Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Yozgat Milletvekili adayları Pazar günü düzenlenen törenle tanıtıldı. Gençler ve kadınların yoğun katılım gösterdiği törende kürsüye çıkan adaylar tek tek katılımcıları selamlayıp birer konuşma yaptı. 

AK Parti aday tanıtım programı Pazar günü saat 13.30’de Bozok Kapalı Spor Salonu’nda yapıldı. Programa Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AK Parti Yozgat Milletvekilleri Ertuğrul Soysal, Yusuf Başer, 1. sıra milletvekili adayı ve TESKOMB Genel Başkanı Abdulkadir Akgül, 4. sıra milletvekili adayı İskender Minar, Belediye Başkanı Kazım Arslan, AK Parti İl Başkanı Harun Lekesiz, Merkez İlçe Başkanı İskender Nazlı, Kadın Kolları Başkanı İhsaniye Altınok, Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Ali Gün, eski belediye başkanı Yusuf Başer, ilçe belediye başkanları ve bazı milletvekili aday adayları katıldı. 

4’TE 4 İDDİASINI YİNELEDİ 

AK Parti İl Başkanı Harun Lekesiz’in açılış konuşması ile başlayan aday tanıtım töreninde bayanlar ve gençlerin yoğunlukta olduğu dikkatlerden kaçmadı.
Sürecin Yozgat ve Türkiye için hayırlı olması temennisinde bulunan Lekesiz, 7 Haziran seçimleri için 4’te 4 iddiasını yineledi. 

ARSLAN’DAN HİZMET KONUŞMASI

Belediye Başkanı Kazım Arslan da, 7 Haziran milletvekilliği genel seçimlerinde AK Parti’nin başarıyla çıkacağına olan inancını ifade etti. 
Arslan, hizmet kervanında Yozgat Belediyesi olarak yeni proje ve çalışmalarla katkı vereceklerini söyledi. 

MİNAR: “BİR MİLLİ HAREKETTİR”

Milletvekili adaylarından ilk olarak kürsüye çıkan 4. sıra milletvekili adayı İskender Minar oldu. 
Minar, konuşmasında AK Parti’yi bir ‘kalkınma’, ‘milli hareket’ olarak nitelendirerek, şunları söyledi: 

“AK Parti bir kalkınma partisidir, bir milli irade hareketidir. İnşallah tüm Yozgatlı hemşerilerimin dua ve desteği ile bu hareket devam edecektir. Bilinmelidir ki, AK Parti’mizin hedefi yalnızca önümüzdeki 4 yıl değildir. AK Parti’nin büyük kalkınma hareketi ile 2023, 2071 büyük Türkiye hareketidir. Bu hedefle Yozgat’ımızın, tüm Türkiye’nin olduğu kadar tüm İslam Alemi’nin ve dünya mazlumlarının da bizlerden beklentisi vardır.” 

BAŞER: “MAKAM VE MEVKİ SİYASETİ YAPMIYORUZ”
Daha sonra kürsüye gelen 3. sıra milletvekili adayı Yusuf Başer de konuşmasına; “Bir gönül elçisi olarak partimizin bayrağını daha yükseklere taşımak ve AK Parti’mizin adayı olarak hemşerilerimin huzurunda bulunmaktan dolayı rabbime şükrediyorum” sözleri ile başladı. 
Hiçbir zaman makam ve mevki siyasi yapmadıklarının altını çizen Başer; 
“Aday adaylığı sürecinde kapı kapı dolaşarak bu kutlu davayı anlatan aday adayı kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. Bu süre içerisinde emeklerini, desteklerini ve gayretlerini esirgemeyen Yozgatlı değerli dostlarıma, aileme ve Yozgat’ın yiğit insanlarına teşekkürlerimi sunuyorum. Bizler siyaseti makam ve mevki siyaseti olarak görmüyoruz. Bizler siyaseti Yozgat’a ve Yozgatlı’ya hizmetkarlık olarak görüyoruz. Bizler siyaseti aziz milletimizin güçlü bir Türkiye olması için mücadele ediyoruz” diye konuştu.

SOYSAL: “HİZMET KERVANINA DEVAM EDECEĞİZ”
AK Parti 2. sıra milletvekili adayı Ertuğrul Soysal da konuşmasında yeni süreçte Yozgat’a olan hizmet borcunu ödemek için yoğun bir çalışma süreci içerisinde olacaklarını söyledi. 
Dünden bu güne Türkiye’nin içerisinde bulunduğu durumu ve atlatılan badireleri özetleyen Soysal; 
“O günleri hiçbir zaman unutmadık. Vesayetin ülkemizi kasıp kavurduğu o günlerden 2071’in Türkiye’sini umut eden bir Türkiye’ye geldik. İnşallah sorumluluğumuzu en iyi şekilde yerine getirmenin gayreti ile yine Adalet Bakanımız Sayın Bekir Bozdağ’ın önderliğinde Yozgat’a hizmet için elimizden gelini en iyi şekilde yapmanın gayretinde olacağız” diye konuştu. 

AKGÜL: “YENİDEN USTALIK DÖNEMİ İÇİN GELDİM”
AK Parti Yozgat 1. sıra milletvekili adayı Abdulkadir Akgül ise konuşmasına “Geri geldim” sözleri ile başladı. 
“Güzel işler yapmaya gayret ediyoruz. Bu güzelliklerin oluşmasında bizleri hiç yalnız bırakmayan her seferinde istişare halinde olan Bekir Bozdağ Bey’e teşekkür ediyorum. 
Bekir Bozdağ, milletvekili adayı olmadı, olamadı, üç  dönem kuralından dolayı” diyen Akgül;  

“2003 yılına kadar ailesi, işiyle uğraşmak dışında bir işi olmayan bir arkadaşınızdım. 2003 yılına kadar ben ‘bizden olmayanı dışlama’ siyaseti ile büyüdüm. Ben o güne kadar kafatası bana uymayanı istemeyen bir hayat tarzı ile yaşadım o güne kadar. Vatan sevgisini millet sevgisini kendi sevgimizle eşdeşleştirmişiz. Kendimizi ne kadar seviyorsak vatanı da o kadar sevmişiz. 2003 yılından sonra ikinci hayatıma geçtim. 2003 yılından sonra Türkiye’de bazı şeylerin değiştiğini gördüm. Vatan sevgisinin, millet, sevgisinin ne olduğunu AK Parti’de gördüm ve AK Parti ile ikinci hayatıma başladım. O tarihe kadar ırkçı bir siyaset yapmışız. Ve kendimiz için çalışmışız. Ben 2003 yılından sonra eşime ve çocuklarıma dedim ki, sizi boşuyorum, ben Yozgat’la evlendim, Yozgatlı ile evlendim” dedi. 

Ülke sevgisinin çalışmaktan ve üretmekten vatanına emanet etmekten geçtiğini kaydeden Akgül; “Allah kısmet etti ve 2007’de milletvekili olarak görev yapmaya başladım. 2007 yılından itibaren Yozgat’a önemli işler yapmayı başardık. Daha sonra yine aday oldum ve sonuna kadar çalıştım. Demek ki istediniz, kamuoyu yoklamalarında birinci sıraya getirdiniz ve partimizin kurucu genel başkanı ve başbakanımız git evli olduğun Yozgat’a borcunu öde dedi. Elbette Yozgat kendi içinden çıkardığı, kendi yetiştirdiği insanlara sahip çıkmalı. Bu gün Bekir Bozdağ Yozgat’ın evladı, Yozgat’ta çalışan bir arkadaşımız. 12 sene içerisinde Yozgat’la yattı Yozgat’la kalktı. Bizler bu değerlerimizi kaybetmemeliyiz, arkasında durmalıyız sahip çıkmalıyız. Bana göre Yozgat’ın yetiştirmiş olduğu en değerli devlet adamı, siyaset adamı. Bu gün sıralamanın başında değilse partimizin üç dönem kuralından dolayı. Bizler ondan sonra geliyoruz, elbette ki birlikteyiz, birlikte çalışacağız. Bizlerin milletvekili olması, belediye başkanı olması, herhangi bir yerde olması hiç önemli değil. Ben 2003’ten sonra bu partinin verdiği her görevde olmaya razı oldum. Çünkü vatan sevgisini, millet sevgisini gördüm.”

BOZDAĞ’DAN BİRLİK MESAJI
Son olarak kürsüye Adalet Bakanı Bekir Bozdağ geldi. Bozdağ konuşmasında birlik ve beraberlik mesajı verdi. 
AK Parti’nin Yozgat’ta ve Türkiye genelinde elde ettiği kalkınma ivmesini yeni dönemde de kalıcı reformlarla sürdüreceğini belirten Bozdağ, 7 Haziran’ın Türkiye’nin geleceği açısından önemine işaret etti. 
Bozdağ, Yozgat milletvekili aday adaylarından başlayarak sürece katkı sağlayan tüm partililere teşekkür etti. 
Birlik ve beraberlik mesajı veren Bozdağ, AK Parti’nin her zamankinden daha çok bir ve beraber olması gerektiğinin altını çizdi. Bozdağ’ın konuşması sıksık alkış ve tezahüratlarla kesildi. 
Konuşmaların ardından Bozdağ, milletvekili adaylarını kürsüye çağırarak seçim öncesi birlik pozu verdi. 
Editör: TE Bilişim