AK Parti İl Başkanı Harun Lekesiz, milletvekili adaylarının belirlenmesinde ilk aşama olan temayül yoklamasının herhangi bir yönlendirmeye mahal vermeden delegenin iradesini yansıtacağı bir seçim olarak gerçekleşeceğini söyledi. 

37 ADAY İÇİN OY KULLANILACAK

Lekesiz, Pazar günü Yimpaş Alışveriş ve Kültür Merkezi Salonu’nda 40’ı birinci, 9’u ikinci tercih olmak üzere 49 milletvekili aday adayından 37’sinin katılımı ile gerçekleşen temayül yoklaması öncesinde İleri’ye özel açıklamalarda bulundu. 
Komisyon Başkanı Emrullah İşler ile Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Komisyon Üyelerinin katılacağı temayül öncesinde aday adaylarının teşkilatları ziyaret ederek kendilerini tanıttığını belirten Lekesiz; “Delegelerimiz Yozgat’ta AK Parti ile beraber daha güzel hizmetleri kazandıracağına inandığı arkadaşları Yozgat’a iyi hizmet edeceği isimleri tercih edecekler. Bu tercih noktasında ismi öne çıkan arkadaşlar genel merkezler tarafından olumlu olarak değerlendirilecek” dedi. 

YÖNLENDİRME OYLARA MÜSAADE EDİLMEYECEK

Teşkilat temayül yoklamasının milletvekili adayının belirlenmesinde tek yeter şart olmadığını kaydeden Lekesiz, yönlendirme olaylara müsaade etmeyeceklerinin altını çizdi.
Geçmişte ilçelerin belirle isimlere yönlendirilmek suretiyle temayülün tabiatına aykırı durumların gerçekleştiğini hatırlatan il başkanı Harun Lekesiz, şöyle konuştu: 
“Geçmişte oldu, ilçe başkanları belirli isimlere destek verdi. Biz burada delegelerimizi özgür kendi iradeleri ile oy kullanmaya yöneltiyoruz. Bunun gerekçesi temayülden elde edilen neticenin daha kıymeti kılınması. Bu da temayüle katılan arkadaşlarımız için iyi bir referans olacaktır. Doğrusunun bu olduğuna inandığımız için ilçe teşkilatlarımızı özellikle uyardık. Salonda da buna ilişkin ikazlarımız olacak. Delegelerimizin Yozgat için uygun gördükleri, layık gördükleri aday adaylarını tercih edecekler. İsmi öne çıkan kardeşlerimiz milletvekili adaylıkları belirlerken olumlu yansımaları olacak.”

İKİ KOMİSYON GEÇECEKLER

Lekesiz, temayül sonrası oyların Ankara’da sayılacağını ve sonrasında aday adaylarının iki komisyonda elemeye tabi tutulacaklarını söyledi.
İlki 6 Mart’ta yapılacak bir genel başkan yardımcısı ve MKYK üyesinden oluşan alt komisyonda tüm milletvekili aday adayları ile görüşüleceğini kaydeden Lekesiz, şunları söyledi: 
“Alt komisyonda değerlendirme yapılacak, bütün aday adayları ile görüşülecek.  Buradan yeterli görülen arkadaşlarımız ara komisyona havale edilecek. Ara komisyondea arkadaşlarımız daha detaylı değerlendirilecek gerekirse kamuoyu yoklaması yapılacak. Kanaat önderleri, STK’lardan gerekirse bilgi alınacak. Oradan uygun görülürse ilin çıkaracaeğı milletvekili sayısının iki katı katar aday adayı üst kurula çıkarılacak ve 7 Nisan’da da YSK’ya liste teslim edilecek.” 

Editör: TE Bilişim