ile gaddar, cani ile şehit, katil ile gazi, aynı kefeye konulmuştur, değerler karıştırılmıştır. Doğru ile yanlışı ayırınız." uyarısı ne kadar önemli, ne kadar yerindedir” dedi.
    Terörün bataklıkta büyüyüp, yetersizlikte tırmanışa geçtiğinin dünyanın her yerinde değişmeyen bir gerçek olduğuna işaret eden Çınarer; “Türkiye'yi batırdığınız için terör büyüdü, yetersizlikleri fırsat bildiği için de tırmanıyor. Bu kadar basit ve bu kadar kesindir. Siz böyle düşündükçe, böyle yaklaştıkça, böyle devam ettikçe terör daha da artacak ve bu ülkede bölünmeye bir adım daha yaklaşacaktır.
    Bu millet bu gaflete, bu delalete, bu ihanete daha fazla izin veremez. Vermemelidir. Türkiye Cumhuriyeti eğer bu ihanet döneminin muhasebesini yapıp, açılan yolu tamamen kapatarak hesabını sormazsa, yine bu işin altında kalan ve ezilen Türk Milleti olacaktır.
    Hükümetin terör belasını yok etmek için kesin ve kalıcı önlemler alması kaçınılmazdır.Açılım adı altında yaşatılanların bedelinin şehit kanları olmayacağını hükümet derhal görmeli ve sözde açılım çalışmalarını ülke gündeminden çıkarmalıdır.Terörün iç ve dış kaynaklı taşeronlarına karşı ciddi önlemler almalı, bölgede olağanüstü hal ilan edilmelidir.Sınır içi ve sınır dışı harekatların kapsamı genişletilmeli ve ülke çıkarları dış mihrakların oyunlarına alet edilmemelidir. Siyasi iktidarın kendi çıkarları için Türkiye'nin geleceğini ayaklar altına almasına ne bu millet ne de MHP izin vermez. Hükümet bunun bilinciyle hareket etmeli ve ihaneti taçlandırmadan bu çıkmaza dur demelidir” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim