AK Parti Yozgat İl Başkanı Harun Lekesiz, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ Terör Örgütü mensuplarına yönelik yürütülen soruşturmaların parti içinde de devam ettiğini belirterek; “Bu hainlerin nerede olduğunu, nerede gizlendiğinin hiçbir önemi yok. Eğer bu şerefsizler bizim partimize de gizlenmişlerse, saklanmışlarsa bunları bulup, çıkartıp adaletin, yargının karşısına çıkarmak bizim görevimiz” dedi. 

AK Parti Genel Merkezi tarafından, parti teşkilatlarının FETÖ Terör Örgütü üyelerinden arındırılması ve muhtemel sızmaların önüne geçmek amacıyla ‘İl İzleme Kurulu’ oluşturuldu. Yozgat’ta AK Parti İl Başkanı Harun Lekesiz başkanlığında oluşturulan komisyon, tüm teşkilatları, yakınlarının durumları da gözden geçirilerek yeniden değerlendiriliyor. 

Lekesiz, Genel Yayın Yönetmenimiz Yasin Nazım Kayhan’a, 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasında yaşanan süreçle birlikte kamu kurumları ve parti içinde yürütülen FETÖ Terör Örgütü soruşturmasına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 

İLK DARBE GEZİ PARKI’NDA YAŞANDI

Lekesiz, Gezi Parkı olayları ile başlayan sürecin 17-25 Aralık’la devam ettiğini belirterek; 

“Gezi Parkı, sonrasında 17-25 Aralık sürecinin, bu gün yaşadıklarımızın hepsi Türkiye’yi daha etkin yönetilebilme modelinden uzak tutma amacıyla yapıldı. Gezi Parkı bir darbe girişimiydi esasında. Orada sivil halkın başbakanlığa yürümesi. Onu daha yumuşak istemişlerdi elhamdülillah Recep Tayyip Erdoğan’a tosladılar. Bundan sonra itibar suikastlarına girişecekler, belki fiili suikastlar. İtibar suikastlarını Cumhurbaşkanımıza yapacaklar. Bu gün yaşadıklarımızın ana nedeni Tayyip Erdoğan’ın sadece Türkiye’de değil tüm dünyada, ümmet coğrafyasında itibar kazanmış olmasıdır. Ümmet üzerindeki itibarını da sarsacak yalan ve dolanlara girmektedirler. Hedef güçlü Türkiye’nin önünü kesmektir. Rabbim bunlara fırsat vermesin. Gezi Parkı yumuşaktı, 17 Aralık biraz daha dozun yükseltildiği içerisinde yolsuzlukla itham ederek itibarı da hedef alan bir darbe girişimidir. Bu gün en uç örneğini ortaya koymuşlardır diye düşünüyorum ama daha ucu da ne olur düşünemiyorum. Tankla, tüfekle saldırının ötesi ne olabilir, aklım almıyor yapılabilecek bir şeytanlığa” dedi.

“DÖKÜLEN HER KANIN VEBALİ ÜZERİMİZDE” 

15 Temmuz darbe girişiminde masum insanların dökülen her damla kanı, her bir hücrenin yüklediği vebali hissettiklerini ifade eden Lekesiz, yürüttükleri çalışmanın önemini şu sözlerle dile getirdi; “ Bu vebal gereği, kardeşlerimize silah doğrultan şerefsizlere, hainlere hesap sormak bizim görevimiz” dedi. 

NEREDE OLDUKLARI ÖNEMLİ DEĞİL

“Bu hainlerin nerede olduğunu, nerede gizlendiğinin hiçbir önemi yok. Eğer bu şerefsizler bizim partimize de gizlenmişlerse, saklanmışlarsa bunları bulup, çıkartıp adaletin, yargının karşısına çıkarmak bizim görevimizdir” diyerek, parti içinde yürütülen soruşturmanın önemine işaret eden Lekesiz, bununla ilgili genel merkezimizin talimatı ile başkanlığını yaptığı bir komisyonun parti içindeki çalışmaları sürdürdüğünü belirtti. 

İlçe başkanları ile tek tek görüşerek teşkilat üyelerini FETÖ Terör Örgütü mensuplarına yakınlıkları ile de değerlendirdiklerini vurgulayan Lekesiz, teşkilatlar bünyesinde bu tür yapılanmayla ilgili bir sıkıntı yaşamadıklarının altını çizdi. 

TEŞKİLATLARDA BİR SORUN YOK!
Teşkilatlar noktasında 17-25 Aralık sürecinden sonra örgüt mensuplarının ya kendiliğinden ya da parti teşkilatları tarafından uzaklaştırıldığını söyleyen Lekesiz; 

“17 Aralık’tan itibaren bu süreç zaten işlemişti. Sonrasında biz ilçe kongrelerimizi yaptık. 30 Mart seçimlerine giderken belediye başkan adaylarımızı belirledik. 17-25 Aralık sürecinde bu hainlerin hangi hadsizliği yapacağı öngörüsü ile belediye başkan adaylarımızı belirlerken bu yapıyla bağı olmayanları belirledik. Zaten bağı olanlar ya kendini kopardı ya da biz ayıkladık. Belediye meclis üyeleri, il genel meclisi üyelerinde de aynı hassasiyeti, aynı titizliği gösterdik. Yerel seçimlerde mümkün mertebe bunlara fırsat vermedik. Sonrasında ilçe ve il kongresini yaptık. Onda da temel düsturumuz elbette partimizin ilkelerine bağlı kalacak ama birinci şartımız bu hainlerle, bu alçaklarla herhangi bir bağı ve bağlılığı olmayacak. İlçe yönetimini oluştururken listeleri tek tek sorgulayarak arkadaşlarımızın yönetim kurullarında devam etmelerini sağladık. Biz hainleri dışarıda bırakarak milli iradeye sahip çıkan arkadaşlarımızla yolumuza devam ediyoruz. Geldiğimiz noktada eleklerin gözeneklerini daha sıklaştırmamız gerektiğini gördük. Elekleri sıklaştırarak ilçe başkanlarımızla tek tek bütün isimlerin üzerinden geçtik. Bütün arkadaşları yakınlıkları ile beraber değerlendirdik” diye konuştu. 

