Adalet ve Kalkınma Partisi il, ilçe ve belde belediye başkanları hafta sonu Yozgat'ta bir araya geldiler. Ak Parti İl Başkanı Yusuf Başer'in başkanlık ettiği toplantının gündem maddesi; “Anayasa referandumu' oldu.
    Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Türkmen, ilçe, belde belediye başkanları ve bazı parti yöneticilerinin katıldığı toplantıda konuşan İl Başkanı Yusuf Başer, Ak Parti siyasetinin amacının; insanlara iyi bir yaşam kalitesi sunmak ve güvenli bir gelecek tesis etmek olduğunu söyledi.
    Ak Parti kurulduğu andan itibaren aynı hedef çalıştıklarının altını çizen Başer; “Ak Parti kurulduğu andan ve iktidara geldiği andan itibaren ülkemizin birikmiş olan meselelerini bir bir ele almış, kalıcı ve özgün çözümler üretmiştir. İşte Milli Eğitim, işte sağlık, işte duble yollar, işte üniversiteler, aklınıza saymakla bitiremeyeceğiniz hizmetler Ak Parti sayesinde olmuş” dedi.
2007 SLOGANIMIZ YENİ BİR ANAYASAYDI
    Başer, 2002 yılındaki seçimlerde yüzde 47 ile iktidar olan Ak Parti'nin 2007 seçimlerine yeni bir anayasa yapma sloganı ile girdiğini söyledi.
    “Anayasalar ülkelere ve milletlere istikamet çizen yazılı metinlerdir. Ülkenin bu günü ile geleceği ile emeği ile ekmeği ile hukuk sistemi ile istikrarı ile uluslar arası görünümü ile itibarlı ve en önemlisi demokratik standartlarla doğrudan ilişkilidir” diyen Başer;
    “Türkiye anti demokratik müdahalelerden demokrasi doğurmayacağına yakın tarihimizde ağır bedeller ödemek suretiyle tecrübe etti. Aynı şekilde müdahale ürünü olan anayasanın da Türkiye'yi geleceğe taşımayacağını yaşayarak gördük. Bu gün var olan bir çok ekonomik, siyasi, hukuki, sosyal sorunların temelinde demokratik toplumun tüm katmanlarını kaplayıcı bir anayasa sahip olunmamasından geliyor.
    Türk kültür ve medeniyetini atinin medeniyet ufkunda güneş gibi doğacağına biz yürekten inanıyoruz ve bunun hayata geçirilmesi için de başta başbakanımız olmak üzere, bakanlarımız, milletvekillerimiz, tüm teşkilatımız, bin 483 bin sandık yönetim kurulu üyemizle birlikte ülkemizin kalkınması ve güçlenmesine çaba gösteriyoruz” dedi.
12 EYLÜL AKŞAMI MİLLETİMİZ YENİ BİR TARİH YAZACAK!
    Anayasa değişikliği için başbakan ve milletvekillerinin insanüstü bir çaba gösterdiklerini, diğer siyasi partilerin milletvekillerine ipotek koymalarına karşın Ak Parti'nin tam tersi bir görüntü sergilediğini vurgulayan Başer; “Ak Parti grubunu Anayasa değişikliği sürecinde kader birliği yaparak siyasi tarihimizde bu güne kadar rastlanmayan, kardeşliği bu denli yücelten, birlik ve beraberliği bu ölçüde pekiştiren beklide tarihimizdeki ilk siyasi parti oldu.
    Ak Parti grubu ve milletvekilleri üzerlerine düşen bu tarihi görevi yerlerine getirdiler ve milletvekillerimiz tarih yazdılar. Bundan sonra ise tarih yazacak olan siz belediye başkanlarımız ve teşkilatlarımız olacaktır. Ben inanıyor ve ümit ediyorum ki 12 Eylül akşamın da milletimiz de yeni bir tarih yazacaktır. Ve artık darbe anayasalarının olmadığı, üstünlerin hukuku değil hukukun üstün olduğu bir ülke olacaktır. Belediyelerimizin ve teşkilatlarımızın yapması gereken şey, bilgi kirliliğine son vermek, Anayasa değişikliğindeki hükümleri vatandaşlarımıza sade bir dille, sade bir anlatımla, ev ev, hane hane seçmen seçmen anlatmaktır. Bu günde itibaren Ak Parti mensuplarına, Ak Partili belediyelere Ak Partili meclis üyelerine düşen görev başta başbakanımız ve milletvekillerimizin ülkemiz insanının daha müreffeh ve daha özgür bir ülke olma noktasındaki gayretlerine zeval verdirmemek olacaktır” diye konuştu.
    Ak Parti İl Başkanı Yusuf Başer, sözlerini şöyle tamamladı: “Ben inanıyorum ki teşkilatlarımız bu dirayet içindedir, bu feragat içerisindedir. Bu birlik ve beraberlik içerisinde kardeşlik ikliminde biz Yozgat'ta geçmiş dönemde olduğu gibi bu 12 Eylül referandumunda da milletimize biz inanıyor ve güveniyoruz, onları tek tek aydınlatmaya söz verdik, söz vereceğiz ve bunun gerçekleşmesi için de gayret göstereceğiz.”
   
Editör: TE Bilişim