LEKESİZ’DEN FETÖ ÇAĞRISI!

İl Başkanı Harun Lekesiz, İleri Gazetesi aracılığı ile kamuoyuna seslenerek; “Bu hainler neredeyse, bu şerefsizlere nicel varlıkları ile bile destek olmuşlarsa nerede ise bulunup çıkartılması bizim görevimiz. Eğer bizim teşkilatımızda bu yapıyla alakalı bağı, bağlantısı olduğunu bildiğiniz kişiler varsa lütfen bizimle irtibata geçin” çağrısında bulundu.

“Ola ki akrabalık bağı memleket sevdasının önüne geçebilir, o arkadaşımız da bir yanlışın içine girebilir, bu detaylara kadar bütün teşkilat mensuplarımızı yeniden değerlendirdik” ifadesine yer veren Lekesiz; “Hamdolsun teşkilatlarımızda ciddi oranda sıkıntı yok. Raporlaştırmadık henüz, ilçe başkanlarımızla tahkikat yaptık ama çalışmalarımız devam ediyor. 
Bu hainler neredeyse, bu şerefsizlere nicel varlıkları ile bile destek olmuşlarsa nerede ise bulunup çıkartılması bizim görevimiz. Bizim teşkilatımızda ise de onu bulup çıkartırız. Hainleri hiçbir yede korumayız, kollamayız, gizlemeyiz. 
Biz çalışmamızın ilçe başkanlarımızla bir bölümünü tamamladık. Eğer bizim teşkilatımızda bu yapıyla alakalı bağı, bağlantısı olduğunu bildiğiniz kişiler varsa lütfen bizimle irtibata geçin” şeklinde konuştu. 

17-25 ARALIK’TAN SONRA BAĞIMIZI KOPARDIK

17-25 Aralık tarihinin AK Parti teşkilatları için bir milat olduğunu vurgulayan Lekesiz, o süreçten sonra eliminasyon sürecini işleterek, teşkilatları büyük oranda FETÖ Terör Örgütü mensuplarından temizlediklerini kaydetti. 

“Sadece yakınlıkları itibari ile sıkıntı oluşturabilecek diye değerlendirdiğimiz isimler var. Bize ulaşan bilgiler ışığında, bizim derlediğimiz bilgiler ışığında söylüyorum. Bizim bilmediğimiz bilgiler olursa bunun için de çağrıda bulunmak istiyorum, arkadaşlarımız bize ulaşsınlar varsa bilgi, belge bizimle irtibata geçsinler. Hepsine açığız, araştırırız ama iftara olmamak kaydıyla. Kimse kimseye iftira etmemeli” diyen Lekesiz, şunları söyledi: 

“Bu hainler devletin her kademesinden temizleniyor. AK Parti’yi AK Parti yapan elbette 14 yıllık süreçte yaptığı hizmetlerle, icraatlarla milletin gönlünde taht kurmuş olmasıdır. Tek başına hizmetle bu iş olmuyor, milletin gönlüne de hitap etmek lazım. Gönlüne hitap edebilmek için milletin içinde durmak gerekiyor. Millete tepeden bakarsan tepetaklak eder seni. Elhamdülillah 15 Temmuz gecesi bunu gördük. Milletimiz, AK Parti’yi, AK Parti’nin yöneticilerini, Sayın Cumhurbaşkanımızı hep birlikte, herhangi bir ayrım yapmaksızın sağcısı solcusu ile, Alevi’si Sünni’si ile, CHP’lisi MHP’lisi ile hep beraber sahiplenmiştir. Demokratik sistemi sahiplenmiştir ama bunu harekete geçiren Sayın Cumhurbaşkanımıza olan muhabbettir. Bu durum kolay oluşacak bir durum değil. Bunun oluşabilmesi için öncelikle adil olmalısınız. İnsanlar sizin adil olduğunuza inanırlarsa size güvenir, size itimat eder, size sevgi besler, muhabbet beslerler. Bu bizim tüm dönemlerde olduğu gibi bu dönemde de tek vazgeçilmezimiz olacaktır. 

Onun için bir psikolojik harp kapsamında bu süreçte adaletsiz davranıldığına ilişkin bir takım haberleri yaygınlaştırmak isteyenler var. İnsanımızın vicdanındaki adalet duygusunu zayıflatmak isteyebilirler. Adalet mülkin temeli. Adaletin olmadığı yerde mülkiye de yoktur, devlet de yoktur. Darbeyle, tankla, tüfekle yapamadıklarını bu yolla yapmak isteyebilirler. Ne yaparlarsa yapsınlar boş, biz adaletten hiçbir zaman taviz vermedik bundan sonra da vermeyeceğiz. Bu süreçte yapılan işlemlerin tamamı yine hukuk çerçevesinde ve adalet temelinde yapılacaktır. Onun için herkes müsterih olsun, kim bu suça karışmış bu ihanetin bir parçası olmuş ise cezasını çekecek, iftiraya kurban giden olmuşsa da bu arkadaşlarımıza hakkı teslim edilecek. Kamu müsterih olsun. Onun için ciddi bir endişe yayılmaya çalışılıyor.” 

Editör: TE Bilişim